Eldar Vågan så at hjemmet hans brant ned til grunnen

Den populære artisten glemmer aldri førjulsdagen da barndomshjemmet tok fyr.

DRAMATISK FØRJULSTID: Som 11-åring opplevde artist Eldar Vågan at både skolen og barndomshjemmet brant ned. Den voldsomme brannen fant sted i starten av desember 1971.
 Foto: Espen Solli
DRAMATISK FØRJULSTID: Som 11-åring opplevde artist Eldar Vågan at både skolen og barndomshjemmet brant ned. Den voldsomme brannen fant sted i starten av desember 1971. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Selv om det i dag har gått over 40 år, har artist Eldar Vågan (55) klare minner om den første desemberdagen i 1971.

Familien til Vazelina-profilen bodde i en leilighet over barneskolen Bjørnsgård på Østre Toten, der Eldars far Jøstein var rektor. Og akkurat i tide til advent begynte skolebygget å brenne.

- Da vi kom oss ut var det ikke så mye annet å gjøre enn å stå og se på at skolen, og hjemmet vårt, brant ned til grunnen, sa Eldar Vågan til Se og Hør om den dramatiske opplevelsen i 2012.

Saken fortsetter under bildet.

Spesiell julefeiring

Den gamle bygningen tok fyr midt på dagen, mens skolen var full av unger. Kombinasjonen av gammelt og nytt elektrisk anlegg og høyst brennbart trevirke i gulv, vegger og tak gjorde at brannen ble eksplosiv.

- Det gjorde et veldig sterkt inntrykk og preget meg i tiden etterpå. Brannen ble et slags skille i oppveksten. Før var det barndom, etterpå var det ungdom. Jeg ble brått noen år eldre etter opplevelsen, sa Eldar åpenhjertig til Se og Hør i sommer.

Og det var ikke bare den voldsomme brannen i seg selv som satte sitt preg på Eldar, som den gang var 11 år gammel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer