Elin ble sex-trakassert av «1000-lappmannen»

Elin Tvedt fikk ukentlig post, som skulle finansiere «visse tjenester».

TRAKASSERT: - Jeg regner med at de fant ut hvem som var avsender av disse pengene, og at de sendte alt tilbake til ham, sier Elin Tvedt om pengene hun fikk tilsendt fra en ukjent mann da hun jobbet i TV 2. Foto: SCANPIX
TRAKASSERT: - Jeg regner med at de fant ut hvem som var avsender av disse pengene, og at de sendte alt tilbake til ham, sier Elin Tvedt om pengene hun fikk tilsendt fra en ukjent mann da hun jobbet i TV 2. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO: I 1996 begynte Elin Tvedt sin karriere som værmelder i Storm Weather Center og TV 2. Der ble hun i fem år, før hun i 2001 tok fatt på fem år som programleder i TVNorge-programmet «71 grader nord». 
 
TV-suksessen har ført med seg både positive og negative erfaringer for den populære 37-åringen. Til Seher.no avslører Tvedt at hun i en periode - da hun jobbet i TV 2 - fikk tilsendt tusen kroner fra en anonym mann nesten hver eneste uke.
 
- Jeg fikk tilsendt tusen kroner mer eller mindre hver uke, ja. Noen ganger kom pengene oftere og noen ganger kom de sjeldnere. Man får veldig mye rart i posten når man jobber i TV 2, så jeg gikk opp til informasjonsavdelingen og ga beskjed om det. Dermed gjorde vi en avtale om at jeg skulle komme opp med penger og kort når de dukket opp i postkassa, forteller Tvedt til Seher.no.

Ifølge den høygravide TV-profilen begynte trakasseringen en gang hun hadde bursdag eller en gang hun skulle feire jul. Til slutt - når pengeforsendelsene hadde blitt ganske mange - opplyste mannen, på kortet, at når beløpet hadde nådd 50.000 kroner, skyldte hun ham «visse tjenester». Tvedt selv husker ikke helt hvordan historien endte.
 
- Jeg regner med at de fant ut hvem som var avsender av disse pengene, og at de sendte alt tilbake til ham. Men jeg vet ikke, man får så mye rart som man ikke får fulgt opp, forteller Tvedt, som ikke valgte å blande inn politiet i jakten på den ukjente mannen.

- Følte du deg truet?

- Nei, man opplever mye rart, så jeg følte meg egentlig ikke truet. Man tenker at de sikkert bor langt unna uansett, det meste som kommer er jo harmløst. Som sagt, i TV 2 er man vant til slike ting, og det er andre som tar avgjørelsene på om hvorvidt noe skal anmeldes eller ikke, sier Elin Tvedt, som samtidig avslører at dette ikke er det mest skremmende hun har opplevd i bransjen.
 
- Langt ifra. Men det er ting som jeg har fått beskjed om ikke å si så mye om, sier hun til Seher.no.

Elin Tvedt er denne uka aktuell i programmet «4-stjerners middag» på TVNorge. I den første uka av programmet er det, i tillegg til Tvedt, miljøaktivist Kurt Oddekalv, artist Torhild Sivertsen og Vamp-profilen Vidar Johnsen som skal kjempe seg imellom om å lage til det beste måltidet.

I mandagens episode av TVNorge-programmet fortalte 37-åringen at hun i 20-årsalderen opplevde en svært pinlig episode, da hun ble stående nesten uten kjole i et fullstappet kjøpesenter da antrekket hennes satte seg fast i rulletrappa.

«4-stjerners middag» ser du på TVNorge mandag-torsdag klokka 19.30. Se hele Seher.nos TV-guide her.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her er hun tre måneder på vei!