- «Elida» har reddet livet mitt – hver natt

Uten sin kjære hund ville Kathrine vært død på grunn av kvelning.

REDDER LIVET: Kathrine har ikke kontroll på nakken etter bilulykken. Når den «brekker» bakover slik at hun ikke får puste er «Elida» lynraskt på pletten for å dytte den på plass igjen. Foto: Henning Jensen, Se og Hør
REDDER LIVET: Kathrine har ikke kontroll på nakken etter bilulykken. Når den «brekker» bakover slik at hun ikke får puste er «Elida» lynraskt på pletten for å dytte den på plass igjen. Foto: Henning Jensen, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kathrine Dekke (36) fra Son i Akershus ble alvorlig kvestet i en dramatisk bilulykke i 1998. Ulykken resulterte i skader på hjernestammen, lammelser i venstre side og manglende kontroll over hodets bevegelser. Hun har sittet i rullestol siden.

Det skal ikke mye uoppmerksomhet til før hodet til Kathrine «brekker» og faller bakover. Da får hun ikke lenger puste fordi luftveiene blir blokkert. Faren er særlig stor om natten, dersom Kathrine snur seg i søvne. Hun har ingen kontroll over nakkemusklene.

Reagerer lynraskt.
Kontroll har imidlertid hunden hennes «Elida».

– Om natten har hun tilsynelatende vært i dyp søvn. Men det er ikke tilfelle. Med en gang pusten min endret seg, var hun lynraskt på plass og dyttet nakken min tilbake igjen. Hun har reddet livet mitt hver eneste natt, sier Kathrine.

Pensjonist.
Det er 11 år siden hun fikk «Elida», som da var to år, ferdig trent opp av hundeskolen Veiviseren i Vestby. Hunden hjelper til med mange daglige oppgaver, og har lært å utløse alarmknappen dersom Kathrine blir liggende bevisstløs.

Men etter nesten åtte år med nattevakt er nå «Elida» pensjonist, og hunden «Dessi» har tatt over arbeidsoppgavene hennes.

Fortjener en god alderdom.
– Jeg elsker «Elida» over alt på jord, både som hund og hjelper. Det er viktig for meg at hun får en velfortjent og fin tilværelse som pensjonist. Hun fortjener noen gode år hvor hun bare kan være hund, uten alvor og plikter, sier Kathrine.

LES OGSÅ: Tok med hunden i badekaret
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer