STOR SORG: Geir Lippestad mistet i fjor sommer datteren Rebekka, som på tross av alvorlig sykdom hadde et godt liv ved hjelp av god oppfølging og hjelp. I dag forteller advokaten om tiden etter 17-åringens bortgang. Her under en gjesteopptreden på «Senkveld» våren 2013. Foto: Stella Pictures
STOR SORG: Geir Lippestad mistet i fjor sommer datteren Rebekka, som på tross av alvorlig sykdom hadde et godt liv ved hjelp av god oppfølging og hjelp. I dag forteller advokaten om tiden etter 17-åringens bortgang. Her under en gjesteopptreden på «Senkveld» våren 2013. Foto: Stella PicturesVis mer

- En dyp sorg som gjør fysisk vondt

Geir Lippestad snakker ut om det vonde året etter datterens død.

SEOGHØR.NO: I sommer var det ett år siden advokat og forfatter Geir Lippestad (50) mistet sin 17 år gamle datter, Rebekka, etter lang tids sykdom.

Nå forteller han om det vonde året til Dagbladet.

- Alle som har mistet nære og kjære kan kjenne seg igjen i at det er tøft. Det er en dyp sorg som gjør fysisk vondt.

- Det første året har vært tungt. Men vi skal leve videre. Jeg har ansvar for de andre barna også, sier forsvarsadvokaten til Dagbladet.

Lippestad, som er gift med Signe og har tre andre barn i tillegg til fire stebarn, har i sommer vært engasjert i flyktningdebatten - etter at det ble kjent at Norge ikke ville ta imot 123 syke og skadde flyktninger fra Syria.

ENGASJERT: 50-åringen kom med boka «Det vi kan stå for» i fjor. Overfor Dagbladet avslører han at han er i gang med en ny bok, om det å være uønsket. Her på Aschehougs hagefest i agust 2013. Foto: Stella Pictures
ENGASJERT: 50-åringen kom med boka «Det vi kan stå for» i fjor. Overfor Dagbladet avslører han at han er i gang med en ny bok, om det å være uønsket. Her på Aschehougs hagefest i agust 2013. Foto: Stella Pictures Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

Han understreker at  det å ta vare på de svakeste er avgjørende for å skape tillit mellom medlemmene av et samfunn og myndighetene.

Advokaten henviser til livet med sin multihandikappede datter, og sier at Rebekkas syv søsken også er takknemlige over all hjelpen som gav henne et veldig godt liv.

- Min sorg over henne er lettere å bære fordi jeg vet at hun fikk så god hjelp. Hvis vi ikke hadde fått det, kunne vi fort ha blitt bitre, påpeker 50-åringen overfor Dagbladet.

De siste årene hun levde var datteren avhengig av respirator for å kunne puste, på grunn av sin alvorlige muskelsykdom. Men et godt støtteapparat både i helsevesenet og hjemme sørget for Rebekkas livskvalitet.

- Hadde du sett journalen hennes ville du kanskje spurt deg selv om dette er et verdig liv. Men vi syntes det. Hun smiler og ler, og kan for det meste bo hjemme, har Lippestad tidligere uttalt til VG.

LES OGSÅ: - Veldig lei meg for at det er så liten tid igjen

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.