SNAKKER UT: Eva Joly er svært åpenhjertig i sin nye bok "Jakten fortsetter. En liten bok om livsmot". Foto: AP
SNAKKER UT: Eva Joly er svært åpenhjertig i sin nye bok "Jakten fortsetter. En liten bok om livsmot". Foto: APVis mer

Ektemannen valgte døden

Korrupsjonsjeger Eva Joly snakker ut om den vonde tiden...

SEHER.NO: Den verdenskjente korrupsjonsjegeren Eva Joly (64) er i disse dager aktuell med boken "Jakten fortsetter. En liten bok om livsmot".


Her skriver hun blant annet om kjærligheten, ekteskapet - og vonde ting i livet.


En av disse var da ektemannen Pascal Joly begikk selvmord i 2001, skriver Dagbladet.


Joly traff Pascal da hun dro til Paris for å jobbe som au pair i 1964, og et sterkt kjærlighetsforhold skulle etter hvert utvikle seg mellom de to.


Likevel var det ikke bare enkelt, og i boken forteller Joly åpenhjertig om problemene, som i stor grad dreide seg om ektemannens alkoholmisbruk, angst og melankoli. Hun medgir også at det var disse problemene som til slutt førte til at forholdet endte i 1998.  


Det var Joly som tok valget om å gå, og kun tre år etter var han død. Likevel mener hun at det er viktig å ikke skyldbelegge selvmord.


- Jeg dro fra ham i 1998, tre år før han tok sitt liv. Da var det ikke lenger mulig for meg å leve sammen med ham. Du redder ikke andre mennesker ved å la deg selv drukne. Det jeg angrer på er at jeg ikke gjorde mer for å sikre at han fikk hjelp, men problemet var jo at han var lege selv, sier hun til Dagbladet, og legger til at hun tror det er viktig med større åpenhet rundt selvmord.


- Det vil gjøre det lettere for de overlevende. Vi må få vekk tabuene, sier hun.


LES OGSÅ: - Eva Joly sier ja til film