«Farmen»-Dagny Vartdal:

- En beklagelse føles ikke nok

«Farmen»-deltaker Dagny Vartdal raser mot TV 2-produksjonen etter blemme under innspilling.

I TÅRER: Førstekjempe Dagny Vartdal ble årets første førstekjempe. Foto: TV 2
I TÅRER: Førstekjempe Dagny Vartdal ble årets første førstekjempe. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag var det duket for finale av «Torpet», hvor vinneren igjen skulle få bli et fullverdig medlem på «Farmen»-gården.

Men alt gikk ikke som planlagt. En feil hos produksjonen kan ha kostet en av deltakerne seieren.

SPENTE: Det er duket for årets sesong av «Farmen» 2022, og vi har tatt en prat med alle de 14 spente deltakerne. Video: Luna Lea. Reporter: Bjørn Ekker Vis mer

Det var VG som først omtalte feilen.

De tre gjenværende «Torpet»-deltakerne Robert Michael Scott, Lasse Fredheim og Dagny Vartdal konkurrerte i en kunnskapsløype.

Der måtte de svare riktig på spørsmål med tre svaralternativer. Feil svar betydde en strafferunde, før man kunne prøve på nytt.

For å vinne måtte man være førstemann til åtte riktige svar.

Vi advarer mot spoilers!

Det var til slutt Fredheim som trakk det lengste strået og gikk seirende ut av konkurransen. To poeng foran Vartdal og seks poeng foran Scott.

ØKSEUHELL: Det blir blodig alvor i sesongpremieren av Farmen når Einar har et ublidt møte med en øks. Video: TV2 / Rød Løper. Vis mer

Men på det siste spørsmålet, om «hva sykdommen rakitt skyldes langvarig mangel på», svarer Fredheim feil - men får likevel godkjent svaret sitt av programleder Niklas Baarli.

Det får en av de utslåtte til å rase på produksjonen.

- Jeg blir ganske lei meg. Det er bare en gang i livet man får bli med på noe sånt som farmen, forteller Vardtal til Se og Hør.

TV 2 har beklaget hendelsen, og sier til Se og Hør at de tar hendelsen på aller høyeste alvor.

Pressesjef i kanalen, Jan-Petter Dahl, sier at de ikke tror feilen hadde store konsekvenser for det endelige resultatet.

- Når feilen først har skjedd, så mener vi det er overveiende sannsynlig at dette ikke ble utslagsgivende for utfallet av konkurransen - og dermed for hvem som gikk videre.

Vartdal er ikke enig med TV 2

PROGRAMLEDERDEBUT: Niklas Baarli er ny programleder for «Farmen», som har premiere på TV 2 6. september. Video: TV 2 Vis mer

- Det er bare tull! Det er umulig for dem å spå resultatet om alt hadde gått som det skulle. Når jeg svarer rett på alle spørsmåla, og bare har et igjen, så kunne det jo være at jeg hadde kommet videre.

Videre kan en tydelig skuffet Vartdal fortelle at hun forventer at det nå tas tak i.

- Jeg skjønner at de må beklage det. Men jeg tror og håper at jeg kan få et svar som føles rettferdig for meg. En telefon med beklagelse føles ikke nok.

- TV 2 og Strix må få tid til å finne ut hvordan dette skal få en rettferdig og verdig avslutning. Det er jo en enorm stor produksjon, og jeg regner med at de ønsker at Farmen og Torpet skal ha et liv videre i årene framover.

- Nå føler jeg meg egentlig bare tom og veldig lei meg, fortsetter hun.

Hun presiserer at hun ikke klandrer Fredheim.

- Det er ikke Lasse sin feil, og det er ikke viktig for meg å gi noen skylda.

TRAMPER: Det ble dramatisk på Farmen da en av kuene går til angrep på gårdshunden. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Se og Hør har vært i kontakt med Fredheim, som synes hendelsen er kjedelig.

- Det er veldig kjipt, og det må være enda kjipere for Dagny og Rob. Det er vanskelig å endre på nå, men jeg håper at ledelsen er stabil og at avgjørelsen ikke endrer noe på utfallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer