Elsker å jobbe med kjekke gutter

Europeiske forlag slåss om Unni og Fredrik.

SEHER.NO: - Jeg liker å jobbe med kjekke gutter. Enkelt og greit, stråler krimforfatteren Unni Lindell til Seher.no.

Og hun har nok valgt sine menn med omhu - for suksess gjør hun på sine samarbeidsprosjekter i tillegg til sine krimsuksesser.

Sammen med svenske Mark Levengood har hun laget flere sitatbøker med morsomme ting fra barnemunn.  De har solgt over en million eksemplarer bare i Sverige.

Og nå er hun i startgropen av et mangeårig samarbeid med tidligere "Først og Sist"-programleder, journalist og illustratør Fredrik Skavland.

Sammen har de allerde gjort ferdig to av det som skal bli ti barnebøker om spøkelsest "Nifse Nella". Åtte år til skal de jobbe sammen om prosjektet.

Lindell forteller Seher.no at det er store budrunder ute i Europa om "Nifse Nella".

- De slåss om å få boken, og det er knyttet store forventninger til den, sier Unni.

Hun synes samarbeidet med Fredrik Skavlan har gått strålende, til tross for litt startproblemer.

- Vi ble ikke helt enige om hvordan Nifse Nella skulle se ut. Jeg så henne jo for meg inni hodet mitt, og det gjorde ikke han. Så da hadde vi noen runder ved kjøkkenbordet mitt hvor vi jobbet med det.

Hun skryter av at det er gøy å jobbe med så flinke folk.

- Resultatet ble veldig fint! Vi kommuniserer bra og det er kjempekoselig å jobbe med så proffe folk. Vi gleder oss veldig til å fortsette samarbeidet.

Og hva er det hemmelige drivstoffet som får kreativiteten fram ved Unnis skrivebord?

- Da koser vi oss med kaffe og wienerbrød, ler Unni som møtte lesere og presse på Bokmessa på Lillestrøm utenfor Oslo fredag.

Sammen skal hun og Frederik møtte leserne flere ganger under messa som varer hele helgen.

Se hele intervjuet i videoen under. Da får du også svar på hvorfor bokseren til politietterforskeren i "Mørkemannen" må få lov til å tisse mer i neste bok.

Du får også vite hva hun mener om skuespilleren Kohinoor Norberg (35) i rollen som Norges svar på Lisbeth Salander - Mariann Dahle.


Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Forfattere redder barna

SE VIDEO HER:[obj:media:7112]