Jennifer Lawrence:

- En forferdelig ydmykelse

Syv år etter den famøse Oscar-tabben letter Hollywood-stjernen på sløret om hva hun følte.

PINLIG ØYEBLIKK: Som 22-åring mottok Jennifer Lawrence Oscar for beste kvinnelige hovedrolle («Silver Linings Playbook») i 2013 - men fallet på vei opp til scenen huskes nok bedre enn selve Oscar-bragden. Foto: Mario Anzuoni/ Reuters/ NTB
PINLIG ØYEBLIKK: Som 22-åring mottok Jennifer Lawrence Oscar for beste kvinnelige hovedrolle («Silver Linings Playbook») i 2013 - men fallet på vei opp til scenen huskes nok bedre enn selve Oscar-bragden. Foto: Mario Anzuoni/ Reuters/ NTB Vis mer
Publisert

De fleste minnes nok øyeblikket da Hollywood-stjernen Jennifer Lawrence (30) skulle opp på scenen under Oscar-utdelingen for å motta en pris i 2013.

Idet hun skulle opp trappa, iført en kjole fra Dior, klarte hun å snuble foran et stjernespekket publikum og millioner av tv-seere verden over.

Hollywood-stjernene Bradley Cooper (45) og Hugh Jackman (52) kom raskt til unnsetning for å hjelpe Lawrence opp på beina, og sistnevnte fikk stående applaus da hun endelig kom seg opp til scenen.

- Dere står bare fordi jeg falt og for at dere får vondt av meg. Det var pinlig, uttalte Lawrence fra scenen etter fallet.

PINLIG: Da Hollywood-stjernen omsider kom seg opp på scenen for å motta prisen for beste kvinnelige hovedrolle, innrømmet hun at fallet var pinlig. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB
PINLIG: Da Hollywood-stjernen omsider kom seg opp på scenen for å motta prisen for beste kvinnelige hovedrolle, innrømmet hun at fallet var pinlig. Foto: Chris Pizzello / Invision / AP / NTB Vis mer

Fikk blackout

Nå, nesten åtte år senere, minnes Lawrence følelsene hun kjente på da hun snublet. Det gjør hun i Dear Media-podkasten «Absolutely Not» med Heather McMahan, ifølge australske News.

I podkasten innrømmer skuespilleren at det var en forferdelig opplevelse, og noe som har vært et følsomt tema for henne i mange år.

- Jeg var veldig nervøs, og jeg hadde på ingen måte forestilt meg at jeg ville vinne en Oscar-pris. Så hører jeg plutselig navnet mitt bli ropt opp fra scenen, og jeg ble spent og fikk nærmest sjokk. Det var som en slags blackout, forklarer skuespilleren, før hun legger til:

- Og så snublet jeg i trappa. Alt forsvant fra tankene mine og hjernen min ble helt blank. Jeg vet ikke om jeg noensinne får sjansen til å holde en slik tale igjen. Det føltes ikke bra for meg å ikke ha en tale.

Ba om unnskyldning

I dag er imidlertid Lawrence betraktelig mer avslappet når hun tenker tilbake på flausen, men hun innrømmer likevel at det den gang var veldig følsomt.

- Tre dager etter hørte jeg Anderson Cooper fortelle i CNN at fallet mitt helt klart var fake. Og det var så ødeleggende fordi for meg var det en forferdelig ydmykelse.

Lawrence forklarer videre at hun ved en senere anledning møtte Cooper på en julefest, og at hun der valgte å konfrontere ham. Ifølge skuespilleren fikk hun en unnskyldning fra CNN-journalisten.

Det er imidlertid ikke første gang at skuespilleren skaper overskrifter i anledning Oscar-utdelingen. For to år siden viste Lawrence tydelig at hun var en dame av få divanykker, der hun på den røde løperen, ved siden av den obligatoriske poseringsseansen, både skar grimaser og danset.

Og gjøglingen stoppet på ingen måte der.

Jennifer Lawrence snubler på den røde løperen på vei for å skrive autografer til fansen på X-men-premieren. Vis mer

Klatret over stolene

På plass i salen, like før utdelingen ble sparket i gang, fattet fotografene igjen interesse for den i overkant smørblide skuespilleren.

FIKK DÅRLIG TID: Hollywood-stjernen klatret like greit over seteradene i stedet for å gå rundt. Foto: Stephen Lovekin / BEI / REX / NTB
FIKK DÅRLIG TID: Hollywood-stjernen klatret like greit over seteradene i stedet for å gå rundt. Foto: Stephen Lovekin / BEI / REX / NTB Vis mer

Ifølge Buzzfeed sørget Lawrence for nok et komisk øyeblikk da hun ikke klarte å finne setet sitt - etter å ha snakket litt for lenge med Hollywood-stjernen Meryl Streep (71) - og plutselig fikk dårlig tid.

«Hunger Games»-stjernen fant riktignok en noe utradisjonell løsning på problemet, og klatret like greit over seteradene i stedet for å gå rundt. Enkelte holdt trolig pusten da Lawrence gjennomførte den klønete manøveren.

Det skal også nevnes at året etter fallet i trappa, klarte skuespilleren å snuble i sine egne bein på den røde løperen. Denne gangen også i anledning Oscar-utdelingen.

TABBE: Petra Marklund har i ettertid blitt kritisert for ikke å bruke riktig tiltaleform da hun under Victoriadagen henvendte seg til kronprinsessen. Video: SVT Vis mer

Den gang gjorde Oscar-vertinne Ellen DeGeneres (62) et tydelig poeng ut av Lawrences snublehistorikk.

- Jennifer falt i fjor! Men ingen trenger å vite at du også falt i kveld. Hvis du vinner i kveld, burde vi komme ned med prisen til deg i salen, spøkte hun til stor latter fra salen.

LES OGSÅ: Om Riise-mobbing: - Skammer meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer