ÅRELANG KARRIERE: Den norske artisten Christian Ingebrigtsen minnes storhetstida med boybandet A1. Foto: NTB scanpix
ÅRELANG KARRIERE: Den norske artisten Christian Ingebrigtsen minnes storhetstida med boybandet A1. Foto: NTB scanpix Vis mer

Christian Ingebrigtsen:

- En fan risset inn bandnavnet vårt i pannen

Det er snart 20 år siden A1 tok verden med storm. Nå forteller Christian Ingebrigtsen om den ville tiden.

Publisert

(Seoghør.no): I 1998 ble norske Christian Ingebrigtsen (40) en del av boybandet A1, sammen med britiske Paul Marazzi (42), Mark Read (38) og Ben Adams (35).

Gruppen oppnådde enorm suksess på slutten av 90-tallet og starten av 2000-tallet. Spesielt populær ble deres egen tolkning av låten «Take On Me», originalt av a-ha.

Etter kun fire år sammen, valgte imidlertid Paul Marazzi å forlate bandet, noe som førte til at de resterende medlemmene også valgte å ta en pause.

Noen år senere kom de sammen igjen, uten Marazzi, og siden har de tre artistene spilt en rekke konserter både i Norge og i utlandet.

- Vi har blant annet spilt på en del festivaler i sommer, så jeg er i England nesten hver helg og spiller med A1. Det er ikke sånn at vi satser sånn skikkelig lenger, men vi spiller på de festivalene som booker oss. Det blir vel rundt 10-12 i året, også gjør vi masse hver for oss, sier han til Seoghør.no.

Ville fans og usanne rykter

A1 hadde flere store hitlåter, deriblant «Take On Me» og «Same Old Brand New You», som begge var på toppen av britiske hitlister.

I 2001 vant gruppa en Brit Award-pris i kategorien «British Breakthrough Act».

- Hva er det merkeligste tilbudet du har fått fra en fan?

- Det har jo vært mye spesielt. Dette var jo ikke akkurat et tilbud, men en gang mottok vi et bilde fra en fan som hadde risset bandnavnet vårt i pannen med en kniv. Det var ganske sykt. Også har vi fått tilsendt bilder av fans i badekaret og sånne ting, men det meste er bare hyggelig og kommer fra mennesker som har funnet mening i musikken vår, sier han.

Saken fortsetter under bildet.

STORE PÅ 90-TALLET: Neste år er det 20 år siden boybandet A1 ble opprettet. Fra høyre: Mark Read, Ben Adams, Christian Ingebrigtsen og Paul Marazzi. Foto: NTB scanpix
STORE PÅ 90-TALLET: Neste år er det 20 år siden boybandet A1 ble opprettet. Fra høyre: Mark Read, Ben Adams, Christian Ingebrigtsen og Paul Marazzi. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ingebrigtsen forteller videre om storhetstiden med A1, og minnes at det stadig ble spredt usanne rykter om ham - som de fleste stjerner opplever i løpet av karrieren.

- Det skjedde flere ganger at folk kom bort til meg og sa: «Venninna mi har jo vært sammen med deg», og da de fortalte meg navnet eller viste meg bilder av vedkommende, hadde jeg verken hørt om eller sett jenta før.

- Det er jo litt skummelt at folk snakker om ting som ikke stemmer, sier han og ler.

Det var ikke bare fansen som engasjerte seg i Ingebrigtsens kjærlighetsliv. Også utenlandsk presse var fort på ballen dersom de mistenkte at boybandstjerna hadde funnet lykken.

I 2002 trykket det spanske magasinet Hola! på forsiden at A1-Christian var den nye kjæresten til Eva Sannum, den norske eksen til kronprins Felipe av Spania.

- For det første så hadde de trykket et bilde av en mann som ikke var meg, men en helt annen blond fyr. Og for det andre så hadde jeg aldri møtt Eva Sannum i hele mitt liv. Det var veldig merkelig, sier han.

Lever fremdeles av musikken

I dag lever den 40 år gamle musikeren en langt mer rolig liv, men han har ikke gitt opp musikken av den grunn.

Tidligere i sommer ga han ut soloalbumet «Got To Be», som er hans første på ti år.

- Jeg vil si at jeg er 80 prosent artist, og de resterende 20 prosentene er jeg produsent og skuespiller. Jeg har gjort alt fra teater til å dubbe Disney-filmer, men så tilbringer jeg mye tid i studio også. Jeg produserer og skriver mye musikk for andre. Jeg tror man må være litt allsidig om man skal klare å leve av det, og heller ikke gå inn for å bli kjendis, men heller på grunn av kjærligheten for musikken, forklarer han.

Saken fortsetter under bildet.

FANT LYKKEN: Christian Ingebrigtsen og Martine Dønheim har vært sammen de siste fem årene. Foto: NTB scanpix
FANT LYKKEN: Christian Ingebrigtsen og Martine Dønheim har vært sammen de siste fem årene. Foto: NTB scanpix Vis mer

I tillegg til å være albumaktuell, har han tilbrakt mye av sommeren i England for å spille på forskjellige musikkfestivaler.

- Neste år har vi 20-årsjubileum med A1, så den generasjonen som hørte på musikken vår har jo blitt voksne nå. Det er veldig gøy å spille foran 25 000 voksne mennesker som står og synger med til sangene våre, sier han.

Siden 2012 har han vært sammen med 15 år yngre Martine Dønheim (25), som han møtte via kjæresten til bandkollega Ben Adams, norske Sara Skjoldnes (26).

LES OGSÅ: Avslører hvordan hun møtte kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer