Ektemannen tok sitt eget liv

- Ikke mindre ærefullt å dø av selvmord, sier stortingspolitiker Jenny Klinge.

SNAKKER UT: Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) mistet mannen for to år siden, da han tok sitt eget liv. Foto: NTB scanpix
SNAKKER UT: Stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) mistet mannen for to år siden, da han tok sitt eget liv. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: For to år siden mistet stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) ektemannen sin. Han tok sitt eget liv. Nå snakker Klinge ut om det hele.

- Min mann begikk selvmord. Det er ingen hemmelighet. Jeg valgte å være åpen om dette fra første stund. Jeg tror mange pårørende vurderer å late som det var noe annet, men om du både skal sørge og lyve, blir prosessen verre. Sannheten kommer uansett frem til slutt. Jeg vil snakke om dette for at andre skal se at åpenhet letter sorgprosessen, sier Klinge til VG.

Stortingsrepresentanten ønsker ikke forklare hvorfor eller hvordan det hele skjedde. Men hun vil få frem at det ikke er mindre ærefullt å dø av å ta sitt eget liv.

- Det er ikke mindre ærefullt å dø av selvmord. Om det er kreft som tærer opp kroppen din, eller om psyken tærer deg opp, spiller ingen rolle. Jeg ser på begge deler som sykdom. Det har hjulpet meg mye at stadig flere er åpne om selvmord, sier hun til avisen.

Det var politikeren selv som fant ektemannen død.
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: - Kan ikke være naiv og tro jeg er frisk

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer