Else Kåss Furuseth: - Jeg har ikke brukt stekeovnen på 16 år

Else Kåss Furuseth måtte krype til korset etter søsterens avsløring.

PRØVDE SEG PÅ KJØKKENET: Lille julaften 2015 hjalp Else Kåss Furuseth TV 2s matekspert Wenche Andersen på kjøkkenet i et TV-program. Men privat innrømmer hun at hun ikke bruker stekeovnen mye.
TV2 Wenche Andersen Else Kåss Furuseth. Foto: ANTHONY HUUS/TV 2
PRØVDE SEG PÅ KJØKKENET: Lille julaften 2015 hjalp Else Kåss Furuseth TV 2s matekspert Wenche Andersen på kjøkkenet i et TV-program. Men privat innrømmer hun at hun ikke bruker stekeovnen mye. TV2 Wenche Andersen Else Kåss Furuseth. Foto: ANTHONY HUUS/TV 2 Vis mer

SEOGHØR.NO: Else Kåss Furuset (35) er tilbake på TV 2 med en ny sesong av «Det er lov å være blid med Else», og onsdag tok den TV-aktuelle komikeren turen til «P3morgen».

I løpet av besøket i det populære radioprogrammets NRK-studio, blir Else konfrontert med en rekke påstander av programlederne Ronny Brede Aase, Silje Nordnes og Markus Neby.

Elses yngre søster Cecilie Ramona Kåss Furuseth (31) er nemlig også programleder på P3, i «Ramona og Siggen». Og i innslaget «Dette har ikkje søstra mi sagt» må komikeren bestemme om det faktisk er lillesøsteren som har kommet med diverse påstander om henne.

Når den siste påstanden i rekken leses opp av Silje Nordnes, kommer det frem at Else har bodd i leiligheten sin i ti år - uten å bruke stekeovnen.

- Ja, det har hun helt sikkert sagt. Det er jo sant, så det... ja, innrømmer Else Kåss Furuseth i radioprogrammet.

Senere presiserer hun at hun det riktige tallet nok er hele 16 år.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR TRIO: Silje Nordnes, Markus Neby og Ronny Brede Aase trekker unge radiolyttere til «P3morgen» hver mandag til fredag. Foto: Kim Erlandsen/NRK
POPULÆR TRIO: Silje Nordnes, Markus Neby og Ronny Brede Aase trekker unge radiolyttere til «P3morgen» hver mandag til fredag. Foto: Kim Erlandsen/NRK Vis mer

Får «catering» hos søsteren

Den sporty komikeren legger til en slags forklaring på den oppsiktsvekkende stekeovns-vegringen sin. 35-åringen har nemlig en slags angst for at det skal begynne å brenne:

- Ja, fordi jeg åpnet den der stekeovnen og så var det en sånn ledning inni der, og så tenkte jeg: «Dette her kan ikke jeg forholde meg til». Nei, det er noe... Jeg er veldig redd for brann.

Heldigvis bor Else og søsteren i samme boligblokk på Adamstuen i Oslo. Dermed kan «Kondolerer»-skaperen, som denne uken ble nominert til Komiprisen i kategorien «Årets kvinnelige TV-komiker», bruke søsterens stekeovn hvis det kniper.

- Og så bor søster'n i første etasje. Så en gang jeg hadde selskap så brukte jeg henne som et slags cateringfirma: Så stekte hun pizza, det var en ganske enkel meny da, og så gikk jeg ned tre etasjer og kom opp igjen med ferdiglagd pizza, sier Else i «P3morgen».

Se Else Kåss Furuseth kline til med Vibeke Skofterud i en tidligere episode av «Det er lov å være blid med Else»:

Lever på sushi

Til programledernes fascinasjon røper Else at hun aldri lager mat selv, med unntak av salater og nudler i ny og ne.

Derimot er hun stamkunde hos Adamstuen Sushi, som hun kaller sitt «utvidede kjøkken».

- Før var favorittretten nummer 29 ellerno sånt, men nå er det ofte en stor sashimi. Og kanskje hvis jeg skal unne meg noen ruller ved siden av, da sier jeg alltid: «To pinner! Jeg skal ha to par spisepinner!», selv om det bare er til én person, sier Else humørfylt i radioprogrammet.

Saken fortsetter under bildet.

SUKSESS: Else Kåss Furuseth er nominert til Komiprisen 2016 for TV 2-programmet sitt «Det er lov å være blid med Else».  Foto: Espen Solli/ TV 2
SUKSESS: Else Kåss Furuseth er nominert til Komiprisen 2016 for TV 2-programmet sitt «Det er lov å være blid med Else». Foto: Espen Solli/ TV 2 Vis mer

Den sympatiske komikeren sørger også for å påpeke at lillesøsterens påstand faktisk er litt unøyaktig:

- Men så har jeg faktisk bodd i leiligheten i... i... 16 år, sier Else mens Silje og Ronny bryter ut i latter.

Også tidligere har Else Kåss Furuseth snakket om at hun og søsteren har et nært forhold. I fjor fortalte hun til Se og Hør at de to gjerne drar på ferie sammen.

- I sommer var jeg på ferie med søsteren min (...) Kjærlighetslivet mitt er ikke helt i kjelleren, men det ligger nedi trappa, sa hun muntert til Se og Hør den gang.

Saken fortsetter under bildet.

GODT FORHOLD: Else Kåss Furuseth og  søsteren Cecillie Ramona Kåss Furuseth bor i samme bygg og ser mye til hverandre. 
 Foto: Andreas Fadum
GODT FORHOLD: Else Kåss Furuseth og søsteren Cecillie Ramona Kåss Furuseth bor i samme bygg og ser mye til hverandre. Foto: Andreas Fadum Vis mer

Tunge tider

De to søstrene har også vært igjennom tøffe perioder i livet tidligere. I den kritikerroste forestillingen «Kondolerer» har Else Kåss Furuseth fortalt åpent om sorgen etter morens og brorens selvmord

I 2011 forklarte komikeren hvorfor hun har ønsket å være såpass åpen om det tragiske familien hennes har opplevd.

- Jeg ville dele et budskap. Vise at uansett hvor trist ting er, så går det an å leve med det. Derfor bestemte jeg meg for å fortelle at både moren og broren min begikk selvmord. Jeg ville ikke bare fortelle det for å fortelle det, sa hun til magasinet KK den gang.

I onsdagens episode av NRK-programmet «Trygdekontoret» var Else Kåss Furuseth blant gjestene, sammen med søsteren og faren sin, Kristian Furuseth.

- Da bestemor ringte meg klokken 16.15 og sa at Lars Kristian ikke kom til middag som han pleide, var jeg sikker på at han var død, sa Else Kåss Furuseth om brorens selvmord, ifølge NRK.

Se Else Kåss Furuseth kaste penskoene på Gullruten-løperen i 2014, da hun var nominert til beste kvinnelige programleder:

LES OGSÅ: - Jeg vet jeg har vært en dritt