Elisabeth Andreassen røper ukjent forhistorie med Rybak

MGP-veteranen har et helt spesielt forhold til «Fairytale»-stjernen Alexander Rybak.

NÆRT FORHOLD: Elisabeth Andreassen var den første utenforstående som fikk vite om Alexander Rybaks deltakelse i Melodi Grand Prix - og høre vinnerlåta. Her er de to på scenen sammen under «Allsång på Skansen» sommeren 2009. Foto: NTB scanpix
NÆRT FORHOLD: Elisabeth Andreassen var den første utenforstående som fikk vite om Alexander Rybaks deltakelse i Melodi Grand Prix - og høre vinnerlåta. Her er de to på scenen sammen under «Allsång på Skansen» sommeren 2009. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Lørdag kveld braker årets finale i Eurovision Song Contest løs i Stockholm.

Denne gang er dessverre ikke Norge med i finalen, etter at Agnete Johnsen (21) og «Icebreaker» overraskende røk ut i semifinalen torsdag.

Heldigvis kan Eurovision-begeistrede nordmenn fortsatt slå seg på brystet over Norges historiske serier i 2009, da Alexander Rybak (30) gikk til topps med «Fairytale» og en rekordhøy poengsum.

Elisabeth Andreassen (58), som kan skilte med å være Norges første Eurovision-vinner som en del av Bobbysocks, sier til VG Helg at hun spådde Rybaks utrolige seier lang tid i forkant.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ FIOLIN: Alexander Rybak var en etablert fiolinist før han ble kjent som sanger og artist. Her er han på scenen sammen med Dennis Storhøi under en pressevisning på Oslo Nye Teater av «Spellemann på taket» i 2007. Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix
PÅ FIOLIN: Alexander Rybak var en etablert fiolinist før han ble kjent som sanger og artist. Her er han på scenen sammen med Dennis Storhøi under en pressevisning på Oslo Nye Teater av «Spellemann på taket» i 2007. Foto: Aftenposten/ NTB Scanpix Vis mer

Spådde seier på flekken

MGP-veteranen forteller til avismagasinet at hun ringte til Rybak mot slutten av 2008, i forbindelse med en forestilling hun skulle sette opp - «Spellemann».

Den gang var den hviterussisk-norske fiolinisten og artisten fortsatt et relativt ubeskrevet blad i norsk kulturliv, og han ble tilsynelatende himmelfallen over telefonen fra Andreassen:

- Alexander spurte forsiktig: «er det den Elisabeth som ringer?», og da jeg bekreftet det, svarte han ja. Så var han taus et øyeblikk før han la til: «Jeg har ikke lov til å si dette til noen, men hvis jeg skal si det til en person må det være til deg. Jeg skal være med i Grand Prix neste år», minnes Elisabeth Andreassen overfor VG Helg.

Saken fortsetter under bildet.

BLE HISTORISK: Under Eurovison-finalen i mai 2009 gikk Alexander Rybak og «Fairytale» til topps og slo alle tidligere poengrekorder.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
BLE HISTORISK: Under Eurovison-finalen i mai 2009 gikk Alexander Rybak og «Fairytale» til topps og slo alle tidligere poengrekorder. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Imidlertid var det ikke bare sin egen Melodi Grand Prix-deltakelse Rybak røpet overfor henne under telefonsamtalen:

- Så spilte han sangen over telefonen, og min reaksjon var spontan. Det var magisk" Jeg sa til Alexander der og da at «du kommer ikke bare til å vinne den norske finalen, men også den europeiske!» røper Andreassen videre i VG-intervjuet.

Sang om kjærlighetssorg

Etter den eventyrlige suksessen med «Fairytale» opplevde Alexander Rybak å møte veggen og bli utbrent en periode.

I ettertid har Rybak, som faktisk fylte 30 år dagen før årets Eurovision-finale, kommet sterkere tilbake. I 2014 var han blant de profilerte artistene som deltok i TV 2-suksessen «Hver gang vi møtes».

Overfor Seoghør.no røpet han ydmykt at han ikke hadde forventet å bli spurt om å delta i programmet:

- Jeg setter veldig pris på at jeg får være med på det her. For jeg vet at noen folk synes at man må ha hatt 20 hits for å være med på «Hver gang vi møtes», og jeg må innrømme at jeg var en av de. Jeg tenkte: «de kommer aldri til å spørre meg», sa Rybak åpenhjertig til Seoghør.no våren 2014.

Ydmyk eller ikke, i 2013 opplevde Alexander Rybak ville superstjernetilstander i dette møtet med hysteriske fans:

I det populære TV 2-programmet fortalte han at «Fairytale» ble til som en slags terapi for en langvarig kjærlighetssorg:

Om dagen er det heldigvis ikke kjærlighetssorg som står i fokus for den talentfulle artisten. I april ble det kjent at Rybak hadde funnet lykken med en kvinne ved navn Julie.

- Vi har vært sammen i noen måneder nå. Hun gjør meg glad og jeg er veldig forelsket. Vi har hintet litt på Instagram sånn at fansen skal bli vant til det, røpet han til «God kveld Norge» i april.

I sosiale medier har Rybak selv hintet om at han har møtt kjæresten via dating-appen Tinder.

Finalen i årets Eurovision Song Contest sendes på NRK1 fra klokken 21.00 lørdag kveld.

LES OGSÅ: Skavlan overrasket «Skam»-jentene

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer