Eksperter raser mot NRK-serien «Norges Tøffeste»

- Rettet mot spesielt interesserte som liker å se andre lide.

KONKURRERER: Disse ti deltakerne konkurrerer i å bli «Norges Tøffeste».  Foto: NRK
KONKURRERER: Disse ti deltakerne konkurrerer i å bli «Norges Tøffeste». Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I programmet «Norges Tøffeste» blir ti unge menn og kvinner utsatt for en rekke psykiske og fysiske utfordringer.

Da programmets første sesong ble sendt i 2013, gikk en av deltakerne hardt ut mot NRK på grunn av de dårlige forholdene. I år har NRK fått kritikk for å framstille en av deltakerne feil.

Årets sesong skaper reaksjoner hos ekspertene.

Deltakerne bor i en mørk bunker like utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag. Underveis i oppholdet gjennomfører de fysisk krevende konkurranser.

Tøft

Hittil har deltakerne blitt vekket tre ganger i løpet av natta for å ta en kaldt dusj. For å skape frykt går det en mørkkledd mann rundt i bunkeren for å vekke deltakerne.

Det er liten tilgang på mat, og som følge av at han tapte en konkurranse, ble en av deltakerne satt på isolat i seks timer.

Professor i psykologi ved Universitetet i Tromsø, Willy-Tore Mørch, synes ikke denne typen underholdning passer seg på tv i beste sendetid. Han sier at en viktig forutsetning er at deltakerne vet hva de har meldt seg på.

- Vi må jo gå ut ifra at deltakerne vet hva de har gitt samtykke til, og formelt er det slik at de kan utsettes for dette, sier han til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer