Shakira slet i hemmelighet:

- En bitter person

Sykdom gjorde at Shakira fryktet tiden som artist var over.

AVSLØRER SYKDOM: En blødning på stemmebåndet gjorde at Shakira ikke kunne snakke over en lengre periode, og hun fryktet for artistkarrieren. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER SYKDOM: En blødning på stemmebåndet gjorde at Shakira ikke kunne snakke over en lengre periode, og hun fryktet for artistkarrieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg 20 år siden den colombianske artisten Shakira (42) herjet hitlistene med låter som «Whenever, Wherever» og «Underneath Your Clothes». Før det var hun allerede en etablert artist i Latin-Amerika, etter å ha debutert på morsmålet allerede som 13-åring med albumet «Magia».

De senere årene har artisten trukket seg tilbake til et relativt rolig familieliv i Barcelona, sammen med den ti år yngre fotballspilleren Gerard Piqué (32), og deres to sønner, Milan (6) og Sasha (4). I fjor gjorde hun imidlertid comeback med en lengre verdensturné.

I et intervju med The Guardian avslører Shakira nå at hun før den tid, for knappe to år siden, pådro seg en blødning på stemmebåndene.

At artisten fryktet for karrieren ved ikke engang å kunne snakke, fikk frem hittil ukjente sider hos «Waka Waka»-stjernen.

Vis mer

- Så det verste av meg

- Jeg har alltid tenkt at det ville være ting i livet som ville forsvinne, som utseendet mitt, ungdommeligheten, alle slike ting. Men jeg trodde aldri at jeg ville miste stemmen, for den er så iboende i min natur. Det var identiteten min.

Det var altså på tampen av 2017 at Shakira opplevde mange artisters store frykt: At hennes viktigste verktøy ble borte. Kanskje var med dette hennes tid som artist virkelig over.

Årsaken var altså en blødning på stemmebåndene, og legene rådet 42-åringen til å gjennomføre en operasjon, forteller hun i intervjuet.

Selv var hun i tvil om kirurgi ville fungere, og forsøkte heller alternative behandlingsmetoder som hypnose og meditasjon. Shakira gikk til og med så langt at hun forsøkte å bli frisk gjennom å drikke «hellig vann» fra myteomspunne Lourdes i Frankrike - et hellig område i katolisismen hvor flere tidligere har hevdet å ha opplevd medisinske mirakler.

SLET: Shakiras helseutfordringer skapte gnisninger i forholdet med fotballstjernen Gerard Pique. Foto: NTB Scanpix
SLET: Shakiras helseutfordringer skapte gnisninger i forholdet med fotballstjernen Gerard Pique. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et forsøk på å la stemmebåndene få maksimalt med hvile, måtte hun unngå å bruke stemmen. Som småbarnsmor med en hektisk hverdag, legger hun ikke skjul på at det var utfordrende. Siden de små barna var for unge til å kunne lese lapper hun skrev, føltes situasjonen håpløs, og det tok ikke lang tid før situasjonen gikk ut over psyken.

Det gjorde gnisningene med ektemannen intense.

- Jeg var ikke positiv, jeg var så pessimistisk. Jeg var en bitter person å være rundt. Gerard så det verste av meg, forteller hun til The Guardian.

- Veldig vanskelig

Shakira var heldig, og ble omsider bedre - også uten kirurgi. I februar blir hun å se på scenen under pausen i Super Bowl sammen med Jennifer Lopez (50), noe som ofte blir ansett som et høydepunkt i karrieren for mange artister.

I fjor var 42-åringen også tilbake på turné, for første gang siden hun ble mamma. Det var noe hun fant utfordrende. I et intervju med Viva Magazine, gjengitt av Hola!, la hun nemlig ikke skjul på at det var vanskelig å være borte fra de to små barna.

TILBAKE: I fjor var Shakira tilbake på turné. I februar opptrer 42-åringen også under Superbowl. her er hun avbildet under en konsert Madison Square Garden, New York, i august 2018. Foto: NTB Scanpix
TILBAKE: I fjor var Shakira tilbake på turné. I februar opptrer 42-åringen også under Superbowl. her er hun avbildet under en konsert Madison Square Garden, New York, i august 2018. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Noen ganger er det veldig vanskelig å ikke se sønnene dine på en måned eller lenger. Det er så tøft, men vi ringer hverandre på FaceTime, så vi kommuniserer med hverandre hele tiden. Det hjelper, sa Shakira.

Hun har likevel vist at artistkarrieren ikke kommer foran de to små sønnene. I 2016 valgte hun nemlig å avlyse to konserter av «personlige grunner». Det viste seg i ettertid at avlysningen kom som følge av at den yngste sønnen, Sasha, var blitt syk.

Selv om det aldri kom frem hva den da 21 måneder gamle Sasha var syk av, delte Shakira et innlegg på Instagram for å berolige fansen.

«Tusen takk for alle meldingene dere har sendt til Sasha da han var syk. Alt er under kontroll nå, og han er tilbake til sitt muntre jeg».

LES OGSÅ: «Girls»-stjernen avslører sykdom

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer