GODE VENNER: Sangerne Didrik og Emil Solli-Tangen har jobbet sammen i flere år, i tillegg til å vokse opp under samme tak. Det bød på visse utfordringer i oppveksten. Her fra premieren på «Solli-Tangen - Andreomgangen» i fjor sommer.  Foto: Tore Skaar/ Se og Hør
GODE VENNER: Sangerne Didrik og Emil Solli-Tangen har jobbet sammen i flere år, i tillegg til å vokse opp under samme tak. Det bød på visse utfordringer i oppveksten. Her fra premieren på «Solli-Tangen - Andreomgangen» i fjor sommer. Foto: Tore Skaar/ Se og HørVis mer

- Emil sto og kikket gjennom nøkkelhullet

Didrik Solli-Tangen fikk uventete utfordringer da han prøvde å sjarmere jentene i hjembyen.

SEOGHØR.NO: Både Didrik (29) og Emil Solli-Tangen (25) har gjort suksess som sangere i voksen alder, og eldstemann ble allemannseie da han vant Melodi Grand Prix-finalen i 2010.

Også Emil har fått prøvd seg i Melodi Grand Prix-finalen, i februar 2013.

I sommer er brødrene fra Telemark aktuelle med sommerkonserter i Kragerø, der de underholder publikum side om side. Selv om det er et solid vennskap mellom dem i dag, var ikke stemningen alltid like god i oppveksten.

Kyssing på gutterommet

I et intervju med Her og Nå røper den tidligere «Skal vi danse»-programlederen Didrik Solli-Tangen at lillebror Emil kunne være ganske så irriterende som barn.

- Vi hadde en periode før Emil kom i puberteten og stemmeskiftet hvor jeg hadde begynt å ha med meg jenter hjem og kysse litt på gutterommet, minnes Didrik.

Med en yngre bror i samme hus, var det naturlig nok ikke enkelt å få fred under besøkene. Særlig ikke når Emil i tillegg hadde kamerater på besøk, legger Didrik til:

- Og da husker jeg at Emil og kompisene sto og kikket inn gjennom nøkkelhullet og skjøt med luftpistol gjennom det. Jeg ropte «EMIIIL!» og hørte masse fnising fra utsiden, sier han til Her og Nå.

Saken fortsetter under bildet.

TV-PROFIL: Didrik Solli-Tangen har sammen med Katrine Moholt ledet «Skal Vi Danse» på TV 2 flere ganger. Til høsten er det Stian Blipp som overtar for Didrik.  Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
TV-PROFIL: Didrik Solli-Tangen har sammen med Katrine Moholt ledet «Skal Vi Danse» på TV 2 flere ganger. Til høsten er det Stian Blipp som overtar for Didrik. Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

Liker å jobbe sammen

Årets sommerkonserter i Kragerø, som har fått tittelen «En broderlig aften», er langt ifra første gang de populære brødrene opptrer sammen.

Både i 2014 og 2015 gjorde de suksess med sommershow i Larvik. Før premieren på «Solli-Tangen - Andreomgangen» på Bølgen Kulturhus i juli i fjor, røpet de to tenorene at de alltid er litt nervøse før de går på scenen.

- Man er alltid spent på om stemmen bærer hele veien, så det er en prosess å starte første forestilling, sa Emil til Seoghør.no den gang.

Se videointervju med brødrene nedenfor:

Selv om duoen er utdannede operasangere, er det ikke bare opera de sverger til på scenen. Både visesanger og popmelodier finner gjerne veien til showene deres.

Og da Didrik og Emil hadde premiere på «Solli-Tangen i solnedgangen» i 2014, var de såpass sporty at de tok poputfordringen til Seoghør.no på strak arm: Å forsøke seg på hiten til Pharrell Williams (43), «Happy».

Nedenfor kan du se hvordan hvordan det gikk da brødrene tolket Pharrell Williams:

LES OGSÅ: Samantha Fox har fått norsk kjæreste