<strong>POPULÆRE KARER:</strong> Marcus og Martinus har for lengst gjort suksess her til lands, men nå har også utlandet fått øynene opp for den unge duoen. Her er guttene avbildet på Spellemannprisen 2016.  Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
POPULÆRE KARER: Marcus og Martinus har for lengst gjort suksess her til lands, men nå har også utlandet fått øynene opp for den unge duoen. Her er guttene avbildet på Spellemannprisen 2016. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

- En fan rev meg ned fra scenen

Mandag kveld tar Marcus & Martinus over Gröna Lund i Stockholm, men lite kan måle seg med fansen hjemme i Norge.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: De norske tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen (14) har gjort enorm suksess her til lands, men også i nabolandet har duoen fått en stor fanskare. 

Da «Elektrisk»-sangerne spilte sin første konsert i Sverige, på Liseberg i Göteborg for halvannen uke siden, ble det fullt kaos blant de 20.000 tilskuerne.

Mandag kveld skal de populære 14-åringene ta over Stockholm når de entrer scenen på fornøyelsesparken Gröna Lund, og de legger ikke skjul på at de ser frem til opptredenen:

- Det blir fort helt vilt. Fansen vår er virkelig gale! En gang, hjemme i Norge, rev en fan meg ned fra scenen og jeg falt rett på trynet. Men vi liker det! Det betyr at vi har fantastiske fans, sier Marcus til den svenske nettavisen Aftonbladet. 

Ifølge Gröna Lunds nettsider skal duoen entre Stora Scen klokken 20.00. Konserten skulle opprinnelig finne sted på Lilla Scen, men måtte flyttes til en scene med større kapasitet.

Saken fortsetter under bildet.

<strong>EKTE POPSTJERNER:</strong> Marcus og Martinus har blitt enormt populære etter de i 2012 vant MGP jr.  Foto: Morten Eik
EKTE POPSTJERNER: Marcus og Martinus har blitt enormt populære etter de i 2012 vant MGP jr. Foto: Morten Eik Vis mer

- Det er verdt det 

Marcus og Martinus vant MGP jr. i 2012 med låten «To dråper vann», og siden har guttene vært på alles lepper. I dag skaper de fullt kaos hvor enn de er.

- Flere og flere ringer på døren, og noen har kjørt i timevis for å si hei til oss. På skolen får folk autografer for venner, sier Martinus til nettavisen. 

- Og lærerne tar med plakater på skolen som de vil at vi skal signere. Det er litt spesielt når lærerne gjør det. Du vil kanskje ha litt privatliv, men vi har valgt dette selv, og det er verdt det med alt vi opplever, bekrefter Marcus. 

Saken fortsetter nedenfor.

<strong>I RAMPELYSET:</strong> Marcus og Martinus var kun 10 år gamle da de stakk av med seieren i MGP jr. i 2012. Her er duoen etter de hadde vunnet i 2012.  Foto: NTB scanpix
I RAMPELYSET: Marcus og Martinus var kun 10 år gamle da de stakk av med seieren i MGP jr. i 2012. Her er duoen etter de hadde vunnet i 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer

Stor interesse i Sverige 

Guttenes konsert i Stockholm er ikke guttenes siste over grensa. Den 12. juli skal de nemlig opptre på SVT-programmet «Allsång på skansen», den svenske versjonen av TV 2-programmet «Allsang på grensen».

- Det er svært stor interesse for Marcus & Martinus i Sverige nå, både blant publikum og media. Bookingen kom på plass i etterkant av en showcase guttene hadde i Stockholm i vår, sa Sara Skarpaas i Sony Music til Seoghør.no tidligere denne måneden.

Hun fortalte videre at svenskene virkelig har fått øynene opp for de norske guttene.

- Hele 40 prosent av alle Marcus & Martinus-streams på Spotify kommer fra Sverige, så de har en betydelig fanskare der, sa hun.

Saken fortsetter under bildet.

Vil gjerne ha kjærester

De berømte 14-åringene har vært å se på TV tidligere. I 2014 og 2015 var de medprogramledere i «Sommer i Dyreparken» på TV 2. Til høsten blir de også å se i sitt eget nett-tv-serie på TVNorge.

Tidligere har Marcus og Martinus sagt til Se og Hør at de har veldig lyst på kjærester.

- Vi får 20-40 kjærlighetsbrev i uka, og det er gøy. Vi er single begge to, og har veldig lyst på kjærester. Men vi har så lite tid, dessverre, uttalte de i januar. 

I fjor sommer røpet de unge guttene at de får fanbrev både fra gutter og jenter, men at brevene er ganske forskjellige:

- Det er en del jenter som sender bilder av seg selv og vil at vi skal bli kjærester, sa Marcus til Se og Hør den gang.

Se video fra da Marcus & Martinus fremførte låta «Elektrisk» sammen med Atle Pettersen på Spellemannprisen-løperen tidligere i år:

LES OGSÅ: - Jeg håper vi får flere barn

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer