MED STATUETTEN: Anneke von der Lippe viser stolt fram statuetten, etter at hun natt til tirsdag stakk av med den internasjonale Emmy-prisen for beste kvinnelige skuespiller. Foto: Reuters
MED STATUETTEN: Anneke von der Lippe viser stolt fram statuetten, etter at hun natt til tirsdag stakk av med den internasjonale Emmy-prisen for beste kvinnelige skuespiller. Foto: Reuters Vis mer

Emmy-seier til von der Lippe

- Det var helt vanvittig!

Publisert

SEOGHØR.NO: Natt til tirsdag norsk tid ble den internasjonale Emmy-prisen delt ut, og da vinneren ble ropt opp, var det norske Anneke von der Lippe (51) som kunne slippe jubelen løs.

Med det ble hun første norske person til å vinne prisen.

– Da navnet mitt ble ropt opp, tenkte jeg ingenting, armene mine gikk bare rett opp i været. Det var helt vanvittig, sa von der Lippe til VG.

Skuespilleren vant prisen etter sin innsats i rollen som Helen Sikkeland i TV-serien «Øyevitne», som ble sendt på NRK.

SPILTE LENSMANN: I Øyevitne spilte von der Lippe rollen som lensmann Helen Sikkeland. Foto: NRK
SPILTE LENSMANN: I Øyevitne spilte von der Lippe rollen som lensmann Helen Sikkeland. Foto: NRK Vis mer

Saken fortsetter under bildet.

For ti år siden var hun nominert til å vinne den samme prisen, men da ble hun slått av kinesiske He Lin. I år stakk hun av med seieren foran brasilianske Fernanda Montenegro og britiske Sheridan Smith.

– Jeg hadde ikke regnet med at jeg skulle vinne. Jeg hadde i hvert fall ikke turt å regne med det! Men det var jo veldig spennende, for vi var bare tre nominerte, og de andre to er jo veldig flinke, sa hun til avisen.

Blant herrene var det Maarten Heijmams fra Nederland som kunne juble for pris. Beste serie gikk til franske «Spirals».

LES OGSÅ: Her er årets Kjendisgalla-vinnere

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer