«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis»:

- En demper
på stemningen

Nok en deltaker måtte reise hjem fra ekspedisjonen.

TÅRER: De er over halvveis i «71 grader nord», og det blir tårevått når en ny deltaker må forlate gjengen. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer
Publisert

Etter hvert som etappene gjennomføres beveger gjengen i «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» seg nærmere og nærmere Svalbard - som er hvor årets sesong avsluttes.

For første gang i år skulle lag Lindesnes og lag Nordkapp konkurrere sammen, og det mot programleder Tom Stiansen (52) og den tidligere seerfavoritten Pål «OnklP» Tøien (38).

Til tross for etappeseier må deltakerne likevel ut i en utslagskonkurranse, og etter tre konkurranser er det til slutt realityprofil Christian Brennhovd (22) som må takke for seg.

- Det var veldig overraskende og veldig kjipt. Dette ble litt mer heftig enn jeg hadde tenkt, sier lagkamerat Vegard Ylvisåker (43).

UTE: Søndag var det Christian Brennhovd som røk ut av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Matti Bernitz / Discovery +
UTE: Søndag var det Christian Brennhovd som røk ut av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Foto: Matti Bernitz / Discovery + Vis mer

Både Brennhovd og Ylvisåker blir litt fuktige i øynene når de innser at de ikke skal fortsette på reisen sammen. Også tredjemann i trioen, Fritz Aanes (44), virker å være berørt.

- Vi har hatt det utrolig hyggelig sammen og det er bare kjipt at jeg ikke får være med de to, sier Brennhovd om lagkameratene.

VANSKELIG: Kaveh Rashidi forteller om hvordan det var å være med på «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis». Video: «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» - discovery+/ Nora Skavhaug. Vis mer

- Sjekke ut

Se og Hør tok en prat med den utslåtte deltakeren etter innspillingen, hvor han utdyper ytterligere om hvordan det var å ryke ut av «71 grader nord - Norges tøffeste kjendis».

- Jeg syntes det vær jævlig kjipt å forlate «71» - spesielt Vegard og Fritz. Vi var en veldig god gjeng, og grunnen til at jeg ble så tårevåt der inne var fordi vi fra start hadde snakket om at vi tre skulle til Svalbard. Hadde jeg bare kommet dit hadde jeg ikke brydd meg om hvem som hadde vunnet.

FORTSETTER: Fritz Aanes og Vegard Ylvisåker er nå de eneste igjen fra lag Nordkapp. Foto: Matti Bernitz / Discovery +
FORTSETTER: Fritz Aanes og Vegard Ylvisåker er nå de eneste igjen fra lag Nordkapp. Foto: Matti Bernitz / Discovery + Vis mer

- Det ble veldig trist da jeg sjekket ut fordi vi tre skulle liksom være igjen til slutt, legger han til før Ylvisåker leende avbryter:

- Det er litt gøy fordi jeg tror du er den første «71»-deltakeren noensinne som kaller det å «sjekke ut».

Brennhovd er for det meste kjent for sin deltakelse i skandalerealityen «Ex on the Beach», og der sies det nemlig at man «sjekker ut» når man må reise hjem.

RYKER: Etter en lang etappe på «71 grader nord kjendis», står det mellom Vegard Ylvisåker og Line Andersen. Video: Rød Løper Vis mer

- En demper

Allerede fra start, da det ble klart at lag Nordkapp besto av Brennhovd, Ylvisåker, Aanes, Line Andersen (49) og Fetisha Williams (28), var de raskt ute med å erkjenne at det var et lag preget av mange sterke personligheter.

NORDKAPP: Line Andersen, Vegard Ylvisåker og Christian Brennhovd var alle på lag Nordkapp. Foto: Matti Bernitz / Discovery +
NORDKAPP: Line Andersen, Vegard Ylvisåker og Christian Brennhovd var alle på lag Nordkapp. Foto: Matti Bernitz / Discovery + Vis mer

Likevel insisterer de på at det var lite krangling innad i laget. At det nå bare er to igjen legger de ikke skjul på at ble litt kjipt.

- Det var en demper på stemningen å fortsette uten Christian. Vi var plutselig i mindretall og det var liksom ikke den gamle Nordkapp-stemningen. Fritz er jo en veldig hyggelig gammel mann, men det er ikke samme spruten i Fritz som i Christian, mener Ylvisåker.

«71 GRADER NORD KJENDIS»: Cristian Brennhovd er uenig med de andre deltakerne da de skal handle inn til middag. Video: Discovery + Vis mer

Selv mener 22-åringen at det var humoren på lag Nordkapp som var suksessoppskriften.

- Jeg følte jeg gikk å lo mer enn jeg var sliten.

LES OGSÅ: Rally-stjerne røper babylykke

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer