GODT EKTESKAP: Til tross for litt småproblemer i begynnelsen av forholdet, har Carl I. Hagen og Eli Hagen holdt sammen siden 70-tallet. Her på Chat Noir tidligere i år. Foto: FameFlynet Norway
GODT EKTESKAP: Til tross for litt småproblemer i begynnelsen av forholdet, har Carl I. Hagen og Eli Hagen holdt sammen siden 70-tallet. Her på Chat Noir tidligere i år. Foto: FameFlynet NorwayVis mer

- Eli hadde litt sykelig sjalusi

70-årsjubilanten Carl I. Hagen forteller at konas sjalusi skapte en del problemer i starten av forholdet.

SEOGHØR.NO: På slutten av 70-tallet falt Frp-politker Carl Ivar Hagen (69) for partikollega Eli Hagen (66), og to år etter at Eli ble ansatt i stortingsgruppen i 1981 giftet paret seg.

Men i et intervju med Dagbladet forteller Hagen at forholdet bar preg av litt oppstartsproblemer:

- Eli hadde litt sykelig sjalusi, som skapte en del småproblemer i starten. Så vi ble raskt enige om at hver gang jeg skulle på en reise som medførte overnatting, så var hun med, som ektefelle og som sekretær. Vi passet på å unngå vanskelige situasjoner. For alle vet jo hva som kan skje på en fest, og jeg er jo glad i å ta noen glass rødvin, danse og ha det moro.

VISTE FØLELSER: Eli Hagen og Carl I Hagen var begge deltakere under fjorårets Skal vi danse på TV 2 - de er stadig like forelsket - etter over 35 år som kjærester. Foto: FameFlynet Norway
VISTE FØLELSER: Eli Hagen og Carl I Hagen var begge deltakere under fjorårets Skal vi danse på TV 2 - de er stadig like forelsket - etter over 35 år som kjærester. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Han forteller videre:

- Hadde Eli sittet hjemme i Oslo, og jeg vært rundt omkring i landet, så vet da søren hva jeg kunne ha funnet på av dumme ting en sein kveld, sier han til avisen.

Han takker kona for støtten - både privat og på jobb - siden de to ble kjærester:

- Jeg kunne ikke maktet å spille den politiske rollen jeg har gjort uten Eli. Når det har stormet som verst er hun den som har holdt oss samlet. Hun har vært min eneste fortrolige og nærmeste politiske rådgiver siden slutten av 70-tallet, sier han i intervjuet.

Ekteparet deltok i «Skal vi danse» på TV 2 i fjor, og til Seoghør.no fortalte Eli Hagen den gang at hun koste seg på parketten med dansepartneren Bjørn Wettre Holthe - etter å ha slått ut ektemannen av konkurransen:

- Endelig klarte jeg å slå Carl i noe. Det var deilig - og jeg gleder meg til å få minst en uke til sammen med dansepartneren min Bjørn!, sa hun den gang. Det var forøvrig «Idol»-finalist Eirik Søfteland (26) som stakk av med seieren i TV 2-programmet.

Tirsdag fyller Carl I. Hagen 70 år.

LES OGSÅ: - Eli var sjalu på hans egne barn