Ashley Park:

«Emily in Paris»-stjernen åpen om kreften

Skuespilleren i Netflix-serien åpner opp om kreftdiagnosen hun fikk som tenåring.

NETFLIX: I serien «Emily in Paris» spiller Ashley Park en av hovedrollene sammen med Lily Collins. Foto: Carole Bethuel / Netflix / Kobal / Shutterstock / NTB
NETFLIX: I serien «Emily in Paris» spiller Ashley Park en av hovedrollene sammen med Lily Collins. Foto: Carole Bethuel / Netflix / Kobal / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

Netflix-serien «Emily in Paris» hadde premiere i begynnelsen av oktober, og ble en stor suksess kort tid etter den ankom strømmetjenesten.

Serien omhandler Emily, spilt av Lily Collins (31), som flytter til Paris for å gi et amerikansk synspunkt til et fransk markedsføringsfirma. Ashley Park (29), som er aktuell med rollen som Mindy Chen, spiller en kinesisk arving som flytter til Paris etter å ha dummet seg ut i den kinesiske versjonen av «Idol».

Selv om livet ser ut til å smile for Ashley Park, har det imidlertid ikke alltid vært slik. Som 15-åring ble hun nemlig diagnostisert med leukemi.

Ifølge Lommelegen er leukemi vanligvis kreft i det vi kaller de hvite blodcellene. Disse cellene hjelper oss å bekjempe infeksjoner. Ved leukemi er disse cellene unormale og umodne. Det gjør at kroppen ikke kan forsvare seg mot infeksjoner og pasientene blir ofte syke.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kommer frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Diagnosen innrømmer 29-åringen at hun har hatt en frykt for å snakke om i mediene.

Det forteller hun i et intervju med Cosmopolitan, hvor hun også åpner seg om hvordan den tragiske kreftdiagnosen påvirket skuespillerkarrieren - og hvordan hun bekjempet den.

- Viktig å snakke om

I intervjuet innrømmer 29-åringen at hun ikke snakker mye om delen av livet der hun hadde kreft, men at hun likevel prøver å lære seg til å omfavne det å være en som har overlevd sykdommen.

- Jeg har ikke noe imot å snakke om det. Jeg tror det er viktig å snakke om det, men jeg setter ikke pris på å bli spurt om hele opplevelsen eller hvordan det har påvirket livet jeg lever i dag, forklarer hun.

VENNINNER: Ashley Park og skuespillerkollega Lily Collins skal ha blitt øyeblikkelig gode venner under innspillingen av Netflix-serien. Foto: Stephanie Branchu / Netflix / Kobal / Shutterstock / NTB
VENNINNER: Ashley Park og skuespillerkollega Lily Collins skal ha blitt øyeblikkelig gode venner under innspillingen av Netflix-serien. Foto: Stephanie Branchu / Netflix / Kobal / Shutterstock / NTB Vis mer

Park, som kanskje er mest kjent for å spille Gretchen Wieners i Broadway adapsjonen av «Mean Girls», forklarer at hennes største frykt var å la kreftdiagnosen definere jobben og identiteten hennes.

- Jeg har aldri hatt lyst til å være «den asiatiske jenta», forteller Park, og legger til at hun bare har hatt lyst til å være som hvem som helst.

Hun forklarer videre at når hun ble 16 år, ble hun derimot den «skallede og syke jenta».

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

- Kunne bli infertil

Skuespilleren forklarer at hun prøvde å ignorere bieffektene fra cellegiftbehandlingene, i frykt for at de skulle ta over livet hennes.

- Jeg ville ikke vite at jeg kunne bli infertil eller at hjertet mitt kunne slutte å fungere, eller noe sånt. Fordi når du først sier det, så begynner du å tenke over det. Selv om kroppen min bekjempet sykdommen, har den vunnet hvis jeg lar den forandre noe som helst, forklarer Park.

TERAPI: Ashley Park har tidligere fortalt at skuespill ble en form for medisin, og at teater var en slags terapi under kreftsykdommen. Foto: Carole Bethuel / Netflix / Kobal / Shutterstock / NTB
TERAPI: Ashley Park har tidligere fortalt at skuespill ble en form for medisin, og at teater var en slags terapi under kreftsykdommen. Foto: Carole Bethuel / Netflix / Kobal / Shutterstock / NTB Vis mer

Hun erkjenner likevel at kreften hjalp henne i andre aspekter av livet, og at sykdommen var med på å forandre livet hennes.

I et intervju med Playbill i 2016 forklarte 29-åringen at skuespill ble en form for medisin, og at teater var en slags terapi.

- Rett etter jeg ble friskmeldt husker jeg at folk sa til meg at jeg burde gå i terapi. Men min terapi er teater, sa stjernen den gang.

LES OGSÅ: «Harry Potter»-stjernen avslører kreftsjokk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer