Johnny Depp og Amber Heard:

Ekteskapet Hollywood frykter

Skittentøyvasken mellom Depp og Heard vil ingen ende ta. - Sannheten får vi aldri vite, mener popkulturekspert.

OPPSTYR: Eksparet Johnny Depp og Amber Heard har krangla så busta fyker de siste fire årene, og det ser ikke ut til at de gir seg med det første. Foto: NTB Scanpix
OPPSTYR: Eksparet Johnny Depp og Amber Heard har krangla så busta fyker de siste fire årene, og det ser ikke ut til at de gir seg med det første. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Grov vold, rusproblemer og utroskapsrykter - i lang tid har verden vært vitne til en saftig og brutal skittentøyvask mellom Hollywood-yndlingen Johnny Depp (57) og den lyshårede, smellvakre skuespilleren Amber Heard (34).

Tabloidpressen har jevnlig skrevet side opp og side ned om eksene de siste fire årene, og stjernene har aldri sluttet å overraske med nye utspill og elleville detaljer om skandaleforholdet.

Men hvorfor gikk det så skeis med Holywood-paret, egentlig? Svaret finner du kanskje her.

PAR: Johnny Depp og Amber Heard møttes på settet til filmen «The Rum Diary» i 2009. Her er de på filmpremieren to år senere i 2011. Foto: NTB Scanpix
PAR: Johnny Depp og Amber Heard møttes på settet til filmen «The Rum Diary» i 2009. Her er de på filmpremieren to år senere i 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Begynnelsen

Vi går tilbake til året 2009. Depp og Heard møter hverandre for første gang på settet til filmen «The Rum Diary». Det er først i 2012 at det angivelig oppstår søt musikk mellom de to skuespillerne, og tre år senere gifter de seg i en privat seremoni i hjemmet deres i Los Angeles.

- Hun er vakker og så søt som det går an å bli, og er veldig bra for meg, sier Depp i morgenshowet «Today».

Men lykken skal imidlertid vise seg å bli kortvarig for turtelduene. Året etter bryllupet, i 2016, tar Heard ut skilsmisse.

Og det er her rabalderet begynner.

Heard går rettens vei og anklager Depp for vold, og får innvilget besøksforbud for ektemannen. Ifølge 34-åringen har han store problemer med kokain og alkohol, og skal flere ganger ha misbrukt henne både fysisk og psykisk.

Heard deler et bevisbilde av en blåveis under det høyre øyet og ved tinningen, og hevder at det er Depp som har påført henne det. Dette avfeier Depp kontant.

BLÅMERKE: Heard forlater rettssalen i Los Angeles i 2016, med blåmerke under det høyre øyet. Foto: NTB Scanpix
BLÅMERKE: Heard forlater rettssalen i Los Angeles i 2016, med blåmerke under det høyre øyet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

To måneder etterpå trekker Heard voldsanklagene mot Depp. Få måneder senere offentliggjør hun imidlertid en video der hun forteller om partnervold og farene ved det.

I 2017 blir eksparet enige om detaljene i forliket i skilsmissesaken. Ting ser ut til å roe seg, og det blir stille fra begge parter.

Men i 2018 er Heard på ballen igjen, og skriver en kronikk for Washington Post, der hun beskriver tiden etter skilsmissen, og hvor urettferdig det føltes. «Aquaman»-stjernen nevner ikke eksmannen eksplisitt i teksten, men mange spekulererpå om det faktisk er han hun sikter til.

GLAMORØS: Heard på utdeling i november 2018. Foto: Andrew H. Walker/Rex/Shutterstock
GLAMORØS: Heard på utdeling i november 2018. Foto: Andrew H. Walker/Rex/Shutterstock Vis mer

Det går noe tid før det er «Pirates of the Caribbean»-stjernens tur til å kvesse øksa. I mars 2019 saksøker han ekskona for så mye som 450 millioner norske kroner, i erstatning for ærekrenkelse.

Depps advokater hevder at Heard brukte skilsmissesaken for å oppnå berømmelse og oppmerksomhet, mens Heard på sin sine benekter dette hardnakket.

Depp lider karrieremessig, og tror at Disney droppet han fra «Pirates of the Caribbean»-franchisen nettopp på grunn av kronikken.

Vendepunktet

Knivingen mellom de tidligere ektefellene fortsetter, men denne gangen skal rollene snus. 34-åringen forbløffer og gjør alle fortumlet i begynnelsen av 2020 – hun innrømmer å ha vært voldelig mot Depp. Paradoksalt nok ettersom skuespilleren har vært en talskvinne mot vold i hjemmet en god stund i forkant.

I et privat opptak av en samtale lekket på nettet, mellom de to eksene da de fortsatt var gift, skal det ha kommet fram at 34-åringen har slått eksmannen med både kjeler, stekepanner og vaser.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vet ikke helt hvordan bevegelsen til hånden min var, men du har det bra, jeg skadet deg ikke. Jeg klasket til deg, jeg slo ikke til deg med knyttneven, sier hun i opptaket, ifølge Daily Mail.

Ny rettssak

Så kan vi spole frem til nyere dato, nærmere bestemt 7. juli 2020. Det er duket for nok en rettssak, som er planlagt å foregå i fire uker. Denne gangen er det Depp som har stelt det hele i stand, men det er ikke direkte mot ekskona. Snarere tvert imot mellom han og eieren av tabloidavisa The Sun, News Group Newspapers (NGN).

Bakgrunnen for rettssaken er at Depp har gått til sivilt søksmål mot avisen, for å ha omtalt ham som «konebanker» i en artikkel i 2018. Stjernen føler seg ærekrenket, og krever en oppreisning.

Og det er i rettssalen i London at det nå nylig ble servert særlig pikante og sjokkerende detaljer fra det turbulente forholdet. Noen av de mest oppsiktsvekkende påstandene i rettssaken er blant annet drapsbeskyldninger, avføring i seng og trekantsex.

SØKSMÅL: Johnny Depp har gått til sivilt søksmål mot den britiske avisa The Sun. Video / Foto: NTB SCANPIX. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer

Drapsbeskyldninger

Av vitner i rettssaken er det blant andre ingen ringere enn selveste Heard.

Hun går rett til verks og beskylder Hollywood-stjernen for å ha truet med å drepe henne.

I en skriftlig vitneforklaring som People hevder å ha tilgang på, beskriver Heard en tre dager lang gisselsituasjon hvor hun skriver at Depp var følelsesmessig og fysisk voldelig mot henne da hun besøkte ham i Australia, for fem år siden.

NY RETTSSAK: Depps ekskone viser seg utenfor rettslokalet i London i juli. Hun beskylder eksen blant annet for å ha truet med å drepe henne. Foto: NTB Scanpix
NY RETTSSAK: Depps ekskone viser seg utenfor rettslokalet i London i juli. Hun beskylder eksen blant annet for å ha truet med å drepe henne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ektemannen skal klart og tydelig ha truet med å drepe henne flere ganger, spesielt på slutten av forholdet deres, hevder Heard.

Depp stritter imidlertid imot, og uttaler at ekskona skal ha stumpet en sigarett i ansiktet hans og kastet ei flaske på ham - som kuttet fingeren hans.

Vis mer

I retten blir det også vist frem et bilde av en bevisstløs Depp dekket av iskrem, som Heard skal ha vist sin daværende ektemann - for å vise hvor patetisk hun synes han var. 57-åringen hevder på sin side at bildet ble tatt etter en 17 timer lang arbeidsdag.

Bæsj, trekant og kokain

Stjerneskuespilleren fyrer av en ny bombe, og avslører at ekskona - eller noen av vennene hennes - visstnok skal ha bæsjet i senga hans mens de var gift. Depp forklarer at ekskona skal ha avfeid det hele som en «harmløs spøk».

Ikke nok med det, han anklager også Heard for å ha slått ham i ansiktet under en flytur, samt at hun skal ha kastet flere flasker med vodka på ham.

TREKANT?: Depp hevder at Amber skal ha hatt trekant med Elon Musk og Cara Delevingne i huset hans i slutten av 2016 - etter at paret gikk hver til sitt. Foto: NTB Scanpix
TREKANT?: Depp hevder at Amber skal ha hatt trekant med Elon Musk og Cara Delevingne i huset hans i slutten av 2016 - etter at paret gikk hver til sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men det stopper heller ikke der. Depp beskylder ekskona for å ha hatt trekant med Elon Musk (49) og Cara Delevingne (27) i huset til Depp i slutten av 2016 – etter at paret gikk hver til sitt. Han hevder også at Musk og Heard skal ha innledet et forhold før skilsmissen var søkt om det året. Det kommer i forbindelse med det pågående søksmålet i retten.

Musk går imidlertid ut og sier at dette overhodet ikke stemmer, og at han aldri har hatt samleie med Delevingne. Han skal derimot ha datet Heard i en måneds tid etter at skilsmissen ble et faktum.

Heards søster, Whitney Henriquez, skal også ha vært i vitneboksen, og påstår at Depp var fan av å bruke en tampong-applikator til å sniffe kokain med, ifølge Daily Mail.

