Selena Gomez:

- En av de skumleste periodene i mitt liv

Artisten åpnet seg opp om det siste året i en tale.

SLITER: Selena Gomez har lenge vært åpen om sine fysiske og psykiske problemer. Nå snakker hun ut om det siste året. Foto: NTB Scanpix
SLITER: Selena Gomez har lenge vært åpen om sine fysiske og psykiske problemer. Nå snakker hun ut om det siste året. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det har ikke bare vært enkelt å være artist og skuespiller Selena Gomez (27) de siste årene. Hun har blant annet vært åpen om at hun har slitt med den kroniske sykdommen lupus, og at hun gikk gjennom en nyretransplantasjon for to år siden.

Gomez har også slitt mye psykisk både med depresjon og angst, og har vært inn og ut at diverse rehabiliteringsklinikker gjennom årene for å få kontroll på egne følelser og tanker.

Til tross for at hun tidligere har oppsøkt hjelp i krisesituasjoner, har heller ikke det siste året behandlet henne godt, og i en tale tidligere denne måneden åpnet hun seg opp om utfordringene.

- Klarte ikke smile

Gomez mottok nylig en pris fra McLean Hospital for hennes åpenhet, og hvordan den har hjulpet andre i samme situasjon. Det var i en tale i forbindelse med mottakelsen av prisen at 27-åringen brukte anledningen til å lette på sløret, ifølge Mirror.

- I fjor led jeg mentalt og emosjonelt, og jeg klarte ikke holde meg selv sammen, åpnet en emosjonell Gomez talen med, før hun fortsatte:

ÆRLIG: Det var en åpen Selena Gomez som holdt tale etter å ha mottatt en pris fra Mc Lean Hospital tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
ÆRLIG: Det var en åpen Selena Gomez som holdt tale etter å ha mottatt en pris fra Mc Lean Hospital tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg klarte ikke smile eller få ting til å se normalt ut. Det føltes som at all smerten og angsten ble skylt over meg på en gang, og det var en av de skumleste periodene av livet mitt.

Videre fortalte 27-åringen om hvordan det hjalp å søke hjelp, og få fastsatt en diagnose til tross for at det både var skummelt - fordi sløret ble løftet, og lettende fordi hun nå visste hvorfor hun i så mange år har slitt med depresjon og angst.

Tok pause

I fjor høst annonserte artisten og skuespilleren via sin Instagram at hun skulle ta en pause fra sosiale medier. Det tok fire måneder før hun igjen var å se på bildedelingstjenesten, og i den anledning delte hun et innlegg på Instagram.

- Det er en stund siden dere har hørt fra meg, men jeg ville ønske alle et godt nytt år, og takke for all kjærlighet og støtte. Fjoråret var definitivt et år for selvrefleksjon, utfordringer og vekst, var noe av det stjernen skrev.

Mellom hennes siste innlegg i september 2018, og ovvennevnte innlegg skjedde det mye i livet til Gomez. Blant annet fikk hun angivelig et psykisk sammenbrudd kort tid etter at hun annonserte pausen fra sosiale medier. Det hele skal ha endt med at hun sjekket inn på en rehabiliteringsfasilitet i starten av oktober i fjor.

Sammenbruddet kom etter et langt og tøft år i kampen mot lupus, men også rett etter at hennes ekskjæreste Justin Bieber (25) noen uker tidligere giftet seg med Hailey Baldwin (22) i all hemmelighet. Stjerneparet giftet seg for øvrig for andre gang mandag denne uken.

TURBULENT FORHOLD: Ungpikeidolet Justin Bieber og Disney-stjernen Selena Gomez var et av verdens hotteste par da de var kjærester fra 2011 til 2013. Her er de avbildet i 2011. Foto: NTB Scanpix
TURBULENT FORHOLD: Ungpikeidolet Justin Bieber og Disney-stjernen Selena Gomez var et av verdens hotteste par da de var kjærester fra 2011 til 2013. Her er de avbildet i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Aldri helt frisk

Til tross for at sangfuglen under takketalen kunne avsløre at hun føler seg gladere og sunnere enn på lenge, har hun tidligere vært åpen om at kampen mot angsten og depresjonen er evig.

Det var i et intervju med Harper's Bazaar i starten av 2018, at hun snakket om at hun aldri kom til å bli kvitt angsten og depresjonen.

- Alle som kjenner meg vet at jeg alltid setter helsen min først. Jeg har en rekke problemer med angst og depresjon, som jeg har snakket veldig åpent om, men jeg tror aldri jeg kommer til å bli kvitt det. Det kommer ikke plutselig en dag hvor jeg sier: «Her står jeg i en pen kjole - jeg vant!» Jeg tror det er en kamp jeg må kjempe resten av livet, og det er greit fordi jeg vet at jeg velger meg selv over noe annet, var noe av det hun delte med magasinet.

Vis mer

LES OGSÅ: - Fantastisk vakker i hvit kjole med slør

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer