<strong>FÅR KRITIKK:</strong> Både fans og eksperter reagerer etter at den ferske moren Kylie Jenner valgte å promotere en såkalt «waist trainer» på Instagram, drøyt halvannen måned etter fødselen. Foto: NTB scanpix/ Skjermdump fra Instagram
FÅR KRITIKK: Både fans og eksperter reagerer etter at den ferske moren Kylie Jenner valgte å promotere en såkalt «waist trainer» på Instagram, drøyt halvannen måned etter fødselen. Foto: NTB scanpix/ Skjermdump fra Instagram Vis mer

Kylie Jenner med «waist trainer»:

Eksperter advarer Kylie etter fødselen

- Å tukle med denne naturlige prosessen kan virkelig skape problemer.

Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): Omtrent halvannen måned har gått siden reality-stjernen Kylie Jenner (20) endelig bekreftet det «alle» hadde spekulert i over mange måneder:

At hun og kjæresten, rapper Travis Scott (25), hadde blitt foreldre til datteren Stormi Webster.

I tiden som har gått siden, har Kylie vist frem flere bilder av sin lille øyensten i sosiale medier.

Nå er det imidlertid noe helt annet enn sin nesten nyfødte datter Kylie får oppmerksomhet for på Instagram.

Saken fortsetter nedenfor.

Et innlegg delt av Kylie (@kyliejenner)

Omstridt metode

Tidligere denne uken publiserte hun nemlig et bilde av seg selv iført en såkalt «waist trainer». I teksten til bildet promoterer hun «plagget» med blant annet en spesiell Kylie-rabattkode og flere emneknagger.

Samtidig indikerer Kylie at hun har brukt det elastiske korsettet for å komme seg raskt tilbake i form etter graviditeten sin.

Også tidligere har flere av Kardashian-søstrene promotert «waist trainer»-konseptet, som angivelig skal gi en slankere midje, bedre holdning og øke forbrenningen.

Konseptet er imidlertid temmelig omstridt, og blant annet KK.no har tidligere skrevet at en «waist trainer» ikke vil holde det den lover - og at man kan få ulike helseplager i tillegg.

- Gir et skadelig press

Og nå advarer flere eksperter Kylie Jenner mot å bruke nettopp «waist trainer» etter fødselen.

UsWeekly har snakket med fødselslegen Cynthia Robbins, som anbefaler 20-åringen å holde seg unna det elastiske korsettet.

- En «waist trainer» er et veldig stramt plagg som kan strammes inn og strammes inn, for å dytte inn de nederste ribbeina og klemme sammen anatomien, sier legen, og peker på noen av problemene ved plagget:

- Det brukes høyere på kroppen, slik at det ikke stabiliserer bekkenet og, i mine øyne, legger et skadelig press på magen.

Legen mener at et elastisk magebelte, som dekker mer av torsoen, er et tryggere alternativ etter en fødsel. Dette fordi magebeltet derimot vil bidra til å stabilisere bekkenet, noe som kan sørge for at man kan gjenoppta trening og andre aktiviteter tidligere enn ellers.

- Dette er en sunn måte å komme seg raskere på etter fødselen, uttaler Cynthia Robbins.

- Kan gi store problemer

Britiske OK! Magazine har også omtalt Kylie Jenners bruk av «waist trainer» etter fødselen - og stiller spørsmål ved hvorvidt dette er lurt.

Jordmor Liz Halliday i det private fødselshjelp-selskapet Private Midwives, sier til nettstedet at det aldri er trygt å bruke «waist trainers»:

- Waist trainers er ikke trygge å bruke uansett. Men spesielt etter en graviditet forandrer kroppen seg veldig fort, organer og ribbein går tilbake til sine normale posisjoner, man bygger opp kjernemuskulatur igjen, blodomløpet omfordeles og man kvitter seg med unødvendig væske, sier Halliday, og legger til:

- Å tukle med denne naturlige prosessen kan virkelig gi en problemer når man skal komme seg etter fødselen.

Ved siden av å påpeke de negative helseeffektene bruk av såkalte «waist trainers» kan ha, understreker jordmoren at det ikke finnes raske løsninger når man ønsker å komme seg tilbake i form etter fødsel.

- Det er ingen snarveier. Mitt råd er å spise riktig, mosjonere jevnlig, ta vare på ens mentale helse og, først og fremst, å kose seg med babyen sin, sier Halliday til OK!

Cosmopolitan er blant nettstedene som på sin side skriver at fansen heller ikke er begeistret for Kylie Jenners innlegg på Instagram.

Business Insider skriver at flere Twitter-brukere reagerer på at 20-åringen ser ut til å fremme idéen om at mødre bør «smette tilbake i form» etter fødsel.

I skrivende stund har verken Kylie Jenner eller «waist trainer»-merket hun promoterte i innlegget, svart på kritikken.

LES OGSÅ: - Kylie er bare 20 år gammel, for et rot

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer