«Senkveld»:

- En berøring unna gråten

Helene Olafsen og Stian Blipp har nå hatt sin aller siste «Senkveld»-sending.

SISTE: Etter tre år på skjermen er det slutt på Senkveld med Stian og Helene. Dette blir også siste Senkveld-sending noen sinne etter nesten 20 år. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NYDALEN (Se og Hør): Torsdag kveld vil stå igjen som en merkedag i TV 2s historie. Det er duket for den aller siste innspillingen av «Senkveld». I april ble det kjent at etter 20 år på skjermen er det slutt for det populære talk showet.

- Det har vært mange bærebjelker i TV 2s sendeskjema gjennom kanalens historie. «Senkveld» har vært et av de aller største, sa programredaktør Kathrine Haldorsen i en pressemelding, ifølge TV 2.

Siste program blir sendt fredag 21. mai, og «Senkvelds» siste gjesteliste kan skilte med blant annet Solveig Kloppen (49), Thomas Alsgaard (49), Morten Ramm (42) og Hilde Skaar (22).

Vemodig kveld

Siden 2018 har fredagsprogrammet blitt ledet av Helene Olafsen (31) og Stian Blipp (31).

- Vi sa til hverandre at vi skal feire, ikke sippe. Men vi hadde ikke nubbesjans, så vi har sippet, sier en tydelig preget Olafsen til Se og Hør etter sendingen.

Blipp fortsetter:

- Ja, det var litt cocky av oss å tenke at her skulle vi ikke ha noen sure miner og at vi skulle sprette champisen. Det gikk cirka tre og et halvt minutt før sippinga begynte. Idet den første gjesten kom inn, begynte gjesten å sippe, Helene måtte sippe, mens jeg måtte kvele en liten sipp -sånn at ikke alle sippet. Alle involverte har vært en berøring unna gråten i dag.

HISTORIEFORTELLING: Stian Blipp forteller om hvordan han sjekket opp kona Jamina Iversen. Helene er midlertid ikke veldig imponert. Vis mer

- Så det ble noen tårer?

- Ja det ble det. Jeg trodde jeg var litt forberedt og bare skulle nyte den siste timen, men så kom vi inn der og så alle man har brukt de tre siste årene sammen med. Da gikk det opp for oss at dette var for siste gang. Det ble litt sterkt. I dag var det plutselig ferdig. Det var sterkere enn jeg var forberedt på, medgir Olafsen med gråtkvalt stemme.

- Og så er det så mye som har skjedd siden vi begynte for tre år siden, man har pussa opp, kjøpt hus, fått unger, gifta seg. Alt kom på en måte i en bølge, som i hvert fall jeg kjente på, legger hun til.

OM KJÆRESTEN: Denne uken er Petter Stordalen blant kjestene på «Senkveld», og der åpner han opp om kjæresten. Video: TV 2 Vis mer

Også TV 2-sjef Olav T. Sandnes (49) var tilstede for å overvære siste innspilling av «Senkveld».

- Det er spesielt. Og jeg er jo en av dem som har sittet hjemme og sett på Senkveld i veldig, veldig mange år. Jeg må innrømme at det er litt vemodig, men samtidig kult at vi avslutter med stil. Og er det noen jeg visste ville gjøre det, så er det Stian og Helene, sier Sandnes til TV 2-sjefen til Se og Hør.

Sluttet

I februar ble det kjent at programleder Stian Blipp skulle forlate «Senkveld».

Blipp forklarte tidligere i år at han valgte å slutte på grunn av sitt eget soloshow i Bergen. Han fortalte også at han ikke fikk utløp for kreativiteten i programmet.

- I «Senkveld» er det et veldig strengt format. Det er mange folk som skal si noe om det, det er mye politikk rundt det. Jeg følte at de egentlig ikke trenger meg så mye, og jeg går ofte rundt i det der at jeg har så ekstremt mye jeg har lyst til å gjøre, men jeg får på en måte ikke gjort det her.

Fortsetter i kanalen

Hva som skal fylle seerflaten etter fredagsprogrammet er ennå ikke bestemt. Haldorsen har tidligere uttalt til Se og Hør at TV 2 har masse nytt innhold, men at planleggingen foregår nå, og at det blir klart i august hva som erstatter «Senkveld».

I kveldens episoden av «Senkveld med Helene og Stian» har forbrukerøkonom Silje Sandmæl sett hvor mye penger programleder Stian Blipp årlig bruker på Fortnite. Og det er sjokkerende mye penger. Vis mer

Selv om Blipp valgte å slutte i jobben som programleder, forsikrer Haldorsen fansen om at fredagens sending ikke blir siste gang vi ser han på skjermen.

- Stian Blipp håper vi at vi kommer til å se mye til fremover. Han har fortsatt kontrakt med oss selv om han skal ha show til høsten.

Gir seg på topp

Programredaktør sa i pressemeldingen at nedleggelsen av programmet kom som følge av at kanalen skal fornye seg.

- Alle gode ting kommer til en slutt. Det gjelder også for «Senkveld» som har gitt oss to tiår med gode opplevelser. Programmet har betydd svært mye for seerne og gjort en enorm jobb for TV 2, fortalte hun, og la til:

- Nå går vi mot nye tider og må vende blikket fremover. Vi skal fornye oss og TV 2 må derfor prioritere annerledes. Når vi nå velger å takke av en av TV 2s viktigste programserier de siste 20 årene, så stopper vi mens programmet fortsatt er en suksess.

LES OGSÅ: - «Faket» Tix ticsene?

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer