MTV Movie & TV Awards 2017:

Emma Watson skrev historie

- Dette betyr utrolig mye for meg, jublet den britiske skuespilleren.

MTV MOVIE & TV AWARDS 2017: Emma vant prisen for sin rolle i «Skjønnheten og udyret» over Hugh Jackman (48) i «Logan», Daniel Kaluuya (28) i «Get Out», James McAvoy (38) i «Split», samt Hailee Steinfeld (20) i «The Edge of Seventeen» og Taraji P. Henson (46) i «Hidden Figures». Video: CNN / AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Da MTV Movie & TV Awards gikk av stabelen i Los Angeles natt til mandag var det Hollywood-stjernen Emma Watson (27) som stakk av med kveldens aller gjeveste pris.

Og det i en helt ny kategori.

Watson skrev historie da hun mottok den aller første kjønnsnøytrale skuespiller-prisen i MTVs nyinnførte kategori; «Beste skuespiller i film».

I andre prisutdelinger, som Oscar og Golden Globe Awards, konkurrer filmstjernene kun mot skuespillere av samme kjønn i kategorier som «Beste mannlige» og «Beste kvinnelige» skuespillere, eller «Beste mannlige birolle» og «Beste kvinnelige birolle».

Det betyr at Emma vant prisen for sin rolle i «Skjønnheten og udyret» over Hugh Jackman (48) i «Logan», Daniel Kaluuya (28) i «Get Out», James McAvoy (38) i «Split», samt Hailee Steinfeld (20) i «The Edge of Seventeen» og Taraji P. Henson (46) i «Hidden Figures».

Saken fortsetter under bildet.

PRISDRYSS: "Skjønnheten og udyret" vant også prisen for beste film. Her står Emma på scenen sammen med skuespiller Josh Gad og regissør Bill Condon. Det var komiker Amy Schumer og Hollywood-stjernen Goldie Hawn (i bakgrunnen) som delte ut prisen. Foto: NTB Scanpix.
PRISDRYSS: "Skjønnheten og udyret" vant også prisen for beste film. Her står Emma på scenen sammen med skuespiller Josh Gad og regissør Bill Condon. Det var komiker Amy Schumer og Hollywood-stjernen Goldie Hawn (i bakgrunnen) som delte ut prisen. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Den britiske skuespilleren, som de siste årene har jobbet hardt for likestilling mellom kjønnene, var tydelig rørt da hun stod på scenen foran en fullsatt sal.

- Jeg blir nødt til å si noe om selve prisen, startet hun takketalen med, ifølge E! News.

- At dette er den første skuespiller-prisen i historien som ikke separerer de nominerte basert på kjønn, sier noe om hvordan vi oppfatter den menneskelige opplevelsen. MTVs skritt om at lage en kjønnsløs skuespiller-pris kommer til å bety ulike ting for alle. Men for meg indikerer det at skuespill handler om å ha evnen til å sette seg selv i andres sko. Og det trenger ikke å deles opp i to forskjellige kategorier.

- Empati og evnen til å bruke fantasien burde ikke ha noen grenser. Det betyr utrolig mye for meg, både å vinne denne prisen - og å motta den fra dere på en slik inkluderende, tålmodig og kjærlig måte. Tusen tusen takk.

JUBLE FRA SALEN: I åpningsnummeret av showet gjorde programleder, Adam DeVine, og skuespiller og artist, Hailee Steinfeld en morsom parodi på "Skjønnheten og udyret". Foto: NTB Scanpix
JUBLE FRA SALEN: I åpningsnummeret av showet gjorde programleder, Adam DeVine, og skuespiller og artist, Hailee Steinfeld en morsom parodi på "Skjønnheten og udyret". Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Her er alle nattens MTV Movie & TV Awards vinnere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer