Anniken Jørgensen:

- Ekstremt sliten og redd

Influenser Anniken Jørgensen fikk underlivsblødninger i fjor sommer. Nesten ni måneder senere sliter hun fortsatt.

BLØDNINGER: Anniken Jørgensen har opplevd blødningsforstyrrelser siden i fjor sommer. Det har gått ut over både kropp og sinn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
BLØDNINGER: Anniken Jørgensen har opplevd blødningsforstyrrelser siden i fjor sommer. Det har gått ut over både kropp og sinn. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mot slutten av fjoråret kunne influenser Anniken Jørgensen (26) fortelle til sine følgere på Instagram at hun hadde blødd i over et halvt år - og mistenkte at coronavaksinen har skyld i plagene.

Da Se og Hør snakket med influenseren før jul, kunne hun fortelle at blødningene ikke bare har påvirket kroppen, men også den psykiske helsen.

- Altså, jeg føler meg jo ikke så veldig sexy akkurat nå. Det kan man jo si. (...) Samtidig har jeg fått bakteriell vaginose flere ganger på grunn av OB og bind. Det er voldsomt, og jeg har grått mye, fortalte hun den gang.

DANSEKLAR: Anniken Jørgensen skal være med i årets sesong av «Skal vi danse». Video: Rød Løper Vis mer

Håper medisiner virker

Nå har det gått rundt åtte måneder siden Jørgensen først fikk blødninger. Overfor Se og Hør forteller hun at blødningene fortsatt pågår.

Siste beskjed fra legen er at hun er i ubalanse.

- Eggstokkene mine sover, og jeg har ingen progesteron i kroppen. Jeg har rett og slett ingen eggløsning, syklus eller lignende. Jeg har bare «mensen», og kroppen klarer ikke å komme seg tilbake i syklus, forteller hun.

Ifølge Store Medisinske Leksikon er progesteron er et hormon som dannes i eggstokkene og morkaka hos kvinner. Før eggløsningen øker nivåene av hormonet, mens det faller når menstruasjonen skal starte.

Jørgensen forteller at hun har forsøkt flere ulike medikamenter for å stoppe blødningene, som minipiller. I det siste har hun forsøkt medisiner som skal øke progesteron-nivået i kroppen. Første runde med medisinene stoppet blødningene i en periode - og er det første som hjalp henne.

KRANGEL: Det brør ut full krangel på «Farmen Kjendis» mellom blogger Anniken Jørgensen og programleder Thomas Felberg. Video: TV 2. Reporter: Bjørn Ekker. Klipp: Bjørge Dahle Johansen Vis mer

De returnerte imidlertid etter 14 dager.

- Vi prøver å få kroppen tilbake i syklus og vekke eggstokkene. Jeg håper andre runde hjelper meg, sier Jørgensen til Se og Hør.

- Ekstremt sliten

Men selv om det kan se ut til at 26-åringen har fått litt hjelp, legger hun ikke skjul på at det har tæret på å blø så lenge som hun har gjort.

- Jeg er bare helt ekstremt sliten og redd. Jeg er så klart livredd for at jeg aldri skal stoppe å blø. Da går hele livmoren, og det mener jeg, sier hun.

OVERRASKER: Mikkel Christiansen fra «Broiler» valgte å ha med eks-kjæresten, Anniken Jørgensen, i musikkvideoen til låten «Can't Get Over You». Det har fått fansen til å spekulere. Video: Rød Løper Vis mer

Det er ukjent hva grunnen til blødningen er. I starten ble det trodd at de skyldtes P-sprøyta, som hun tok rundt samme tid som coronavaksinen. Da prevensjonen derimot forlot kroppen og blødningene fortsatt ikke tok slutt, mistenkte hun og legen at coronavaksinen kunne være grunnen.

- Det er ikke snakk om små blødninger det her. Det er full menstruasjon i aller høyeste grad. Noen ganger bytter jeg sikkert sju til åtte tamponger på en dag. Jeg blør bort, sier 26-åringen.

I november meldte FHI at Legemiddelverket hadde behandlet godt over tusen meldinger om menstruasjonsforstyrrelser etter coronavaksinen. FHI har siden juni undersøkt en mulig sammenheng mellom blødninger og coronavaksinen.

- Vi vet at menstruasjon kan påvirkes av mange faktorer, for eksempel infeksjoner, legemidler, hormoner/prevensjon, muskelknuter, endometriose eller annen sykdom i livmor/ livmorhals, sa prosjektleder og lege i FHI Lill Trogstad til Se og Hør i fjor.

BLIND VOLD: Realityprofil Cristian Brennhovd ble banket opp i Oslo. Video: Thea Hope/ Rød Løper Vis mer

Hun fortalte videre at det var forventet at noen ville oppleve menstruasjonsforstyrrelser og uventede underlivsblødninger i tidsmessig relasjon til vaksinering, når mange kvinner har blitt vaksinert.

LES OGSÅ: Fra eventyr til tragedie

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer