Ekstremslanket seg før filmroller

Matthew McConaughey og Jared Leto gikk ned 37 kilo før rollene som HIV-pasienter.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Matthew McConaughey (44) er Oscar-nominert for rollen som HIV-pasient i filmen «Dallas Buyers Club». Nominasjonen kommer nok som et plaster på såret for skuespilleren som ofret helsen for å gi liv til rollefiguren.

Mange ble bekymret da McConaughey, som vanligvis er kjent som en muskuløs kjekkas, i fjor viste seg som en skygge av seg selv. Han så syk og syltynn ut da han startet forvandlingen som skulle gjøre ham 15 kilo lettere.

Se hele vår Oscar-spesial her:

Skuespilleren har tidligere uttalt til CNN-stjernen Larry King at den største utfordringen med slankekuren var det psykiske presset.

- For meg er det i mye større grad en mental ting enn en fysisk ting. Jeg kommer meg ned til vekten jeg må. Nå er jeg på vei, og det er det jeg trenger å gjøre med tanke på jobben.

Fikk problemer med sexlivet

McConaughey,  som er gift med modellen Camilla Alves, fikk også problemer på hjemmebane.

- Det var nok ikke så attraktivt for henne å være intim med meg på den tiden, jeg så ut som en reptil. Det var et sjokk for meg også, men jeg klarte å holde ut for filmen sin del. Familien min så vekttapet fra dag til dag, så for de var det ikke et like stort sjokk som for publikum, men nå som jeg ser tilbake på det, så var det nok ikke lett for de heller, sa McConaughey ifølge The Sun.

MISTET LYSTEN: Camilla Alves var ikke lenger tiltrukket av ektemannen under hans fysiske transformasjon. Foto: All Over Press
MISTET LYSTEN: Camilla Alves var ikke lenger tiltrukket av ektemannen under hans fysiske transformasjon. Foto: All Over Press Vis mer

Spiste ingenting

Jared Leto fikk også mye oppmerksomhet for sitt sykelige vekttap. Ikke bare forandret han oppførsel og stil for rollen som transvestitten Rayon, men i likhet med Matthew så han ut som et vandrende skjelett etter å ha gått ned 22 kilo.

KAFFE OG EPLER: Jared Leto fikk nesten ikke i seg fast føde og levde på en diett bestående av kaffe og epler før filmrollen.
KAFFE OG EPLER: Jared Leto fikk nesten ikke i seg fast føde og levde på en diett bestående av kaffe og epler før filmrollen. Vis mer

Leto kuttet rett og slett ut fast føde for å oppnå figuren han ønsket, og veide på det minste rundt 52 kilo.

- Jeg spiste egentlig ingenting. Jeg syntes rollen krevde det,  har han sagt til E!Online.

- Det påvirket måten jeg gikk, snakket, hvem jeg er og hva jeg følte. Jeg var veldig skjør, sårbar og utrygg, fortalte Leto.

Disse er nominert til beste mannlige skuespiller under Oscar-utdelingen 2. mars:
Christian Bale - American Hustle
Bruce Dern - Nebraska
Leonardo DiCaprio - The Wolf of Wall Street
Chiwetel Ejiofor - 12 Years a Slave
Matthew McConaughey - Dallas Buyers Club

LES OGSÅ: - Han er bare skinn og bein

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer