<strong>GIKK BORT:</strong> Janne Tyldum døde 1. mars i år. Nå snakker datteren Jeanette ut om sorgen. Her er Janne Tyldum med sin tidligere ektemann, Morten Tyldum, i 2014. Foto: NTB Scanpix
GIKK BORT: Janne Tyldum døde 1. mars i år. Nå snakker datteren Jeanette ut om sorgen. Her er Janne Tyldum med sin tidligere ektemann, Morten Tyldum, i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Janne Tyldums datter:

- En berg-og-dal-bane av følelser

Filmprodusenten gikk bort i starten av mars.

Publisert

I starten av mars gikk den norske filmprodusenten Janne Tyldum bort, 50 år gammel. Det skrev datteren Jeanette Tyldum i et innlegg på Facebook.

«Nå forsøker vi å navigere oss gjennom alle kolliderende følelser, praktiske gjøremål og prøver å normalisere dagene. Setter likevel stor pris på alle varme tanker og ord vi har fått», skrev datteren.

Tyldum var tidligere gift med den norske Oscar-nominerte regissøren Morten Tyldum (52), og etterlater seg en sønn hun fikk med Morten Tyldum, samt to døtre fra et tidligere forhold.

Nå forteller datteren Jeanette Tyldum om sorgen etter moren i et intervju med «God kveld Norge».

- Det har vært en berg-og-dal-bane av følelser og naturligvis veldig vanskelig. Vi fikk heldigvis et par uker etter det skjedde hvor resten av livet var relativt «normalt», og vi fikk mange klemmer og nærkontakt med våre nærmeste, sier hun i intervjuet.

<strong>DØD:</strong> Janne Tyldum ble 50 år gammel. Foto: NTB Scanpix
DØD: Janne Tyldum ble 50 år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bisettelsen streames

Avdøde Tyldum bodde i California i USA, og familien reiste derfor dit etter at hun gikk bort. Da de kom hjem, bar det imidlertid rett i karantene som følge av tiltakene norske myndigheter har iverksatt for å hindre smitte av coronaviruset.

- Hjemmekarantene etter en opplevelse som den type reise vi hadde, har vært tungt. Det er vanskelig å ikke kunne være med gode venner og familie, og at alt av sosiale sammenkomster blir avlyst. Skulle ønske man kunne få samle gode venninner og ta en pause fra alt det mørke, sier Tyldum til TV 2.

<strong>I 2015:</strong> Morten og Janne Tyldum var tidligere gift, men i et interjvu med Bergens Tidende fra februar i år, kom det frem at de hadde gått hver til sitt. Foto: NTB Scanpix
I 2015: Morten og Janne Tyldum var tidligere gift, men i et interjvu med Bergens Tidende fra februar i år, kom det frem at de hadde gått hver til sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Janne Tyldums bisettelse vil finne sted i Frogner kirke 2. april. Av dødsannonsen kommer det frem at seremonien vil bli streamet som følge av coronasituasjonen. Myndighetene har innført tiltak også i gravferder, og maksimalt 50 personer kan være til stede.

- All fysisk kontakt må unngås, så klemmer og fysisk trøst uteblir. Noe jeg synes er veldig trist. Det er få personer som får være med under seremonien, og vi kan ikke ha noe minnesamvær etterpå, sier Jeanette Tyldum.

Stor suksess

Janne Tyldum var som nevnt tidligere gift med Morten Tyldum. I et intervju med Bergens Tidende tidligere i år, kom det frem at han hadde fått ny kjæreste.

Morten Tyldum er et stort navn i Hollywood, og har gjort stor suksess med en rekke store spillefilmer.

Han står blant annet bak en rekke storfilmer på kinolerretet, deriblant «Passengers» og «The Imitation Game» - med store stjerner som Jennifer Lawrence og Benedict Cumberbatch i hovedrollene.

I et intervju med Kamille fra 2015, fortalte eksparet at også Janne var mye involvert i sistnevnte film. Blant annet var hun med på både castingprosess og manusutvikling.

<strong>VAR GIFT:</strong> Janne og Morten Tyldum var tidligere gift. Foto: NTB Scanpix
VAR GIFT: Janne og Morten Tyldum var tidligere gift. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er en visuell, konseptuell og idéskapende sparringpartner for Morten. Vi diskuterer alt fra casting til produksjonsdesign til fotograf, crew, cast. Beslutningene rundt alt dette deltar jeg på. Jeg har fått bruk for hver eneste forelesningstime og utdanning som jeg har tatt. Timer jeg gjerne ikke fattet hvordan jeg skulle bruke da jeg satt i salen. Det er rart hvordan livet legger seg til rette, sa hun den gang.

Etter suksessen med «The Imitation Game» startet ekteparet selskapet Norse Code, som ble avviklet i fjor. Siden da har Tyldum startet selskapet Anonymous Content Nordic, som skal utvikle norsk og nordisk innhold for verden.

LES OGSÅ: - Var nervøs for å gå ut

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer