Petter Stordalen:

- En helt uvirkelig situasjon

Hotellkongen har hatt et krevende år. Nå roser han imidlertid kjæresten, Märta, for å spre glede i tunge tider.

FORELSKET: Hotellkongen Petter Stordalen snakker ut om den tunge tida, og hvorfor den nye kjæresten har vært god å ha. Foto: Fredrik Hagen / NTB
FORELSKET: Hotellkongen Petter Stordalen snakker ut om den tunge tida, og hvorfor den nye kjæresten har vært god å ha. Foto: Fredrik Hagen / NTB Vis mer
Publisert

Hotellgiganten Petter Stordalen (58) har mildt sagt hatt et krevende år karrieremessig. Som følge av coronapandemien har han hittil måttet permittere og dels si opp 7500 ansatte.

Ifølge Dagens Industri forventer han en nedgang i omsetning på 6,5 milliarder fra mars til slutten av året.

Når det gjelder privatlivet kan det imidlertid se ut til å gå bedre. 58-åringen fant nemlig tidligere i år lykken med svenske Märta Elander Wistén (30).

Kjærligheten blomstret midt i pandemien, og nå innrømmer 58-åringen at livet i lockdown har vært svært mye lettere med Märta ved hans side.

VANSKELIG: Petter Stordalen forteller om den vanskelige økonomiske situasjonen selskapene hans er i på besøk hos Anne Lindmo. Video: NRK Vis mer

- En styrke i krevende tider

Han forteller nemlig til Dagens Industri, gjengitt av Expressen, at pandemien har vært lik for han som for de aller fleste, og at det har gitt et svært begrenset sosialt liv.

- Men jeg har familien min, barna mine og Märta, som har vært der. I julen skal jeg besøke moren min og møte søsknene mine, og jeg holder på smittevernreglene. Det har vært en helt uvirkelig situasjon, forteller han til avisa.

Petter og Märta ble som nevnt et par midt i pandemien, men det var ikke før i høst de følte seg klare for å bekrefte forholdet. Petter har tidligere uttalt at de møttes ved en tilfeldighet og fortsatte å holde kontakten med hverandre, før de senere havnet i lockdown sammen.

- Det å bli forelsket er veldig fint og det gir en styrke i krevende tider. Du får andre ting å fokusere på. Det blir nok ett år, fra mars til mars, 12 måneder, der å være alene med Öbbe (hunden journ.anm.) blir ekstra tomt. Når Märta eller Jakob, sønnen min, er der så er forskjellen enorm. Det blir musikk, liv og glede og det er fokus på andre ting, sier han til Dagens Industri.

OVERRASKELSE: I programmet «Min kveld» avslører Petter Stordalen en liten hemmelighet på venstre rumpeball. Vis mer

100 dager

Det var under åpningen av Villa Copenhagen i sommer at Petter viste fram sin nye kjæreste. Også den gang uttalte 58-åringen at det var coronakrisen som førte de to sammen, og at kjæresten ble fast med ham i Oslo da alt stengte ned.

- Jeg sa at dette kanskje ikke var det rette tidspunktet, at jeg ikke var mitt beste jeg på grunn av denne krisen. Hun sa at hun fortsatt skulle komme for et par dager, sier Petter Stordalen til Aftonbladet, og fortsatte:

- Märta kom og Norge gikk ned i lockdown. Hun ble værende i 100 dager, vi var i samme hus 24/7. Hun fikk skiftet fokuset mitt fra alt det fryktelige som skjedde. Coronaen har ikke bare vært negativ.

Märta Elander Wistén er tidligere sprangrytter, og toppet karrieren med gull i laghoppping for Sverige i EM i 2007. Hun er født i Stockholm, men oppvokst i Göteborg.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

- Ønsker dem alt godt

Den hyggelige nyheten om at 58-åringen hadde funnet kjærligheten på ny, kom under ett år etter at han og Gunhild Stordalen (41) avslørte at de skulle gå hver til sitt - etter 14 år sammen.

Tross bruddet, er det tidligere paret fremdeles svært gode venner. Det uttalte hun blant annet i et intervju med VG kort tid etter at Petter avslørte at han hadde funnet kjærligheten med Märta.

- Jeg er glad Petter har funnet kjærligheten igjen, det fortjener han. Petter og jeg er for alltid gode venner, og jeg ønsker dem alt godt. Jeg har ikke møtt Märta ennå, men jeg har hørt så mye bra og gleder meg til å bli kjent med henne, sa Gunhild til VG.

LES OGSÅ:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer