Fredrik Skavlan:

En gjest i 2002 forandret alt for Fredrik Skavlan

Fredrik Skavlan fant brikken som fikk livet til å falle på plass.

SKJØT GULLFUGLEN: Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie er i dag samboere og har to barn sammen. Før de traff hverandre i 2002 sleit Skavlan med å finne fotfeste. Foto: Ole-Tommy Pedersen / Dagbladet
SKJØT GULLFUGLEN: Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie er i dag samboere og har to barn sammen. Før de traff hverandre i 2002 sleit Skavlan med å finne fotfeste. Foto: Ole-Tommy Pedersen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det finnes få norske programledere som har oppnådd like stor skandinavisk suksess som Fredrik Skavlan (51). Med talkshowet oppkalt etter etternavnet hans, når han ut til hundretusenvis ukentlig på NRK.

Før den tid hadde han derimot en lang karriere som programleder på både radio og TV. Mange husker kanskje «Først og sist», som gikk på statskanalen fra 1998 til 2007. Sett bort fra at dette var et stort løft for karrieren hans, forandret programlederrollen også livet hans.

POPULÆR: I 1999 gikk «Først og sist» inn i en ny sesong, og Fredrik Skavlan var til stede på høstlanseringen til NRK. Selv om livet virket flott på overflaten, var ikke ting så enkelt som Skavlan kanskje ga uttrykk for. Foto: NTB scanpix
POPULÆR: I 1999 gikk «Først og sist» inn i en ny sesong, og Fredrik Skavlan var til stede på høstlanseringen til NRK. Selv om livet virket flott på overflaten, var ikke ting så enkelt som Skavlan kanskje ga uttrykk for. Foto: NTB scanpix Vis mer

I NRK-serien «Datoen» snakker Skavlan denne uka ut om hvordan et kaotisk og rastløs privatliv ble snudd på hodet i 2002.

Vanskelig balanse

Han var en av landets mest kjente menn på starten av 2000-tallet. Han hadde allerede tre barn fra et tidligere forhold, som han hadde annenhver uke. Likevel var det vanskelig å finne en balanse.

- Livet mitt så fetere ut enn det føltes. Jeg fant ikke fotfeste i mitt private liv, og annenhver uke var jeg alenepappa til tre små barn. Det var enten jobb eller så var det familie, sier han i NRK-serien, som for øvrig ble inspirert av en reportasje i Dagbladet Magasinet.

ROMANTISK: Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie møtte hverandre for første gang på jobb. Foto: NTB scanpix
ROMANTISK: Fredrik Skavlan og Maria Bonnevie møtte hverandre for første gang på jobb. Foto: NTB scanpix Vis mer

En sending i 2002 skulle derimot være med på å snu livet hans mot det positive. «Først og sist» hadde noenlunde samme form som «Skavlan», der gjester på tur ble intervjuet.

En kveld kom den norsk-svenske skuespilleren Maria Bonnevie (44) på besøk. Dette intervjuet skulle vise seg å bli skjebnesvangert for programlederen.

- Jeg ble veldig begeistret for henne, hun var veldig annerledes enn hva jeg trodde. Jeg trodde hun var litt sånn pretensiøs skuespillertype. Men jeg hadde ikke regnet med humor hennes, den kom litt overraskende på meg, forteller han i programmet.

Fembarnsfar

Det skulle derimot ikke bli kjærlighet med en gang. Først da Skavlan tok bilder med fotograf Morten Krogvold, fikk han nyss om at Bonnevie var interessert i ham. Da fikk han øynene opp for en mulighet som han ellers kanskje hadde latt gå seg hus forbi.

Skavlan satt ut av grov Maria-kommentar.

Brikkene begynte å falle på plass for programlederen.

- Da Maria og jeg var blitt et par, så fikk jeg et privatliv som fungerte. Hennes kontakt med mine barn var fantastisk, og livet ble veldig fint. Jeg har funnet en bedre balanse mellom jobb og liv enn jeg hadde i begynnelsen, erkjenner han.

Skavlan har i dag fem barn, og to av de er med Bonnevie. De to har vært samboere siden 2006, og fikk sitt andre barn elleve år etter - i 2015.

- Jeg var helt sikker fra begynnelsen av. Jeg ville ha barn med en gang. Jeg er ikke den typen som synes at nå får det være nok (...) Jeg er en skikkelig familiemann, og å få sjansen til å bli far igjen 22 år etter det første barnet, var fantastisk, sa Skavlan til svenske P4s «Elfving möter» i 2014.

NGEN PLANER: Selv om de har bodd sammen i godt over ti år, har ikke paret noen planer om å gifte seg med det aller første. Foto: NTB scanpix
NGEN PLANER: Selv om de har bodd sammen i godt over ti år, har ikke paret noen planer om å gifte seg med det aller første. Foto: NTB scanpix Vis mer

Overfor VG i 2016 kunne programlederen innrømme at han fortsatt er stormforelsket i samboeren. Planer om bryllup ligger derimot ikke i nærliggende framtid.

INGEN PLANER: Selv om de har bodd sammen i godt over ti år, har ikke paret noen planer om å gifte seg med det aller første. Foto: NTB scanpix- Jeg tror ingen av oss er veldig opptatt av å gifte oss. Men jeg blir tvunget inn i situasjoner hver gang jeg møter journalister. Da kan jeg jo ikke si at jeg aldri vil gifte meg, men jeg kan jo heller ikke si at nå skal vi gifte oss, for det skal vi ikke, sa han og fortsatte:

- Derfor må jeg si: «Hvem vet?» Og det kan jeg godt si til deg også - hvem vet? Plutselig gifter vi oss, fortalte han.

Paret er nå bosatt i Norge. Etter åtte år med pendling fram og tilbake mellom Oslo og Stockholm, endte storfamilien opp i den norske hovedstaden.

- Det er kjempekoselig at vi har flyttet nærmere. Når du skal ha et lite barn igjen, vil du ha familien rundt deg. Barna har blitt en flokk, selv om de andre er mye eldre, er vi mye sammen hele gjengen, sa han til Dagbladet i 2015.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 06.11.2015 LITE Å HENTE: Goldie Hawn får publikum til å skrattle med sin treffende replikk under talkshowet. Video: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer