Elton John legger opp:

- Elton John legger opp

Stjerneartisten skal slutte å turnere, ifølge Mirror.

GIR SEG: Det britiske popikonet Elton John skal gi seg som aktivt utøvende artist, ifølge Mirror. Foto: NTB scanpix
GIR SEG: Det britiske popikonet Elton John skal gi seg som aktivt utøvende artist, ifølge Mirror. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Det britiske popikonet Elton John (70) pensjonerer seg, avslører Mirror.

Dermed nærmer omtrent 50 års karriere seg slutten for 70-åringen. Imidlertid skal han gjennomføre én siste verdensturné, ifølge avisen.

Avisen skriver at artisten, som har slitt med helsa den siste tiden, kommer til å annonsere at han legger opp svært snart.

hjemmesiden sin har artisten startet en dramatisk nedtelling, som avsluttes klokken 18.30 onsdag kveld, norsk tid. Nedtellingen er fulgt av den noe kryptiske teksten:

«Jeg har endelig bestemt meg for at fremtiden min ligger ...»

Også på artistens Twitter-konto er det blitt lagt ut flere innlegg som teaser om den «spesielle kunngjøringen» han skal komme med i kveld.

Saken fortsetter nedenfor.

Flere sykehusinnleggelser

I desember ble det kjent at stjerneartistens mor, Sheila Farebrother, hadde gått bort, 90 år gammel.

Den gang annonserte Elton John selv den triste nyheten i et innlegg på sin offisielle Instagram-profil:

- Jeg er i sorg over å måtte meddele at min mor gikk bort denne morgenen. Jeg så henne sist mandag, og jeg er i sjokk. Ha en trygg reise, mor. Tusen takk for alt. Jeg kommer til å savne deg dypt, skrev han under et bilde av seg selv og Farebrother.

Saken fortsetter nedenfor.

Foreløpig kan man kun spekulere i hvorvidt sorgen over morens død er en medvirkende årsak til at Elton John nå vil trekke seg tilbake. 70-åringen har i tillegg slitt med helsemessige utfordringer de siste årene.

I fjor vår tilbrakte Elton John 12 dager på sykehus mens han kjempet mot en alvorlig infeksjon. Han lå to døgn på intensivavdelingen, etter å ha blitt syk på sin turné i Sør-Amerika.

Som følge av sykdommen avlyste han konserter og opptredener i Las Vegas og California i USA i april og mai 2017.

Også i 2012 ble artisten innlagt på sykehus med en alvorlig infeksjon. Den gang førte sykehusinnleggelsen til at han måtte avlyse flere konserter i Las Vegas.

FREKK GAVE: Elton John, Carey Mulligan, Stephen Fry og Pink er gjester hos Graham Norton. Der kommer de inn på sine personlige historier om rapstjerna Eminem. Hele episoden ble vist fredag 8. desember kl. 22.00 på BBC Brit. Video: BBC Brit Vis mer Vis mer

Stod Diana nær

«Your Song» og «Løvenes konge»-soundtracket kan trekkes fram som noe av det største han har gjort, men totalt utgjør 30 studioalbum hans massive karriere.

Elton Johns «Candle in the Wind» rørte dessuten en hel verden, da han spilte den med ny tekst i prinsesse Dianas begravelse i Westminster Abbey 6. september 1997.

I anledning begravelsen hadde han skrevet om teksten til «Goodbye England's Rose», som en hyllest til Diana, som var hans venninne.

Da prinsesse Dianas eldstesønn prins William (35) giftet seg med sin hertuginne Kate (36) i samme kirke 29. april 2011, var både Elton John og ektemannen blant gjestene.

I PRINSEBRYLLUP: David Furnish og Elton John (bak t.v.) følger med mens dronning Elizabeth og prins Philip finner plassene sine i Westminster Abbey under prinsebryllupet i april 2011. Foto: AP/ NTB scanpix
I PRINSEBRYLLUP: David Furnish og Elton John (bak t.v.) følger med mens dronning Elizabeth og prins Philip finner plassene sine i Westminster Abbey under prinsebryllupet i april 2011. Foto: AP/ NTB scanpix Vis mer

Ble familiemann

De siste 10-15 årene har Elton John for øvrig også opplevd suksess i privatlivet: Han giftet seg med den kanadiske filmregissøren David Furnish (55) i 2014, tolv år etter at de inngikk sivilt partnerskap.

De to ektefellene har barna Zachary Jackson Levon Furnish-John (7) og Elijah Joseph Daniel Furnish-John (5) sammen.

I et intervju med USA Today i 2012 fortalte Elton John om hvordan han opplevde det å bli far.

- Zachary har gitt David og meg den mest utrolige glede, og han har gitt oss den mest utrolige følelsen av ansvar og kjærlighet. Han er med oss over alt. Han elsker å reise, han elsker mennesker ... Han er bare en glad gutt av natur, sa stjernen om eldstesønnen den gang.

Saken fortsetter nedenfor.

Birthday bliss @davidfurnish #HappyBirthdayElton

Et innlegg delt av Elton John (@eltonjohn)

I et intervju med radiokanalen Beats 1 i 2017, fortalte Elton John også at han gjerne skulle fått flere barn - om han var yngre enn 70 år.

- Å få barn utgjør hele forskjellen, fordi det handler om dem, ikke deg. Og det er det største man kan oppleve.

- Folk sier: «Vel, jeg er uenig, jeg vil ikke ha barn», og det er helt greit - jeg hadde sagt det samme, før jeg fikk dem. Da var det sånn: «Wow, er dette det jeg har ventet på? Tuller du med meg?» Hvis jeg hadde vært 15 år yngre, ville jeg hatt to eller tre til. Uten tvil, sa han i radiointervjuet, ifølge People.

LES OGSÅ:Stjernen er i hardt vær etter å ha fyrt løs mot Franco

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer