Carola Häggkvist:

- En enorm lettelse

Letter på sløret om forholdet til sønnen.

KJENDISSØNN: Carola og Runar fikk sønnen Amadeus i 1998. Foto: Karin Törnblom / IBL
KJENDISSØNN: Carola og Runar fikk sønnen Amadeus i 1998. Foto: Karin Törnblom / IBL Vis mer
Publisert

På 90-tallet var Carola Häggkvist (56) og Runar Sögaard (55) et av Sveriges mest omtalte par. De var gift fra 1990 til 2000, og i løpet av det tiåret ble utallige artikler om forholdet deres skrevet.

To år før de ble skilt, fikk de sønnen Amadeus Sögaard (55). Han har fortalt om hvordan det var å vokse opp i rampelyset i tiden rundt foreldrenes separasjon.

- For 99 prosent av befolkningen er det sånn at problemer innad i familien forblir en privatsak. Våre problemer, derimot, ble brettet ut for alle og enhver. Det var ikke spesielt morsomt. Det jeg opplevde som mest sårende, var når det ble sånn: «Jeg, som er 13 år, burde ikke måtte megle mellom dere to», sa kjendissønnen i TV3-dokumentaren «Amadeus- mer enn en sønn», og la til:

- Det tæret på meg. Det å være en som måtte trøste foreldrene sine, og måtte vokse opp for tidlig.

HEMMELIGHETSFULL: Lenge hadde sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, Amadeus Sögaard, sagt at han hadde en hemmelighet. Her røper han endelig hva det er. Video: Expressen Vis mer

I dag er Amadeus Sögaard både fotballspiller og musiker. Han spiller forsvar i IF Brommapojkarna, klubben han har tilhørt siden han var barn. Det betyr at han, om ikke noe uforutsett skjer, kommer til å spille i Allsvenskan - den svenske toppserien - neste sesong.

I 2021 ga han for første gang ut musikk, og siden da har han gitt ut et par låter i året. Han har også sunget om sine egne foreldre.

- Det ble mer fokus på fotball og far-sønn-aktiviteter

Da Carola nylig besøkte Carina Bergfeldt (svensk talkshow, journ.anm.) , fortalte hun om hvordan forholdet til sønnen har endret seg gjennom årene.

- Jeg elsket babytiden. Han var så søt og oppvakt. Men etter hvert ble det mer vanskelig. Det ble mer fotball og fokus på far-sønn-aktiviteter. Det har vært litt spesielt, sa hun, og innrømmet at hun til tider har følt seg utestengt.

SETTES UT: Da artisten Carola Häggkvist skulle lese opp jurystemmene fra Sverige under finalen av Eurovision Song Contest gikk det ikke helt etter planen. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Men siden da har de pratet ut om det, og i dag har de et godt forhold.

- Det er en enorm lettelse. Det har nok mye med alder, modning og frihet å gjøre. Jeg har bare måttet vente og håpe på at sannheten ville seire - at det skulle bli slutt på baksnakking og slikt.

LES OGSÅ: - Mange nedturer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer