Ellen Arnstad ny sjefredaktør i Se og Hør

Ellen Arnstad (47) er ansatt som ny sjefredaktør i Se og Hør etter Harald Haave.

Oslo 14.08.2012 Oslo Fashion Week rød løper før visning på TSH og Fam Irvoll - Ellen Arnstad portrett Foto: Andreas Fadum/Se og Hør
Oslo 14.08.2012 Oslo Fashion Week rød løper før visning på TSH og Fam Irvoll - Ellen Arnstad portrett Foto: Andreas Fadum/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: - Vi er svært glade for at Ellen går inn i den viktige rollen som sjefredaktør for Se og Hør. Hun har en lang og bred journalistisk bakgrunn i tillegg til solid toppledererfaring.  Hun har også sittet i flere av styrene i våre hel- og deleide selskaper, samt vært en del av konsernledelsen i mange år, og bidratt aktivt både når det gjelder utvikling av nye produkter, porteføljeforvaltning og strategisk utvikling.

- Merkevaren Se og Hør trenger en sjefredaktør som i tillegg til et bredt journalistisk ståsted også har de evnene som skal til for å utvikle merkevaren i en ny medietid på alle plattformer. Ellen overtar nå roret etter tre menn, og blir dermed den første kvinnen som skal lede Norge største ukeblad etter 34 år, sier administrerende direktør i Aller Media, Roger Hansen.

Se og Hør er Norge største ukeblad.  Bladet utgis 2 ganger pr. uke med et samlet opplag på over 280.000 solgte blader (2011) og har også en sterk digital posisjon med 450.000 unike ukentlige brukere på Seoghør.no, samt en mobiltjeneste med 70.000 brukere.

- Dette blir en spennende utfordring både redaksjonelt, ledermessig og strategisk. Se og Hør er flaggskipet i Aller Media, det er Norges største ukeblad og en sterk merkevare med mange muligheter. Ringen er på mange måter sluttet når jeg nå skal overta etter Harald Haave og lede Knut Haavik sitt livsverk. Det var nettopp Knut som våget å satse på meg da han som konsernsjef var med på beslutningen om å lansere magasinet HENNE i 1994, og hvor jeg var grunnlegger og sjefredaktør i 17 år, sier Ellen Arnstad.

- Jeg ser virkelig fram til å få jobbe med den dyktige staben som hver uke lager Norges beste kjendisblader og det største kjendisnettstedet. Se og Hør er en viktig del av underholdnings-journalistikken i Norge. Ja, det var jo Se og Hør som skapte kjendisjournalistikken og som finnes i de fleste medier i dag! Se og Hør trenger kjendisene og kjendisene trenger Se og Hør, sier Arnstad.

Ellen Arnstad er i delvis foreldrepermisjon og starter i jobben 1. november som er samme tidspunkt som Harald Haave fratrer. Ellen Arnstad skal rapportere direkte til administrerende direktør i Aller Media, Roger Hansen.

- Ellen er en ressurs for selskapet og vil beholde tittelen forlagsredaktør, fordi vi ønsker å dra nytte av hennes mangeårige redaksjonelle kompetanse i viktige strategiske saker. Hun vil i kraft av dette og det å være sjefredaktør for vårt viktigste blad også sitte i konsernledelsen, forteller Hansen.

- Da jeg fikk den store utfordringen med HENNE var jeg gravid i fjerde måned, og det ble lansering av blad og barn på samme dag i 1994. Nå blir jeg ansatt i en ny og utfordrende rolle mens jeg er i delvis permisjon. Det har egentlig aldri vært «timing» i livet mitt, men jeg har lært at jeg skal følge hjertet og si ja til utfordringer som kjennes riktige, sier Ellen Arnstad.
 
Fakta om Ellen Arnstad:


- Har 25 års medieerfaring og startet sin karriere som journalist i Akers Avis/Groruddalens Budstikke.

- Jobbet i ukebladene Allers, Norsk Ukeblad og Nå som journalist.

- Reportasjesjef og redaktør i Allers, samt sjefredaktør i KK.

- Programleder på TVNorge for konseptene «Båten går» og «Magazinet.»

- Grunnla magasinet HENNE i 1994

- Bygget opp den prestisjetunge norske motedesignprisen, Nåløyet, samt grunderprisen, Startknappen, som gis til Norges fremste kvinnelige grunder.

- Ble kåret til Årets Kvinnelige Medieleder av Medienettverket i 2005.

- Har sittet i styret i Norsk Redaktørforening siden 2003, og var medlem i Pressens Faglige Utvalg fra 2006 til 2012.

- Har også bred styreerfaring fra Aller Media selskaper som Grieg Media, RedInk, HS-Media, Nova Vista og Grete Roede.


Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer