Jacqueline Mapei Cummings:

Ellevill fødsel: - Ble født i en joggebukse

Den svenske artisten deler den sjokkerende fødselshistorien sin.

FØDSEL: Da den svenske artisten Mapei skulle føde for fire måneder siden, gikk det litt for fort i svingene. Foto: Jessica Gow / TT
FØDSEL: Da den svenske artisten Mapei skulle føde for fire måneder siden, gikk det litt for fort i svingene. Foto: Jessica Gow / TT Vis mer
Publisert

Den svenske artisten og låtskriveren Jacqueline Mapei Cummings (37), som bare går under artistnavnet Mapei, ble født på Rhode Island i USA, men flyttet til Sverige som tiåring.

Der startet hun tidlig en musikkarriere, og som tolvåring ble hun tilbudt platekontrakt - og ble raskt et stjerneskudd i den svenske musikkverdenen. Låten «Don't Wait» har i dag 91 millioner avspillinger på Spotify.

For fire måneder ble hun mamma for første gang, sammen med samboeren Arash (38).

Da kom lille Dante Bullet Orazio Cummings til verden, og paret kunne glede seg over å bli en familie på tre. I et nytt intervju med svenske Mama forteller hun at veien dit ikke var helt enkel.

Paret rakk nemlig ikke frem til sykehuset - og sønnen ble født i en joggebukse.

ENDELIG HER: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de blitt foreldre for tredje gang. Video: Rød Løper Vis mer

- Jeg bæsjet på meg

Det svenske helsevesenet har stått i knestående det siste året, som følge av den verdensomspennende pandemien. Natten Mapei skulle føde, var det derfor fullt på sykehusene i Stockholm.

Vannet hennes går klokken tre på natten for fire måneder siden. Da trodde hun umiddelbart at hun hadde fått et allergisjokk, men innser raskt hva som er i ferd med å skje.

- Jeg hadde forferdelig vondt. Jeg satt i dusjen, jeg bæsjet på meg, og jeg gikk rundt i leiligheten som en gærning. Sykehuset sa over telefon at jeg måtte legge meg og hvile, men det gikk ikke. Det var en smerte som aldri sluttet. Jeg var helt ødelagt, minnes hun februarnatten.

Kort tid etter startet marerittet.

ÅPENHJERTIG: Katarina Flatland og Harald Dobloug deler klipp fra fødestua i den nyeste episoden av podkasten «Åpen journal». Video: Rød Løper Vis mer

- Glir ned den ene buksebenet

Til tross for at sykehuset ikke hadde noen ledige plasser, fikk de beskjed om å komme inn. I gangen på vei ut til taxien skjer imidlertid det uventede.

- Vi skal gå ut til taxien, i gangen, og da kommer han. Jeg fikk en fødselsrie som ikke gikk å holde igjen, det var bare å trykke på og følge med. Jeg skrek rett ut, sier hun, og fortsetter:

- (...) jeg skriker som en gris. Så kommer han ut, lander i buksene mine og glir ned det ene buksebenet. Så hører vi ingenting.

Artisten forteller at hun hadde på seg joggebukser, noe som trolig reddet livet til den nyfødte sønnen. Det var nemlig steingulv i gangen.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Det ble musestille i leiligheten etter at sønnen hadde blitt født. Samboeren Arash drar ned den nybakte morens joggebukser og fanger opp det varme barnet. Til slutt kommer det etterlengtede skriket.

I dag, fire måneder etter fødselen, har både mor, barn og far det bra.

LES OGSÅ: Røper høydramatisk fødsel: - Blek og livløs

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer