Prins Harry:

- En «fuck you» til kongefamilien

Den britiske kongefamilien skal ikke være fornøyd med Harrys boknyhet - verken timing eller innhold.

MISFORNØYD: Kongefamilien skal ikke være begeistret for prins Harrys varslede bokprosjekt. Her med kona, hertuginne Meghan, før de valgte å bryte ut av familien og flytte til USA. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Scanpix
MISFORNØYD: Kongefamilien skal ikke være begeistret for prins Harrys varslede bokprosjekt. Her med kona, hertuginne Meghan, før de valgte å bryte ut av familien og flytte til USA. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / Scanpix Vis mer
Publisert

Helt siden prins Harry (36) og hertuginne Meghan (39) forlot sine kongelige plikter i 2019 har det stormet rundt paret, der blant annet «Megxit» har blitt et velkjent begrep blant det britisk folk.

Særlig kom sjokkavsløringene på løpende bånd etter et intervju paret gjorde med talkshow-verten Oprah Winfrey (67). Her kom både det ene og det andre grumset frem i lyset, der mange satt igjen med at det hele var et brutalt angrep mot det britiske kongehuset.

BEKYMRET FOR HUDFARGE: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Det kan likevel virke som at prinsen ikke har gjort seg helt ferdig med å brette ut for offentligheten.

«Intim og hjerteskjærende»

Mandag kunne nemlig forlaget Penguin Random House røpe at prinsen skal gi ut en selvbiografi mot slutten av 2022, der han skal fortelle om barndom og mye annet.

Boken presenteres slik:

«I en intim og hjerteskjærende selvbiografi fra en av de mest fascinerende og innflytelsesrike globale figurene i vår tid, vil prins Harry dele - for aller første gang - erfaringer, eventyr, tap og livets lærdom som har formet han til den han er i dag».

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en ny serie med Apple. Vis mer

Skaper reaksjoner

Harry legger vekt på at boken vil fremstille et sannferdig bilde av livet hans, og beskriver selv utgivelsen som «korrekt og den fullstendige sannheten».

Dette har skapt reaksjoner, skriver kjendisnettstedet PageSix, som skriver at prinsens nærmeste familie er mindre imponert over bokslippet.

- På hvilken planet tror Harry at dette ikke er en «fuck you» til familien, forteller en nær kilde av kongefamilien, overfor nettstedet.

Bokslippet vil også finne sted noen måneder etter dronning Elizabeths «Platinum Jubilee Pageant», noe som prins Harry, hertuginne Meghan og deres to barn Archie og Lilibet er foventet å delta på.

Dronningens «Platinum Jubilee Pageant» er en feiring av 70-årsjubileet for dronning Elizabeths tiltredelse av tronen, 6. februar 1952.

- Dypt takknemlig

«BECOMING ROYALE»: Hertuginne Meghan Markles far, Thomas Markle, reagerer med sinne over en scene i den nye «Becoming Royale», som baserer seg på Meghan og Prins Harry sitt første år som gift. Vis mer

Page Six skriver også at prinsen har jobbet med selvbiografien i hemmelighet i nesten ett år, og at bokrettighetene er blitt solgt til forlaget Penguin Random House.

Ifølge People forteller prins Harry i en uttalelse:

- Jeg skriver ikke boken som prinsen jeg ble født som, men som mannen jeg har blitt. Jeg har bært mange hatter gjennom årene, både bokstavelig talt og symbolsk, og håpet mitt er at når jeg forteller min historie, som inkluderer både opp- og nedturer, feiltagelser og lærdom - så kan jeg vise, uansett hvor du kommer fra, at vi har mer til felles enn man tror, forteller prinsen, og legger til:

- Jeg er dypt takknemlig for muligheten til å dele det jeg har lært i løpet av mitt liv så langt, og gleder meg til folk skal få lese en sannferdig og korrekt versjon av mitt liv.

En kilde forteller overfor nettstedet at prinsen ikke har ledet forfatterskapet alene, men at han skal teame opp med J.R. Moehringer (56), som skal fungere som spøkelsesskribent.

Pulitzer-vinner Moehringer har tidligere skrevet på vegne av andre kjente fjes, deriblant tennislegenden Andre Agassi (51) og Nike-gründeren Phil Knight (83), samt sin egen selvbiografi «The Tender Bar», som for øyeblikket blir laget om til en film av George Clooney (60).

TALE: Prins Harry forteller at han og hertuginne Meghan følte at de ikke hadde noen annet valg enn å forlate den kongelige familien. Video: Instagram / Sussexroyal Vis mer

Ifølge nettstedet skulle manuset være klart i august, men grunnet parets travle liv ble datoen for den eksklusive boken flyttet til oktober. Etter alt å dømme vil den være klar for publisering neste høst.

LES OGSÅ: Den rørende detaljen bak babynavnet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer