«LOVE ISLAND»-DELTAKER I TÅRER: Hundrevis av seere raser etter at «Love Island»-deltaker Dani Dyer ble ført bak lyset med en misvisende video av kjæresten Jack Fincham. Foto: NTB Scanpix.
«LOVE ISLAND»-DELTAKER I TÅRER: Hundrevis av seere raser etter at «Love Island»-deltaker Dani Dyer ble ført bak lyset med en misvisende video av kjæresten Jack Fincham. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Klagestorm mot «Love Island»:

- Emosjonell mishandling

Hundrevis av seere reagerer etter at britisk TV-selskap førte realitydeltaker bak lyset.

Publisert

Det britiske TV-selskapet Ofcom har mottatt over 650 klager etter en episode av realityshowet «Love Island», melder The Guardian.

Programmet anklages for å ha utsatt deltaker Dani Dyer (22) for unødvendige påkjenninger da de viste henne en villedende video.

Videoen viste Jack Fincham, Dyers partner i det populære datingshowet, sammen med sin ekskjæreste, en ny deltaker i programmet.

MED KJÆRESTEN: Dani Dyer avbildet sammen med Jack Finchman ikke på «love Island»-settet. Foto: ITV/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
MED KJÆRESTEN: Dani Dyer avbildet sammen med Jack Finchman ikke på «love Island»-settet. Foto: ITV/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Bryter ut i gråt

Dyer brøt ut i tårer da hun så videoen, og uttalte:

- Dette skjer alltid med meg, med en gang jeg er lykkelig med noen skjer det noe. Jeg får ikke lov å være lykkelig.

Videre uttrykte hun at hun var overbevist om at Fincham hadde følelser for den nye deltakeren.

- Jeg visste det var for godt til å være sant, hulket hun.

Dyer er datter av skuespilleren Danny Dyer, blant annet kjent fra filmen «Human Traffic» fra 1999, og som stemmeskuespiller i de ekstremt populære «Grand Theft Auto»-spillene.

Artikkelen fortsetter under videoen.

OVERRASKET MANAGEREN: Fotballspiller Mike Thalassitis fra Margate FC dukket plutselig opp i tv-programmet 'Love Island på Mallorca - uten å gi beskjed til trener eller lagkamerater. Her er traileren for serien. Video: ITV2 Vis mer

Misvisende

Det videoen derimot ikke viste var at Fincham har vært trofast mot Dryer, og har sovet ute for å unngå å dele seng med noen av programmets nye deltakere. Han har også uttalt at han er svært forelsket i henne.

Programmets opprinnelige deltakere ble atskilt for å gi plass til nye deltakere - deriblant Finchams ekskjæreste - og paret bor nå i hver sin villa.

Ofcom uttaler at klagene går ut på at produsentenes avgjørelse om å vise Dryer videoen uten noen forklarende kontekst, påførte deltakeren unødvendige påkjenninger.

- Vi har mottatt 650 klager angående gårsdagens episoden av «Love Island», spesifikt knyttet til denne videoen, sier en talsperson for Ofcom til HuffPost.

- Vi vurderer nå disse klagene opp mot kringkastingsreglene våre, før vi eventuelt starter en gransking.

Programleder Caroline Flack forsvarer derimot avgjørelsen.

- Vi gjorde det for å teste forholdet. Det er det vi driver med her, sa hun ifølge The Independent på «Aftersun», et program der programledere og deltakere diskuterer dagens «Love Island»-episode.

- Mobbing

Komiker Luisa Omielan er en av mange som tok til sosiale medier etter den kontroversielle episoden.

- Dette er mobbing og emosjonell mishandling, skrev hun ifølge Sky News på Twitter.

Flere seere har også uttrykt at de reagerer. Aine O'Donnell er en av dem.

- Jeg hadde stor glede av «Love Island», og glemte nesten hvor giftig og manipulerende reality-TV egentlig er, tvitret hun fra sin private konto.

- Men dette stuntet var så utspekulert at jeg ikke vet om jeg kan fortsette å se på et program som oppmuntrer til å skade menneskers psykiske helse, fortsatte hun.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Sky News melder også at programmet tidligere har fått kritikk for å vise eksplisitte reklamer for kosmetisk kirurgi i pausene.

I juni ble det kjent at Tone Damli Aaberge skal være programleder for den norske versjonen av programmet, som kommer på TV3. Ifølge henne vil denne skille seg noe fra den britiske originalen.

- Dette er ikke et skandale-realityprogram, sa hun til Dagbladet i et intervju.

Denne saken ble opprinnelig publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Viste de første bildene av «Ungkaren»-skandalen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer