En dronning under press

#201dThe Queen#201d er en glimrende film for alle som er interessert i det engelske kongehus.

STRAM I MASKA: Dronningen i Dianas begravelse. Foto: Sandrew Metronome
STRAM I MASKA: Dronningen i Dianas begravelse. Foto: Sandrew Metronome Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det engelske kongehus ble satt under enormt press da Prinsesse Diana døde i en tunnel i Paris. I den kritikerroste og prisbelønte filmen ”The Queen” følger vi dronningens av Englands kontroversielle håndtering av dødsfallet i uken etter tragedien. Filmen viser også hvordan hendelsen skadet det stadig mer skjøre monarkiet på de britiske øyer. I filmen tror kongefamilien at folket elsker dem mer enn Diana, og at den riktig måten å hylle den avdøde prinsessen på er diskret stillhet. Så feil kan man ta.

SNAKKES TIL FORNUFT
Som motvekt til den tafatte kongefamilien, får du se statsminister Tony Blair (Michael Sheen) snakke dronningen til fornuft og få henne til sørge offentlig. Samtidig som Blair får henne til å innse at hennes en gang urokkelige status er på vikende grunn. Du får se en tidvis hverdagslig og tidvis usympatisk dronning i aksjon, som både kler seg traurig og ser ut til å være mer opptatt av corgiene sine enn hva som skjedde med Diana. Men filmen viser også sympati for den engelske kongefamilien, som sliter med en verden som går litt for fort fremover.

Filmen har fått ekstatiske kritikker i England. Det er spesielt Hellen Mirren i hovedrollen som dronningen, som har fått de største ovasjonene. Dette er filmen du må se i romjulen.

Se trailer:  Klikk her

På kino 26. desemberI samarbeid med:
 Filmweb.no Mix Scene 1 Pioneer

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer