Elanor ble født blå og livløs

Ole André og Cathrine opplevde sitt livs mareritt da legene ga datteren deres kun femti prosent sjanse for å overleve.

SEOGHØR.NO: Den femtende sesongen av programmet «Unge mødre» er fullt i gang på kanalen FEM.

Serien følger livene til forskjellige mødre rundt om i landet som alle har til felles at de har fått barn i ung alder.

En av mødrene som har valgt å dele et innblikk i hverdagen som ung småbarnsmor, er grunnskolelærerstudenten Cathrine Westerheim (21) fra Stord. 

Se video øverst i saken!

Cathrine og samboeren Ole André (24) har datteren Elanor (4) sammen, men den søte lysluggen hadde ikke en enkel start på livet sitt.

- Jeg ble veldig redd

Under torsdagens episode av «Unge mødre», som ble spilt inn i 2014, forteller nemlig Cathrine om skrekken hun opplevde da Elanor ble født blå og livløs. 

Det viste seg at datteren hadde fått hjernehinnebetennelse med 50 prosent sjanse for å overleve. 

- Da vi fikk beskjeden ble jeg veldig redd og følte på en stor hjelpeløshet, da det eneste jeg kunne gjøre for henne var å vente ved siden av kuvøsen. Jeg husker at jeg ønsket at jeg var syk i stedet for henne, sier Cathrine til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

LETTET: Mamma Cathrine forteller at det eneste hun merker ved datteren Elanor etter den skremmende hendelsen, er at hun er litt sen i utviklingen og har dårlig syn.  Foto: Skjermdump av videoen
LETTET: Mamma Cathrine forteller at det eneste hun merker ved datteren Elanor etter den skremmende hendelsen, er at hun er litt sen i utviklingen og har dårlig syn. Foto: Skjermdump av videoen Vis mer

Nyfødte Elanor lå fem uker i nyfødt-intensiven, hvor hjertet hennes stoppet en stund før de fikk det i gang igjen.

- Min største frykt var å miste henne. Vi hadde ventet i spenning, og så skjer det som ingen foreldre forestiller seg, sier 21-åringen. 

Frisk og rask i dag 

Da vesle Elanor ble friskmeldt fra hjernehinnebetennelsen gikk Cathrine og Ole André samtidig hjem med en beskjed om at hun mest sannsynlig kom til å bli multihandikappet. 

Utrolig nok gikk det bra med lille Elanor. Det eneste de merker er at hun har dårlig syn og er litt sen i utviklingen. I dag, to år etter opptak, forteller Cathrine at alt står bra til med datteren.

- Det går svært bra med Elanor i dag, vi har vært veldig heldige. Hun er frisk og rask, og like blid som alltid! Det er fantastisk å være mamma til en så herlig jente og deilig å se at hun stadig mestrer og utvikler seg. Hun har også nettopp blitt stolt storesøster, avslører hun til Seoghør.no. 

«Unge mødre» sendes torsdag klokken 21.30 på FEM. 

AKUTELLE PÅ TV: Cathrine Westerheim og samboeren Ole Andre deler en smakebit av hverdagen med datteren Elanor i den nyeste sesongen av «Unge mødre».   Foto: TVNorge
AKUTELLE PÅ TV: Cathrine Westerheim og samboeren Ole Andre deler en smakebit av hverdagen med datteren Elanor i den nyeste sesongen av «Unge mødre». Foto: TVNorge Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg er nok litt forelsket