DEN GANG DA: Heard og Depp skilte lag i 2017. NTB Scanpix
DEN GANG DA: Heard og Depp skilte lag i 2017. NTB Scanpix Vis mer

Avfeier vold

Depp blir imidlertid forsvart av sine tidligere berømte kjærester, Winona Ryder (48) og Vanessa Paradis (47), melder avisen The Guardian.

De står imidlertid ikke i vitneboksen, men har sendt ut presseuttalelser. Begge forteller at Depp aldri har brukt vold eller mishandlet dem, og at påstanden om at han er en «konebanker» er umulig å tro på.

I uttalelsen fra Ryder heter det blant annet:

«Påstanden om at han er en utrolig voldelig person, er så langt unna den Johnny jeg kjente og elsket. Han var aldri, aldri voldelig mot meg», lyder det.

EKSKJÆRESTE: Depps ekskjæreste fra 1990-tallet, Winona Ryder, avfeier at Depp skal ha vært voldelig. Foto: NTB Scanpix
EKSKJÆRESTE: Depps ekskjæreste fra 1990-tallet, Winona Ryder, avfeier at Depp skal ha vært voldelig. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Videre står det blant annet følgende:

«Jeg vil ikke kalle noen noen løgner, men fra min erfaring med Johnny, er det umulig å forstå at slike påstander er sanne».

Konsekvenser?

Nå er imidlertid rettssaken ved veis ende, og det hele har endt med at Depp innrømmer at han har slitt med rus over flere år, men nekter for å ha slått ekskona.

Dommer Mr Justice Nicols dom skjer imidlertid ikke før på høsten, ifølge Financial Times.

Utfallet av rettssaken kan få konsekvenser for de involverte, også for vitnene, og ikke minst for casten i «Aquaman»-serien og «Fantastic Beasts»-filmene.

Ifølge The Guardian faller nok ikke voldsanklagene og den ekstreme oppførselen i god jord, verken hos publikum, Disney eller Warner Brothers studioet, som eier J.K. Rowling-franchisen.

PÅ HØRING: Johnny Depp på vei ut av High Court i London 20. juli. Foto: Tolga AKMEN / AFP)
PÅ HØRING: Johnny Depp på vei ut av High Court i London 20. juli. Foto: Tolga AKMEN / AFP) Vis mer

Ekskjæresten Ryder, som for øvrig gjør stor suksess i TV-serien «The Plot Against America», dukket ikke opp i retten, og ifølge avisen kan det ha vært et lurt sjakktrekk, da det å støtte Depp kan være en farlig taktikk.

Tre andre vitner dukket heller ikke opp i retten, selv om det var sterke bevis i Depps favør fra noen av hans venner og ansatte.

Den offentlige skittentøyvasken er fortsatt ikke ferdig, og enn så lenge later det til at eksparet ikke kommer til å stoppe med skittkasting med det første.

- For oss som liker trash

- Det er interessant at den mytiske kjekkasen blir menneskegjort.

Per Sundnes, popkultur-ekspert og TV-profil, har fulgt nøye med på Depp og Amber-sirkuset, og synes det hele er svært spennende.

Per Sundnes, popkultur-ekspert og TV-profil. Foto: Ned Alley / Scanpix
Per Sundnes, popkultur-ekspert og TV-profil. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer

- Det som er interessant med dette er Johnny Depp som privatperson. Vi vet særdeles lite om hans liv utenfor filmlerretet, utenom alle armpyntene. Han har hatt utrolig etablerte skjønnheter på den røde løperen, Vanessa Paradis blant andre, sier Sundnes til Dagbladet, og fortsetter:

- Jeg tror han søkte sin match i Amber Heard. Hun var like tøff som ham. Nå går han skrittet for å renvaske seg selv, og det skaper nytt liv i kjendiseriet som vi ikke har sett tidligere. Han er villig til å gå i skittentøyvasken for å renvaske seg selv.

Sundnes påpeker imidlertid at alt er påstand mot påstand.

Vis mer

- Det er så klart ord mot ord. Det som er gøy i denne rettssaken er at han blottlegger seg fullstendig knyttet til hans rusproblematikk og utsvevende liv. Kanskje et varsko her, om at han må legge dette vekk. Han begynner å dra på sine eldre dager.

Hvilket utfall oppstyret får er ikke godt å vite, mener popkultur-eksperten.

- Sannheten får vi vel aldri vite. Jeg tror Depp har hatt maks uflaks nå i agurktiden. Agurken har tatt turen til London. Dette må jo være tabloidjournalistenes våte drøm. Dette er virkelig en sommeraktivitet for oss som liker trash, avslutter Sundnes.

LES OGSÅ: Klinte til med ny flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer