Ekstrem trening

For å bli verdens beste skiskytter er det ikke nok å trene utholdenhet og styrke.

KONSENTRERT: Det krever full konsentrasjon når man skal bøye en jernstang med halsgropen. Har man ikke full fokus, kan resultatet bli riktig ille.  Foto: Se og Hør
KONSENTRERT: Det krever full konsentrasjon når man skal bøye en jernstang med halsgropen. Har man ikke full fokus, kan resultatet bli riktig ille. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Går ekstreme veier!

- Jeg har alltid sett viktigheten av mental trening, men det er først den senere tid at jeg virkelig har fått satt det i system, sier vårt skiskytteress Ole Einar Bjørndalen (31) .

 


Barføtt på glødende kull


En av øvelse Ole Einar sverger til, er å gå barføtt på glødende kull. Varmen er umenneskelig, men det er likevel fullt mulig å klare seg uten å få vedvarende skader.

- Dette er noe jeg har gjort rundt ti ganger, rett og slett for å minne meg selv på viktigheten av det å være fokusert. Er man ikke det, kan man skade seg ordentlig. Brannskader på føttene er en dårlig kombinasjon med skiskyting, sier Ole Einar.

 


Første gang Ole Einar forsøkte den spesielle øvelsen, var det mye frykt involvert.

- Nettopp frykten var min motivasjon der og da. I etterkant er det mer enn konsentrasjonsøvelse.

 

- Er tanken din å skremme konkurrentene, når de ser hvilke ekstreme metoder du tar i bruk?

- Jeg tenker aldri på det. Dersom man begynner å fokusere på andre, så er man på feil spor.

 For å få optimale resultater, har Ole Einar en egen mental trener. Øyvind Hammer (35) har jobbet med ham i åtte år. Det er også han som har innført to av de andre aktiviteten Ole Einar bedriver, nemlig bøying av jernstenger med halsen og plateknusing!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer