Emilie Stordalen om kjæreste­n: - Det er litt klisjé

Petter Stordalens eneste datter har skutt gullfuglen.

FAMILIEN SAMLET: På torsdag åpnet Petter Stordalen sitt nye hotell The Hub på Jernbanetorget i Oslo. Med seg på løperen hadde han kona Gunhild, dattera Emilie og svigersønnen Jens. Nå åpner Emilie Stordalen seg opp om forholdet til kjæresten. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FAMILIEN SAMLET: På torsdag åpnet Petter Stordalen sitt nye hotell The Hub på Jernbanetorget i Oslo. Med seg på løperen hadde han kona Gunhild, dattera Emilie og svigersønnen Jens. Nå åpner Emilie Stordalen seg opp om forholdet til kjæresten. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Petter (56) og Gunhild Stordalen (40) er ofte å se i mediene, på grunn av sine viktige og forskjellige roller i hver sine selskap. Han kan klassifiseres som hotellmogul, mens hun jobber iherdig med organisasjonen EAT. Samtidig har privatlivet deres også fylt spalteplassene de siste åra.

Petter Stordalens barn har derimot valgt å være mer private. De siste åra har imidlertid hotellkongens eldste og eneste datter, Emilie Stordalen (27), gått inn i offentligheten. De to brødrene hennes, Jakob (21) og Henrik (24), har valgt en annen tilnærming.

Likevel ble de alle tre sentrum for oppmerksomhet da det i fjor ble kjent at de hadde arvet ansvaret for familieformuen. Det er estimert at den er på hele 25 milliarder norske kroner, som da betyr at hver av barna nå står oppført med en ligningsformue på rundt åtte-ni milliarder kroner.

Det kan oppleves ganske sprøtt, sier Emilie Stordalen i et intervju med VG Helg.

BADER MED DRESS: Petter Stordalen ble kåret til vinneren av «Årets best kledde mann». Under fotoshooten med Se og Hør badet han på The Thiefs spa - i full dress. Her avslører han også en rekke ting om den spesielle stilen sin, en stil som fikk ham til å kapre prisen. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Hanne Kathrine Bratholt Vis mer Vis mer

- Store verdier

- Det er jo selskapet. Men jeg føler meg veldig ydmyk og overveldet på en gang. Det er så store verdier at jeg nesten ikke kan ta det inn over meg. Store verdier er en ting, men det jeg følte først og fremst på da jeg signerte, var det store og tunge ansvaret vi har i forhold til at vi skal være så mye mer enn bare et hotellselskap, sier hun til avisa.

BONSUDATTER: Gunhild Stordalen har gjentatte ganger sagt at hun er stolt over bonusdattera Emilie. Her poserer de sammen torsdag kveld. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
BONSUDATTER: Gunhild Stordalen har gjentatte ganger sagt at hun er stolt over bonusdattera Emilie. Her poserer de sammen torsdag kveld. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Da hotellet The Hub ble åpnet på Jernbanetorget i Oslo med full fest torsdag kveld, poserte Emilie stolt sammen med pappa Petter og stemor Gunhild. Til Se og Hør kunne hun stolt fortelle at det ikke har kommet gratis.

- Det er veldig gøy å være her i kveld. Jeg har jobbet med dette siden november i «pre opening teamet», og så skal jeg være med ganske lenge framover. Jeg tror det blir veldig gøy, kunne Stordalen fortelle - før hun måtte løpe videre.

For tida er hun konstituert markedssjef ved hotellet, som altså åpnet med fyrverkeri, konserter, gallamiddag og fulle champagneglass så langt øyet kunne se torsdag kveld.

Med seg på den røde løperen, der hun selv strålte i en fløyelskjole med lav rygg, hadde hun kjæresten Jens. Overfor VG Helg avslører hun at de to faktisk møttes på jobb for hele sju år siden.

HOTELLKJÆRESTER: Emilie møtte Jens (t.h) for første gang da de jobbet på samme hotell for sju år siden. I dag er de samboere. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
HOTELLKJÆRESTER: Emilie møtte Jens (t.h) for første gang da de jobbet på samme hotell for sju år siden. I dag er de samboere. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

Den gang jobbet Emilie som blant annet stuepike på The Thief, et av annet av Stordalens prestisjehoteller. Hun studerte i utlandet, men var hjemme for sommeren da hun møtte svensken på hotellet. Han jobber i dag som markedssjef på The Thief.

Et par år etter at de møtte hverandre for første gang, ble de kjærester, og i dag er de - tross en liten pause fra hverandre for en stund siden - samboere.

- Det er litt klisjé at jeg fant meg en i selskapet da, sier hun til avisa.

Hun beskriver ham som «lugn, rolig og lyttende». Svigerfar Petter Stordalen er minst like begeistret for svigersønnen som dattera hans er.

