DRIVER SEG SELV HARDT: Mangemilliardær John Fredriksen fyller 70 år denne helgen, men sier til VG at han er usikker på om han blir like gammel som sin 96-årige far. For 12 år siden ble han svært syk av alvorlig blindtarmbetennelse. Foto: Stella Pictures
DRIVER SEG SELV HARDT: Mangemilliardær John Fredriksen fyller 70 år denne helgen, men sier til VG at han er usikker på om han blir like gammel som sin 96-årige far. For 12 år siden ble han svært syk av alvorlig blindtarmbetennelse. Foto: Stella PicturesVis mer

- En halvtime senere hadde han vært død

12 år etter at han var døden nær, sliter milliardær John Fredriksen fortsatt med ettervirkningene.

SEOGHØR.NO: Den norskfødte shippingmogulen John Fredriksen fyller denne helgen 70 år.

Men mangemilliardæren, som regnes blant Storbritannias aller rikeste, har vært heldig når han nå kan feire jubileet sammen med venner og familie i gamlelandet Norge.

I et eksklusivt intervju med VG, Dagens Næringsliv og shippingmagasinet Tradewinds, forteller han nemlig om en dramatisk opplevelse som kunne kostet ham livet.

For 12 år siden sprakk nemlig blindtarmen hans, men det var hans daværende kone som tvang ham til å oppsøke lege.

- Jeg var på jakt og trodde det var ettervirkninger av en fuktig natt i forveien. De rakk ikke å bedøve meg engang. Hele greia var sprukket, forteller Fredriksen til VG.

- Hadde han kommet til legen en halvtime senere hadde han vært død, sier datteren Kathrine.

Fortsatt lever forretningsmannen med ettervirkningene av den sprukne blindtarmen som nestet kostet ham livet. Derfor vurderer han nå å la seg operere på nytt, siden kroniske mageproblemer tærer på humøret hans.

- Jeg har smerter hele dagen. Jeg har vondt bestandig, forteller John Fredriksen til VG.

John Fredriksen var gift med Inger Katharina Astrup fra 1977 og til romjulen 2006, da hun gikk bort etter flere års kreftsykdom. Sammen fikk de tvillingdøtrene Cecilie og Kathrine Fredriksen (30), som i dag arbeider sammen med sin far.

LES OGSÅ: Slik skal Ylvis-brødrene dele prisen