Lori Loghlin og universitetsskandalen:

- En fryktelig beslutning

Lori Loghlin krøp til korset etter domsavsigelsen, og beklaget det hun har gjort.

BEKLAGER: Lori Loghlin uttrykte stor anger i retten fredag, da hun ble dømt til to måneder bak lås og slå. Her avbildet sammen med datteren Olivia i 2018. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Lori Loghlin uttrykte stor anger i retten fredag, da hun ble dømt til to måneder bak lås og slå. Her avbildet sammen med datteren Olivia i 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I over ett år nå har universitetsskandalen, som involverer blant andre «Full House»-stjernen Lori Loghlin (56) og ektemannen Mossimo Giannulli (56), herjet i Hollywood.

Ekteparet var tiltalt for svindel etter å ha betalt 500 000 dollar, rundt 4,5 millioner kroner, for å sikre sine to døtre Olivia Jade (20) og Isabella Rose Giannulli (21) plass på University of Southern California, ved at de ble oppført som rekrutter på universitetets rolag, til tross for at ingen av jentene drev med roing.

I forrige uke falt dommen. Giannulli ble dømt til fem måneder i fengsel, i tillegg til at han må betale 250 000 dollar i bot, samt utføre 250 timer med samfunnstjeneste.

I SØKELYSET: Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli (i midten bak) utenfor rettslokalene i Boston i slutten av august 2019. Foto: Joseph Prezioso / AFP/ NTB scanpix
I SØKELYSET: Lori Loughlin og ektemannen Mossimo Giannulli (i midten bak) utenfor rettslokalene i Boston i slutten av august 2019. Foto: Joseph Prezioso / AFP/ NTB scanpix Vis mer

Loughlin fikk en noe mildere dom, og må bak lås og slå i to måneder, betale 150 000 dollar, samt utføre 100 timers samfunnstjeneste.

- Ga døtrene en urettferdig fordel

Det har tilsynelatende fått ekteparet til å virkelig gå inn i seg selv, og en rekke medier som var til stede under domsavsigelsen, som foregikk over den digitale møtetjenesten Zoom, melder om at de begge skal ha vist stor anger.

- Jeg angrer dypt på skaden mine handlinger har forårsaket mine døtre, min kone og andre. Jeg tar fullt ansvar for oppførselen min, sa Mossimo etter dommens fall, ifølge CBS Boston.

MED DØTRENE: Lori Loughlin på Teen Choice Awards i 2017 sammen med døtrene Isabella (t.v.) og Olivia. Foto: Matt Baron/ REX/ NTB scanpix
MED DØTRENE: Lori Loughlin på Teen Choice Awards i 2017 sammen med døtrene Isabella (t.v.) og Olivia. Foto: Matt Baron/ REX/ NTB scanpix Vis mer

Ifølge blant andre BBC og Fox News skal også Loughlin ha uttrykt seg svært skamfull.

- Jeg tok en fryktelig beslutning. Jeg var med på en plan om å gi døtrene mine en urettferdig fordel i collegeopptaket, fortalte 56-åringen i retten fredag, kort tid etter at hun mottok dommen.

- Ved å gjøre det ignorerte jeg intuisjonen min og lot meg selv bli påvirket av noe annet enn mitt moralske kompass. Jeg trodde jeg handlet av kjærlighet for barna mine, men i realiteten undergravet og forminsket jeg mine døtres evner og prestasjoner, fortalte hun foran dommer Nathaniel Gorton.

Vil gjøre det godt igjen

Den høyprofilerte saken, som har hatt mange øyne rettet mot seg det siste året, gjorde at 56-åringen innrømmet at hun forstår at hennes valg bidro til å «forverre allerede eksisterende forskjeller generelt i samfunnet, og spesielt innen høyere utdanning»

- Den oppdagelsen veier tungt, og mens jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake og gjøre ting annerledes, så kan jeg bare ta ansvar og gå videre. Jeg har stor tro på gud og jeg tror på tilgivelse. Jeg vil gjøre alt i min makt for å gjøre det godt igjen, og bruke denne opplevelsen som en drivende kraft til å gjøre godt og gi tilbake for resten av mitt liv, avsluttet hun.

Vis mer

Tidligere har ekteparet nektet straffskyld i saken, og har hevdet at betalingene deres var donasjoner til skolen og ikke bestikkelser.

Informasjonen fra ringlederen, William Rick Singer, støttet det tiltalte parets forklaring. De sa at de aldri visste at pengene de ga ham var bestikkelser, de trodde det var lovlige donasjoner.

Flere tiltalte

Ekteparet er bare to av drøye 50 foreldre som var anklaget i saken.

Den amerikanske skuespilleren Felicity Huffman (57), kjent fra «Frustrerte fruer» har også vært tiltalt i saken. Hun valgte i april i fjor å erklære seg skyldig i å ha jukset med datteren Sophia Grace Macys (19) resultater for å sikre skoleplass.

I forkant av dommen skrev skuespilleren et ærlig brev til retten, der hun tok ansvar for handlingene sine og ba om å få en mildere straff. Framfor å bli straffet med fengsel håpet 57-åringen på å få prøvetid og samfunnstjeneste.

DØMT: Felicity Huffman er dømt i universitetsskandalen. Dagbladets USA-korrespondent Vegard Kristiansen Kvaale forklarer saken. Video: NTB Scanpix og Dagbladet Vis mer

«Jeg vet at dette ikke er noen forklaring på hva jeg har gjort. Ja, det er et større bilde, men til sjuende og sist spiller det ingen rolle, for jeg kunne ha sagt nei til å jukse med resultatene. Jeg tar fullstendig ansvar for handlingene mine, og vil respektere den straffen som domstolen finner passende», sto det i Huffmans brev.

Hun ble i september i fjor dømt til 14 dagers fengsel, og fikk en bot på 280 000 kroner. Hun ble også dømt til 250 timers samfunnsstraff.

LES OGSÅ: - En avgrunn av fortvilelse

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer