SPILLER SHAKESPEARE: Teaterfolk raser mot Pia Haraldsen raser mot Haugesund teaters valg av Pia Haraldsen i rollen som prest i "Romeo og Julie". Stykket har premiere 17. september. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
SPILLER SHAKESPEARE: Teaterfolk raser mot Pia Haraldsen raser mot Haugesund teaters valg av Pia Haraldsen i rollen som prest i "Romeo og Julie". Stykket har premiere 17. september. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.noVis mer

- En hån mot kunsten

Teaterfolk slakter Pia Haraldsens nye planer.

SEHER.NO: Det er ikke bare i sjekkeprogrammet "Pia og Jasmin" på TV3 Pia Haraldsen (28) skal fokusere på kjærligheten i høst.

17. september skal hun ifølge VG spille i Haugesund teaters oppsetning av Shakespeares klassiske kjærlighetsfortelling "Romeo og Julie", etter å ha blitt oppringt av teatersjef Birgit Amalie Nilssen.

Haraldsen skal spille rollen som presten Lorenza.

- Jeg er en person som er opptatt av selvrealisering. Jeg trenger hele tiden å ha nye utfordringer, sier Pia til avisen.

Valget av Pia høster imidlertid storm i teaterkretser.

- Det er en hån mot skuespillerkunsten. Det er mangel på respekt for fag og kunnskap. Dette undergraver kunsten, sier teatersjef Otto Homlung ved Trøndelag Teater.

Også teaterkritiker Mona Levin, skuespiller Kim Haugen og teatersjefen ved Nationatheateret, Hanne Tømta er kritiske til valget av Pia Haraldsen.

Lederen for Norsk Skuespillerforbund, Agnete Haaland synes det er "ufattelig" at Haugesund Teater ikke har valgt å bruke en profesjonell skuespiller.

- Hvis teatersjef Nilssen ønsker seg en prest som virker som hun ikke skjønner noen ting, så får det være hennes valg, sier Haaland til VG.

Til tross for at hun i motsetning til de andre skuespillerne fikk rollen uten å måtte gå på audition, påpeker Pia Haraldsen overfor avisa at hun har erfaring fra Bærum barneteater, Snarøya teater og skolerevyen på videregående.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Her er Pia og Jasmins friere