DET SISTE BILDET: Henki Kolstad og kona Else var gift i 70 år. Bildet av paret som viser at de var like forelsket som da de som gymnaselever møttes i frikvarteret på Fagerborg skole, ble tatt for tre uker før han gikk bort. Foto: Oddvar Walle Jensen
DET SISTE BILDET: Henki Kolstad og kona Else var gift i 70 år. Bildet av paret som viser at de var like forelsket som da de som gymnaselever møttes i frikvarteret på Fagerborg skole, ble tatt for tre uker før han gikk bort. Foto: Oddvar Walle JensenVis mer

Else Kolstad er død

Kona til avdøde Henki Kolstad gikk bort 13. februar. Nå er de sammen i himmelen.

SEOGHØR.NO: Else og skuespillerlegenden var  uadskillelige, og sammen i over 75 år. Til våren kunne hun blitt 99 år gammel.

Else og Henki traff hverandre i storefri på Fagerborg gymnas i 1932. Seks år senere giftet de seg.

– Vi møttes i skolegården i det store frikvarteret på Fagerborg gymnas i Oslo. Det var stor stas med en helt ny gutteklasse, og Henki valgte meg, sa Else lurt i 2005 da Henki feiret 90-årsdagen på Hotel Continental.

I SALG NÅ: Dette er det du kan lese om i nyeste Se og Hør.
I SALG NÅ: Dette er det du kan lese om i nyeste Se og Hør. Vis mer

Henki var en av Norges største skuespillere, og har sjarmert mange generasjoner i rollen som skomaker Jens Petrus Andersen i NRKs «Jul i skomakergata» fra 1978.

Han gikk bort i 2008 - 93 år gammel.

Paret hadde tre barn, Morten (72) og Vibeke (67), og Anniken (62). Sistnevnte flyttet inn hos moren da Henki døde, og bodde sammen med henne til det siste.

Barna ble Elses store støtte i sorgen da Henki gikk bort. Else var klar i hodet til det aller siste. Like før jul fikk hun hilse på sitt første tippolde­barn. I tillegg hadde hun tre barnebarn og åtte oldebarn.

Else Kolstad bisettes fra Vestre gravlund i Oslo kommende tirsdag.

Les mer om paret i Se og Hør Weekend.