STJERNELAG: Blant Mammon-skuespillerne er både Lena Kristin Ellingsen, Jon Øigarden, Ingjerd Egeberg, Anne Bache Wiig, Alexander Rosseland og Terje  Strømdahl. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og Hør
STJERNELAG: Blant Mammon-skuespillerne er både Lena Kristin Ellingsen, Jon Øigarden, Ingjerd Egeberg, Anne Bache Wiig, Alexander Rosseland og Terje Strømdahl. Foto: Oddvar Walle Jensen / Se og HørVis mer

En av disse er den skyldige

Skuespilleren som spilte skurken visste det ikke selv - før regissør Cecilie Mosli avslørte det mot slutten, under de avgjørende opptakene.

SEOGHØR.NO: En av skuespillerne som i går frontet NRKs nye krimserie «Mammon», spiller hovedskurken. Men vedkommende visste det ikke selv - Ikke før regissør Cecilie Mosli fortalte det, rett før de avgjørende opptakene.
 
- Jeg fortalte det til vedkommende skuespiller over en hotellfrokost, samme dag som vi skulle filme de siste scenene. Vedkommende fikk nesten sjokk, forteller Cecilie Mosli til Seoghør.no

- På dette tidspunkt hadde jeg allerede hatt litt problemer med vedkommende skuespiller, fordi jeg ga regi som vedkommende ikke forstod. Jeg visste jo at vedkommende var skurk, mens skuespilleren ikke visste noe.

- Hvorfor valgte du å holde det hemmelig?

- Jeg ville ikke at vedkommende skulle spille ut fra en visshet om at vedkommende spilte den hovedskyldige. Jeg føler at skuespillere «leter» på en bedre etter uttrykkene sine, når de ikke er forutinntatte. Derfor fikk ingen vite noe, før helt på slutten, enten de var skyldige eller ikke.
 
Cecilie Mosli er en etablert skuespiller, men hun var relativt fersk som regissør da hun fikk jobben med storsatsningen «Mammon». Serien braker løs på NRK1 fra 1. nyttårsdag, og går over seks uker. Forhistorien til handlingen utspiller seg i 2008, før serien gjør et hopp til 2013.

Men i realiteten ble hele handlingen spilt inn i 2011, med Jon Øigarden i hovedrollen som gravende journalist og Lena Kristin Ellingsen som Økokrim-etterforsker.

LIKHETSTREKK: Nøyaktig slik som i «Forbrytelsen» (bilde), holdt altså manusforfattere og regissør i «Mammon» helt tett om hvem som var den skyldige, til det siste.
LIKHETSTREKK: Nøyaktig slik som i «Forbrytelsen» (bilde), holdt altså manusforfattere og regissør i «Mammon» helt tett om hvem som var den skyldige, til det siste. Vis mer

 

Serien er blitt meget påkostet, og fremstår som NRKs svar på de superpopulære skandinaviske seriene «Broen» og «Forbrytelsen».

Og nøyaktig slik som i «Forbrytelsen», holdt altså manusforfattere og regissør helt tett om hvem som var den skyldige, til det siste.

- Jeg syns det var et vellykket grep å gjøre i «Mammon». Det eneste jeg angrer på, er at jeg ikke hadde et skjult kamera på nevnte skuespiller, da jeg fortalte at vedkommende var seriens hovedforbryter. Det var et fantastisk syn, forteller Mosli.

Hun legger til:

- Den dag i dag, to år etter at vi spilte inn «Mammon» er det kun 20 personer som vet hvem den skyldige er. Og 12 av dem jobbet på settet mens vi gjorde slutt-opptakene, forteller Cecilie Mosli.

Det er allerede avgjort at NRK skal spille inn en ny sesong av «Mammon». Opptakene vil starte i november neste år.

LES OGSÅ: Slik fikk «Broen»-Sofia arret