SØTE: I 2003 hadde Petter Stordalen barna med seg som bøssebærere til TV-aksjonen. Fra venstre ser vi Jakob, Henrik og Emilie. Foto: NTB scanpix
SØTE: I 2003 hadde Petter Stordalen barna med seg som bøssebærere til TV-aksjonen. Fra venstre ser vi Jakob, Henrik og Emilie. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Dette er han som skal sikre neste generasjon! Det er et enormt press på Jens her. Jeg har jo sagt at alt det beste utenom barna, det har jeg fra Sverige - hunden min, alle hotellene og ikke minst min kommende svigersønn, sier hotellkongen til avisa.

Raste i sosiale medier

Det kan virke som at 26-åringens framtidige karriere har vært bestemt fra starten av, men Petter Stordalen har flere ganger sagt at det aldri har vært noe press fra hans side at barna skal ta over hotellbusinessen.

Likevel har Emilie valgt å gå i sine fars fotspor, og har en bachelor i hotellfag fra Cornell University i USA og en mastergrad ved Imperial College i London.

Det var i høst at mange virkelig fikk øynene opp for henne. Det var da hun begynte å jobbe i farens selskap. Samtidig klarte hun også å skape overskrifter helt på egen hånd.

Hun reagerte nemlig kraftig på at enkelte truet med å boikotte hotellkjeden fordi de støttet Pride-festivalen i Stockholm.

View this post on Instagram

Vanligvis er ikke jeg den som kommenterer på Instagram når noe provoserer meg. Men etter å ha sett dette oppslaget på VG i går, ble det plutselig vanskelig å la være. Det er nemlig ikke første gang i høst jeg har møtt på slike holdninger. Gjennom august og september har Nordic Choice (NCH) vært offisiell samarbeidspartner med Pride, hvor tusenvis av ansatte har deltatt i parader over hele Norden. De fleste reaksjonene vi har fått har (heldigvis) vært positive, men i løpet av min korte periode i selskapet har det også overrasket meg hvor mye som er negativt. Kundeservice, hotellene og hovedkontoret får brev, telefoner og lange tirader fra folk som ønsker å boikotte selskapet, brenne lojalitetskortet og aldri mer bo på våre hoteller fordi vi tar en posisjon i mangfoldsdebatten. Jeg tror mine siste uker i Stockholm har gitt litt ekstra behov for å bruke stemmen. For når verdier utfordres, er det ekstra viktig å stå opp for dem. Og en del av de uttalelsene jeg har hørt i valgkampen, gir frysninger. Jeg er stolt av å bo i land som har demokratiske tradisjoner der det er høyt under taket for ytringer og uenighet. Men hatytringer mot mennesker som har en annen legning eller hudfarge, tar jeg sterkt avstand fra. Derfor har jeg følgende på hjertet til dere som i det siste har kritisert NCH for vår holdning til Pride og mangfold for øvrig: NÅ ER DET SNART PÅ TIDE Å PUTTE DE MIDDELALDERSKE HOLDNINGENE LANGT OPP DER SOLEN ALDRI SKINNER. Så lenge jeg jobber i dette selskapet (og jeg har planer om å være her lenge) kommer NCH til å være uforanderlig og ufravikelig for mangfold. Av alle slag. Noe av det aller fineste jeg vet med selskapet min far og ansatte har bygget opp, er at dørene alltid er åpne for alle, uansett hvem du elsker, hvor du kommer fra, eller hvordan du identifiserer deg. Mangfoldet er en styrke: Det gjør oss til en bedre arbeidsplass, og vi får en bedre kultur. Jeg skal støtte opp om og bygge opp under disse verdiene så lenge jeg lever, og kommer aldri til å fravike fra dette. Selv ikke om det så skulle bety at vi kanskje mister noen kunder, eller en lang tirade på Instagram fra tid til annen. 😘❤️ Emilie

A post shared by Emilie Anker Stordalen (@emiliestordalen) on

- De fleste reaksjonene vi har fått har (heldigvis) vært positive, men i løpet av min korte periode i selskapet har det også overrasket meg hvor mye som er negativt, skrev hun på Instagram.

Det var en artikkel på VG som fikk det til å boble over for hotellarvingen, der noen ble sitert på at «gud sørger» på grunn av Pride-festivalen. Hun hevdet at hotellkjeden hadde fått brev, telefoner og tirader fra folk som ønsket å boikotte selskapet etter at de inngikk samarbeidet.

- Derfor har jeg følgende på hjertet til dere som i det siste har kritisert NCH for vår holdning til Pride og mangfold for øvrig: Nå er det snart på tide å putte de middelaldrende holdningene opp der sola aldri skinner, lød hennes klare tale på bildedelingstjenesten

LES OGSÅ: Tar seks ukers pause for å pleie seg selv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer