SANGGLAD: - Det virker som en evighet siden jeg var i Sør-Afrika, forteller Elin Synnøve Bråthen. Hun har lagt Ungkaren bak seg og satser for fullt på musikken igjen. Foto: Anders Myhren/Seher.no
SANGGLAD: - Det virker som en evighet siden jeg var i Sør-Afrika, forteller Elin Synnøve Bråthen. Hun har lagt Ungkaren bak seg og satser for fullt på musikken igjen. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

Elin Synnøve har glemt Ungkaren

X-Factor er neste for sangeren og musikeren Elin Synnøve.

SEHER.NO: - Det føles som en evighet siden jeg var i Sør-Afrika. Det er egentlig kort tid, men jeg har jobbet så intenst med denne plata i tiden etterpå, forteller Elin Synnøve Bråthen til Seher.no.

Musikeren, sangeren og den tidligere Ungkaren-deltageren er i studio for å produsere sitt andre album, og Seher.no ble med på innspillingen.

- Jeg henter inspirasjon fra drømmene mine. Jeg har vært gjennom noen omstillinger i livet. I disse periodene er jeg mer sårbar og legger bedre merke til drømmene mine. Nå kommer tekstene mer eller mindre av seg selv, og det har hjulpet tekstskrivingen min mye. Jeg skrev utrolig banale tekster før, ler musikeren fra Sørreisa.

Tiden i Sør-Afrika med Ungkaren-innspillingen er nærmest glemt. Jørgen Festervoll følte hun aldri at hun ble kjent med. Og hun har tidligere sagt til Seher.no at hun ikke kunne ha falt for ham.
X-Factor neste
Nå er det bare musikken som gjelder, og Elin er i gang med å produsere sitt andre album.
Den første plata kom i 2007 og hun og musikkprosjektet hennes "Eliksir" ble nominert for låta "Harbour song" og videoen til "Fairytale" i den britiske musikkprisutdelingen UK Exposure Music Award. Hun vant prisen for beste video, og den ble spilt på en videokanal i tre måneder.

Nå vil 39-åringen fra Sørreisa prøve lykken i TV2s talentprogram X-Factor.

- Hele Norge vet at jeg er single og ønsker meg kjæreste. De kan like godt også få vite at jeg drømmer om platekontrakt, ler 39-åringen til VG.no.

Hun forteller at hun har drevet med musikk hele livet, men har aldri tidligere tort å melde seg på talentkonkurranser som dette. Da produsentene inviterte henne til å melde seg på, valgte hun å hoppe i det og være litt "våghals".

Elin tror ikke hun kommer til å velge en av sine egne sanger til TV-opptredenen, men heller finne en kjent 80-tallssang hun skal covre.

Hør smakebiter fra hennes eget materiale i studio i videointervjuet under.

[obj:media:7702]