«Hver gang vi møtes»:

Eldar Vågan røres til tårer av Danskens hyllest

Det blir sterk kost i lørdagens utgave av «Hver gang vi møtes» på TV 2. 

Publisert

(Seoghør.no): Lørdag er det duket for nok en episode av seer-favoritten «Hver gang vi møtes» hvor syv kjente artister samles på en gård for å synge hverandres sanger.

Denne lørdagen er det den folkekjære artisten Eldar Vågan (56), kjent fra musikk-gruppen «Vazelina Bilopphøggers» som skal hylles.

FØLSOMT: Flere av artistene tok til tårene rundt bordet under Esbens opptreden. Foto: TV 2
FØLSOMT: Flere av artistene tok til tårene rundt bordet under Esbens opptreden. Foto: TV 2 Vis mer

Når Esben «Dansken» Selvig (38) skal synge en av Eldars sanger blir det følsomt rundt bordet, hvor både Eldar, Margaret Berger (31) og Hanne Sørvaag (37) tar til tårene.

- Musikken ble veldig viktig for meg da jeg var liten, og når jeg skulle bla igjennom dine egne låter var det en låt som traff meg med en gang. Den minna meg om en følelse jeg hadde da jeg var liten. Da jeg hørte på «Vazelina» og kjente på savnet etter Danmark og faren min, sier han i programmet.

Låten Esben laget sin egen versjon av var «Neonlys på Karl Johan».

Se video øverst i saken!

Saken fortsetter under bildet.

RØRT: Det er en tydelig rørt Eldar som hører på Esbens personlige versjon av hans egen låt i kveldens «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2
RØRT: Det er en tydelig rørt Eldar som hører på Esbens personlige versjon av hans egen låt i kveldens «Hver gang vi møtes». Foto: TV 2 Vis mer

Også for «Dansken» selv ble det følsomt.

- Det blir veldig spesielt å stå og spille Eldars låt foran han med tanke på den betydningen han og «Vazelina» har hatt for meg som barn, så nå følte jeg ringen var slutta. Takk for alt dere gjorde for meg», sier han etter fremførelsen.

Eldar selv er fornøyd med Esbens versjon av låten.

- Esben kom med en veldig personlig versjon som var helt sant. Han savner pappaen sin, men kanskje han så bilde av faren sin i oss gutta. Vi er vell kanskje noen illusjons-pappaer som driver med tull som andre pappaer ikke gjør, eller drømmer om å gjøre, sier en tydelig rørt Eldar om hyllesten.

- Fin periode

Til Seoghør.no forteller Eldar at tiden på gården var en fin periode hvor man lærte hverandre å kjenne på en ny måte.

- Det var en veldig fin framføring fra Esben. Personlig og selvopplevd. Det var gøy og se en ganske straight country-låt skrives om til en personlig versjon. Esben var jo blodfan av Vazelina da han var liten.

- Du felte jo også en tåre?

- Ja, jeg er jo en emosjonell person, sier han til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

GODE VENNER: Artistene Ida Maria Børli Sivertsen (f.v), Margaret Berger, Eldar Vågan, Esben Selvig, Hanne Sørvaag, Benny Borg og Åse Kleveland deltar i sesong 6 av TV2 serien «Hver gang vi møtes». Foto: Vegard Breie / TV 2
GODE VENNER: Artistene Ida Maria Børli Sivertsen (f.v), Margaret Berger, Eldar Vågan, Esben Selvig, Hanne Sørvaag, Benny Borg og Åse Kleveland deltar i sesong 6 av TV2 serien «Hver gang vi møtes». Foto: Vegard Breie / TV 2 Vis mer

Måtte endre livet da han møtte kona

I januar sa Esben til Her og Nå hvordan møtet med kona Rebecca Medbø (42) endret livet hans.

Tidligere levde nemlig «Klovner i kamp»-stjernen et skikkelig rockeliv med mye fest og alkohol.

- Den gang hadde jeg kun ansvar for meg selv. Jeg er en sånn fyr som går inn for alt jeg gjør ett hundre prosent. På den tida ble det mye festing. I 2008 møtte jeg Rebecca, som allerede hadde to små, vakre prinsesser. Jeg falt pladask for henne, og skjønte at livet måtte endres. Barn skal ha trygge rammer.

Esben la ikke skjul på at hans kjærlighet til kona og bonusdøtrene Hannah (14) og Nicoline (19) er stor. For fire år siden fikk paret også sønnen Max sammen.

- Jeg elsker Hannah og Nicoline som om de er mine egne. Det er to fantastiske jenter. Da Max kom til verden, opplevde jeg naturlig nok det største øyeblikket i mitt liv. Det å bli far deler livet i to: før og etter.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ RØD LØPER: Under Spellemannprisen i 2015 tok Esben et godt tak om på den røde løperen til ære for fotografene. Foto: Scanpix
PÅ RØD LØPER: Under Spellemannprisen i 2015 tok Esben et godt tak om på den røde løperen til ære for fotografene. Foto: Scanpix Vis mer

Elsker å være pappa

I 2012 giftet paret seg, og til VG avslørte han at han var lykkeligere enn på lenge.

- Jeg ble gift med kvinnen i mitt liv, vi har bygget rede og fått en sønn. Det var utvilsomt det beste året i mitt liv.

- Det høres klisjéaktig ut, men det å få en sønn gir et nytt perspektiv. Jeg elsker å være pappa, strålte Esben til avisa i 2013.

«Hver gang vi møtes» ser du på TV 2 lørdager 20.00.

LES OGSÅ: Cecilie Skog i sorg etter farens død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer