Runar Søgaard:

Ellevilt partyliv: - Flau

Kastet ut etter champagnekrig og svindyre middager med Björn Borg.

CHAMPAGNEFAKTOR: I sin nye bok forteller Runar Søgaard åpent om sine festlige år. Foto: Morten Eik / Se og Hør
CHAMPAGNEFAKTOR: I sin nye bok forteller Runar Søgaard åpent om sine festlige år. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer
Publisert

Runar Søgaard lover mye når han denne uka kommer med selvbiografi. Tittelen, «Gud har ti bud - jeg har brutt ni av dem», indikerer en ærlig og åpen fortelling om alle stormene han har stått i, noe boka også leverer på. Søgaard skriver om ekteskapet med Carola, om skattedommen, om imaget og om det elleville festlivet.

Det er nok få som lar seg sjokkere over at Søgaard i sine yngre dager ofte var å finne på Stureplan i Stockholm, omgitt av berømtheter og alkohol. Han er i dag blitt 53 år gammel, men husker fortsatt tiden som partyprins godt.

I et eget kapittel, som har fått navnet «Sex and the City og partyliv», skriver han åpent om enkelte av eventyrene han har begitt seg utpå. Det var særlig etter at han skilte seg fra Carola i 2000, at han begynte å ferdes på ville veier.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Nattklubb med Paris Hilton

«Årene som singel i Stockholm var en veldig morsom tid med masse herlige venner og kule opplevelser. Men i etterpåklokskapens lys ser jeg at jeg burde nok holdt en litt lavere profil i disse årene … Det ble så mye skriverier om det meste», skriver Søgaard i boka.

Store deler av biografien handler om forholdet hans til pressen, og om hvordan han i en periode nesten ikke kunne åpne en eneste avis eller ukeblad uten å lese om seg selv. Det gjaldt både under og etter forholdet med Carola, men eskalerte på mange måter etter bruddet.

Han har forståelse for at mange stilte spørsmål ved oppførselen hans i den perioden.

«Jeg har full forståelse for at det ble stilt mange spørsmål om meg i disse årene. Det er klart at folk lurte på hva en norsk predikant gjorde sammen med Tara Reid, Paris og Nicky Hilton på nattklubben Cave du Roi i St. Tropez den ene dagen, for dagen etter å bli kastet ut i swimmingpoolen fullt påkledd på Nicki Beach under en 'champagnekrig'.», skriver han, og fortsetter:

«Jeg er flau over at det ga inntrykk av at jeg levde et så overfladisk liv, noe som jo ikke var tilfellet i det hele tatt. Bildene som fanget oss i poolen, ble selvsagt publisert hjemme i Sverige, og nok en gang måtte jeg svare på spørsmål fra så vel familie som media», skriver Søgaard.

- Turnerende sirkus

Til Se og Hør forteller han at det var flere år hvor festingen gikk vilt for seg, og han var mer borte enn hjemme.

- Det var en puls som var helt ekstrem, og et tempo som var helt ekstremt. Det skjedde ting hele tiden, det var alltid noe på gang. Det var St. Tropez om somrene, ulike plasser i Sverige, og på Gotland og Öland. Hele Stockholms natteliv var et turnerende sirkus, mimrer han.

Annenhver uke hadde han imidlertid omsorg for sønnen Amadeus, og da var det et helt annet liv. På spørsmål om han savner de elleville festkveldene på 2000-tallet, svarer han:

- Nei. Alt har sin tid. Jeg har bare masse morsomme og crazy minner. Det var masse komiske og morsomme opplevelser, samt noen som ikke egner seg på trykk, sier han lurt.

En annen kveld den tidligere predikanten nevner i boka, skjedde hjemme i Stockholm. Etter skilsmissen kjøpte Søgaard båten «Amadeus», oppkalt etter sønnen han fikk med popstjernen, og med den har han hatt det mye moro.

Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

Gigantregning

53-åringen nevner blant annet en kveld med tennislegendene Björn Borg og John McEnroe, som ble av det fuktige slaget. De puttet inn til Seglarhotellet, og presterte å spise og drikke for 39 000 kroner. Borg skulle egentlig ta regningen, men hadde glemt lommeboka si.

Derfor måtte Søgaard betale den elleville summen, pluss driks. Borg mente nemlig at 30 000 kroner i tips burde være tilstrekkelig. Dermed ble regninga på hele 70 000 kroner. Selv om Søgaard ble noe svett av betalingen, kunne Borg den påfølgende dagen forsikre om at han skulle tilbakebetale summen.

En annen hendelse han nevner, er da han fikk besøk av den amerikanske modellen Alicia Rickter. Hun hadde han truffet i Los Angeles, og med tittel som «Miss September» i Playboy og en rolle i «Baywatch», var hun på ingen måte ukjent.

Han bestemte seg for å invitere henne til Stockholm, der han dukket opp på en filmpremiere med henne. Fotografene gikk amok, og brått var bildene i svenske medier.

Da en pastor fra pinsemenigheten kommenterte dette, svarte Runar: «Jaha, du, så pastoren leser Playboy-blader i smug, når du ikke står på prekestolen og taler?»

Runar Søgaard gjorde seg upopulær på gården allerede i første episode av Farmen Kjendis, da han tirret på seg både Donna Ionna og Svein Østvik. Vis mer

Skammet seg gjorde han først da moren ringte.

- Jeg skjønner nysgjerrigheten hos journalistene når de så meg sammen med ulike verdensnavn, men de skrev bare rykter og løgnaktige påstander, har han uttalt til Dagbladet - i forbindelse med boklanseringen.

Et utpreget partyliv til tross, Runar Søgaard hadde ikke lagt troen på hylla. Han skriver åpent om at han arrangerte bibelkvelder, og at han på nattklubben Stacy kunne holde preken foran partyglade mennesker. Gjerne mens bestekompisen, Dr. Alban, spilte låten sin «Sing Halleluja».

LES OGSÅ: - Plutselig visste hele Sverige hvem jeg var

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer