SUKSESS: Pia Tjeltas karriere fortsetter å gå oppover. På hjemmebane er nøye planlegging nøkkelen for å få hverdagen til å gå rundt. Her sammen med samboeren Oddgeir Thune. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SUKSESS: Pia Tjeltas karriere fortsetter å gå oppover. På hjemmebane er nøye planlegging nøkkelen for å få hverdagen til å gå rundt. Her sammen med samboeren Oddgeir Thune. Foto: Andreas Fadum / Se og HørVis mer

Pia Tjelta om familielivet:

- Ekstremsport i planlegging

Avslører hvordan hun får tid til familie og karriere.

Fredag var flere av landets største stjerner samlet på Edderkoppen i Oslo, da årets Gullruten-nominasjoner ble lansert. Skuespiller Pia Tjelta (41) var en av dem som var til stede, og for første gang i løpet av sin imponerende karriere, er hun nominert til den gjeve prisen.

Skuespilleren er nominert for sin rolle i NRK-serien «Lykkeland», og da Se og Hør møtte henne like etterpå, var hun tydelig stolt.

- Det føles helt utrolig gøy. Skal sutte på den nominasjonskaramellen her så lenge jeg kan. Jeg er nominert i en kategori med helt fantastiske kollegaer, virkelig, så jeg skal nok sørge for å kose meg med nominasjonen mer enn jeg skal håpe på noe mer, sier hun ydmykt.

- Det virker som at karrieren din bare går oppover Pia, hvordan får du tid til alt?

Pia Tjelta åpner opp om forholdet til eksen i kveldens Skavlan på TV 2. Vis mer

- Jeg tror det handler om oppgavene man får, og hvordan man får materiale i hendene. Men jeg opplever at jeg har vært sykt heldig det siste året altså, sier hun.

På spørsmål om det noen gang kan bli for mye, spesielt med tanke på reising, innrømmer skuespilleren at det noen ganger er litt for mye.

- Da passer jeg på å bremse litt, og ta det litt rolig. Nå har jeg blant annet fri i to måneder før jeg skal gjøre noe igjen ... Men jeg liker også å ha mye å gjøre altså.

- Men du Pia, skuespillerkarriere, mamma til tre. Hvordan får du hele kabalen til å gå opp?

- Egentlig så handler det om ekstremsport i planlegging. Og at vi har besteforeldre som stiller veldig mye opp. Vi må legge en produksjonsplan for de neste månedene, vi må rett og slett finne en balanse på en måte, sier hun.

MOR OG DATTER: Pia og datteren Sofia har et tett bånd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MOR OG DATTER: Pia og datteren Sofia har et tett bånd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Støttes av datteren

Eldstedatteren til Pia, Sofia (18), har også en viktig rolle i familien. Mor og datter har et svært nært forhold og ligner hverandre på en prikk. Da Pia og samboeren Oddgeir Thune (40) fikk tvillingene Agnes og Jonathan i 2015, lå den gang femten år gamle Sofia i fødesengen og holdt rundt mammaen sin under riene.

På mange måter er det jo to verdener å være tvillingmamma til småbarn og tenåringsmamma. Det mest slitsomme er redselen, syns Pia.

- Jeg er livredd for dem hele veien, og det kan jo være slitsomt. Men den ene gir så mye til den andre, og jeg opplever at det henger sammen, på en måte. Selvfølgelig var det litt forstyrrende ikke å kunne kjøre og hente tenåringen på fest fordi jeg satt med en unge ved hver pupp. Men vet du, det er stort sett bare givende. Det har liksom alltid vært meg og Sofia. Nå er hun en kjemperessurs for Agnes og Jonathan. Hun er så full av kjærlighet til dem, har hun tidligere fortalt til KK.

- Hvordan kobler du av?

- Jeg ser på de tv-seriene som de andre i denne kategorien har laget, sier hun lattermildt etter å ha fått Gullruten-nominasjonen.

PRISVINNER: Pia Tjelta ble tildelt «Wenche Foss' ærespris» under Se og Hørs 40-årslag i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PRISVINNER: Pia Tjelta ble tildelt «Wenche Foss' ærespris» under Se og Hørs 40-årslag i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg skjønner ikke at folk tør å få barn

Søkte hjelp hos stamme i Peru etter ekteskapsbruddet

Søkte hjelp hos stamme i Peru etter ekteskapsbruddet

- Det fineste han har gjort, er å slå opp med meg

- Det fineste han har gjort, er å slå opp med meg

- Hun synes det var både morsomt og grusomt

- Hun synes det var både morsomt og grusomt

- Han synes det er vanskelig å se på

- Han synes det er vanskelig å se på

- Jeg har ikke fortjent dette

- Jeg har ikke fortjent dette

Transkjønnede Indya stjal showet i dristig kjole

Transkjønnede Indya stjal showet i dristig kjole

Viser frem babyen for første gang

Viser frem babyen for første gang

Avsluttet bisettelsen med pølsefest

Avsluttet bisettelsen med pølsefest

Røper detaljer om sønnen for første gang

Røper detaljer om sønnen for første gang

Raser mot rykter etter innleggelsen

Raser mot rykter etter innleggelsen

Østfolding vant vanvittige 89 millioner!

Østfolding vant vanvittige 89 millioner!

Annonsørinnholdfra NORSK TIPPING

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder

Ellos rabattkoderLensway rabattkoderApollo rabattkoderRoom21 rabattkoderSportamore rabattkoder
Postadresse
Boks 1184 Sentrum, 0107 Oslo
Besøksadresse
Karvesvingen 1, 0579 Oslo
Sentralbord
21 30 10 00
Ansvarlig redaktør
Ulf André Andersen
Redaktør seher.no
Jonas Jørstad
Utgiverselskap
Aller Media AS
Powered by
Labrador CMS
Tips oss på sms 2255