Pia Tjelta om familielivet:

- Ekstremsport i planlegging

Avslører hvordan hun får tid til familie og karriere.

SUKSESS: Pia Tjeltas karriere fortsetter å gå oppover. På hjemmebane er nøye planlegging nøkkelen for å få hverdagen til å gå rundt. Her sammen med samboeren Oddgeir Thune. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SUKSESS: Pia Tjeltas karriere fortsetter å gå oppover. På hjemmebane er nøye planlegging nøkkelen for å få hverdagen til å gå rundt. Her sammen med samboeren Oddgeir Thune. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fredag var flere av landets største stjerner samlet på Edderkoppen i Oslo, da årets Gullruten-nominasjoner ble lansert. Skuespiller Pia Tjelta (41) var en av dem som var til stede, og for første gang i løpet av sin imponerende karriere, er hun nominert til den gjeve prisen.

Skuespilleren er nominert for sin rolle i NRK-serien «Lykkeland», og da Se og Hør møtte henne like etterpå, var hun tydelig stolt.

- Det føles helt utrolig gøy. Skal sutte på den nominasjonskaramellen her så lenge jeg kan. Jeg er nominert i en kategori med helt fantastiske kollegaer, virkelig, så jeg skal nok sørge for å kose meg med nominasjonen mer enn jeg skal håpe på noe mer, sier hun ydmykt.

- Det virker som at karrieren din bare går oppover Pia, hvordan får du tid til alt?

Pia Tjelta åpner opp om forholdet til eksen i kveldens Skavlan på TV 2. Vis mer

- Jeg tror det handler om oppgavene man får, og hvordan man får materiale i hendene. Men jeg opplever at jeg har vært sykt heldig det siste året altså, sier hun.

På spørsmål om det noen gang kan bli for mye, spesielt med tanke på reising, innrømmer skuespilleren at det noen ganger er litt for mye.

- Da passer jeg på å bremse litt, og ta det litt rolig. Nå har jeg blant annet fri i to måneder før jeg skal gjøre noe igjen ... Men jeg liker også å ha mye å gjøre altså.

- Men du Pia, skuespillerkarriere, mamma til tre. Hvordan får du hele kabalen til å gå opp?

- Egentlig så handler det om ekstremsport i planlegging. Og at vi har besteforeldre som stiller veldig mye opp. Vi må legge en produksjonsplan for de neste månedene, vi må rett og slett finne en balanse på en måte, sier hun.

MOR OG DATTER: Pia og datteren Sofia har et tett bånd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
MOR OG DATTER: Pia og datteren Sofia har et tett bånd. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Støttes av datteren

Eldstedatteren til Pia, Sofia (18), har også en viktig rolle i familien. Mor og datter har et svært nært forhold og ligner hverandre på en prikk. Da Pia og samboeren Oddgeir Thune (40) fikk tvillingene Agnes og Jonathan i 2015, lå den gang femten år gamle Sofia i fødesengen og holdt rundt mammaen sin under riene.

På mange måter er det jo to verdener å være tvillingmamma til småbarn og tenåringsmamma. Det mest slitsomme er redselen, syns Pia.

- Jeg er livredd for dem hele veien, og det kan jo være slitsomt. Men den ene gir så mye til den andre, og jeg opplever at det henger sammen, på en måte. Selvfølgelig var det litt forstyrrende ikke å kunne kjøre og hente tenåringen på fest fordi jeg satt med en unge ved hver pupp. Men vet du, det er stort sett bare givende. Det har liksom alltid vært meg og Sofia. Nå er hun en kjemperessurs for Agnes og Jonathan. Hun er så full av kjærlighet til dem, har hun tidligere fortalt til KK.

- Hvordan kobler du av?

- Jeg ser på de tv-seriene som de andre i denne kategorien har laget, sier hun lattermildt etter å ha fått Gullruten-nominasjonen.

PRISVINNER: Pia Tjelta ble tildelt «Wenche Foss' ærespris» under Se og Hørs 40-årslag i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
PRISVINNER: Pia Tjelta ble tildelt «Wenche Foss' ærespris» under Se og Hørs 40-årslag i fjor. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg skjønner ikke at folk tør å få barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer