Elske i snøen?

Stor nyhet nordfra - Kirkenes får sitt første snøhotell i desember.

PAKK DEG GODT INN: På et snøhotell er det spesielt viktig med tykke og gode dyner. Og kanskje du bør ha på deg pyjamas. Foto: Radius Kirkenes
PAKK DEG GODT INN: På et snøhotell er det spesielt viktig med tykke og gode dyner. Og kanskje du bør ha på deg pyjamas. Foto: Radius Kirkenes Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEHER.NO: Snøhoteller er populære, og nå skal Kirkenes plasseres på verdenskartet gjennom et slikt.I følge daglig leder i Radius Kirkenes AS, Kåre Tannvik, er interessen tydelig til stede. - Vi har bookinger allerede og vi er inne i kataloger både i Australia, Tyskland, Spania, Italia, Frankrike og Storbritannia, forteller han. 

I løpet av ett døgn skal fem snøkanoner blåse 5000 kubikkmeter snø som skal bli til 12 doble hotellsuiter. Planen er å holde hotellet åpent fra 15. desember til 10. april, og etter det vil være avgjøre om det kan holde åpent enda lenger. Under selve "byggingen" må det være minst fire kuldegrader, men temperaturen kan stige noen grader senere uten at det vil forårsake problemer.

Kåre Tannvik åpnet Gabba reinsdyrpark i Kirkenes for 2 år og har sett behovet for flere snøopplevelser for de tilreisende. Derfor bygger han nå det nye snøhotellet, etter modell fra sin samarbeidspartner i Lainio, Finland. I tillegg til snøhotellet reises det et 85 kvadratmeter stort tømmerbygg i lavvostil. Det skal huse en restaurant der det serveres 3 retters middag med utgangspunkt i lokale råvarer som sikfilet og reinfilet.

- Dette er kanskje den viktigste enkeltsatsningen som er gjort for å øke vinterturismen i Sør-Varanger, mener Tannvik.

Produktet går ut på at turistene sjekker inn på Rica Hotell Kirkenes kl.18. Derfra går turen til fots, med spark eller med hund og slede til Gabba reinsdyrpark for middag og overnatting i snøhotell. Bagasjen fraktes med snøscooter til bestemmelsesstedet så gjestene slipper å slite på kofferter og vesker i snøen.

Det er i utgangspunktet Hurtigruteturister som er målgruppen for nysatsningen, og resultatene etter første vinter avgjør den videre satsningen. Tannvik markedsfører seg gjennom turoperatører som booker turer med Hurtigruten, og håper at de som enten starter eller avslutter sin tur i Kirkenes skal tilbringe to døgn i området, og dermed ta del i alt det spennende som tilbys på aktivitetsfronten.

- Et snøhotell er et utrolig komplisert produkt, og det skal bygges av materialer som i utgangspunktet ikke eksisterer, men vi får det til, lover den kommende hotelldirektøren og ser fram mot en kjølig vintersesong.


Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer